Annonce
Midtfyns Posten

Den rigtige jul holdes i Haastrup

Anstina Krogh. Arkivfoto: Linea Marie Andersen
Lokalpolitiker og Årets Haastrupper, Anstina Krogh (S), hører julesange i bilen og øver sig på risalamanden, som stadig kan blive liiiiiidt bedre.
Annonce

Hvad holder du mest af ved julen?

- Det må helt sikkert være stemningen - julestemningen. Ikke bare hjemme hos os, men over land og by. Med alderen er jeg blevet mest glad for at holde jul hjemme hos mig selv. Jeg synes, det er mest rigtig jul, når vi holder den i Haastrup. Når kirkegangen kan foregå i Haastrup Kirke, når vi kan vågne hjemme første juledag, og der er mulighed for at møde mine byfæller og få sagt glædelig jul, enten i kirken eller hos købmanden.

- Selve juleaften er det altid dejligt at give de gaver, man har valgt eller lavet, og så er det jo bare en fest med dans og sang rundt om træet.

- Noget af det, jeg også glæder mig til, er alle traditionerne, der foregår hele julemåneden. Det gælder både sangene, adventskransen, kalendergaverne, og småkagerne - selv om min mand når at spise dem alle længe inden 24. december.

Hvilke traditioner er vigtige for dig?

- Julen starter hjemme hos os, når vores søn, Huxi, har fået holdt sin fødselsdag. Han har fødselsdag sidst i november. Så skal huset pyntes op, det meste har sin plads fra sidste år, og det nye finder vi en plads til. Det hele begynder helt stille og roligt for til sidst at kulminere juleaften. Som lidt magi der fylder os i december. Julen er hyggelig, fordi den kommer som noget flygtigt, men stadig kommer igen og igen.

- Jeg har selv tidligere været en af dem, der arbejder i julen, og det plejede også at foregå noget så hyggeligt. Men det at holde fri sammen, sætte tempoet lidt ned og mødes med sine nærmeste er noget af det vigtigste i min jul.

- Så er der også sangene - de fleste synger man jo kun én måned om året, så den skal have på alle tangenter. Godnatsangen er i december skiftet ud med ”Søren Banjomus” og ”Jeg så julemanden kysse mor”, og i bilen spilles den gamle jule-cd fra 1. december og lige til nytår.

- Ellers så skal jeg se ”Love Actually” med min veninde Jytte, og "Die Hard" med min mand. Der skal fældes juletræ hos Poul og Pusser, dækkes bord i Havnestuen til juleaften, bages småkager, og meget andet.

Hvad står der på bordet juleaften i din familie?

- Her på bordet står der både flæskesteg og and. Vores tilbehør er meget traditionelt, med de tre slags kartofler, to forskellige slags sovs, gelé og æbler.

- Jeg er en meget stor fan af risalamande, men jeg er virkelig ikke særlig god til at lave det. Hvert år tænker jeg, NU er den der, men det kan sagtens blive bedre endnu.

- Og så har vi overtaget en tradition fra vores juleaftener hos min faster i Vissenbjerg. Hver kuvert har et lille lys stående, den der har det lys, der går sidst ud, får en lysgave. Det er ret fint med alle de lys på bordet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

En god kammerat: 14-årige Cecilie fra Risøhøj Håndbold er nomineret til kammeratskabspris og kan vinde 25.000 kr. til sit hold

Annonce