Annonce
Midtfyns Posten

Det bedste og værste ved 2020 - og forventninger til fremtiden

Korleder Janne Wind fra Sdr. Nærå arrangerede drive-in korsang sidst i april, hvor medlemmerne af koret Pop'n Soul mødtes i hver sin bil på parkeringspladsen foran spillestedet Foderstoffen i Rudme og sang sammen hver for sig bag de nedrullede ruder. Arkivfoto: Christian Nordholt
Læs hvad en korleder og en mekaniker fra Midtfyn har gjort sig af tanker om det forgangne år og 2021.
Annonce

Midtfyn: Vi har spurgt en energisk korleder og en jubilerende mekaniker fra Midtfyn om deres syn på 2020 og deres forventninger til det kommende år.

Korleder Janne Wind takker på afstand deltagerne i drive-in korsangen for den usædvanlige og uforglemmelige musikalske oplevelse, da folk i hver sin bil forlader p-pladsen foran Foderstoffen i Rudme sidst i april. Arkivfoto: Christian Nordholt
Annonce

Janne Wind, korleder og musiker, Sdr. Nærå:

- Hvad har været det bedste ved 2020?

- Vi har fundet nye måder at skabe nærhed på. Der er kommet en ny dybde af ærlighed, åbenhed og samvær. Vi er blevet rusket i vores rutiner og taget fællesskabet op til revision. I mit rytmiske kor Pop'n Soul, der øver i Ryslinge, står alle nu to meter fra hinanden. Det har betydet, at den enkelte kordeltager er blevet bedre, da de har været nødt til at tage større ansvar, for nu kan man ikke læne sig op ad sidemanden.

- Desuden er mit onlinekor, som jeg begyndte på, da coronaen brød ud i foråret, snart klar til sin tredje sæson. Jeg har besluttet, at det også fortsætter, når vi vender tilbage til normale tilstande og restriktionerne er ophævet. For flere er glade for onlinekoret, som kan noget, normale kor ikke kan. I onlinekoret har vi én, der har kronisk migræne, og hun kan ikke holde ud at være med i almindelige kor. Men derhjemme kan hun være med i onlinekoret, fordi det ikke larmer så meget. En mand, der sidder i kørestol, kan være med uden at skulle fysisk hen til et sted, en kvinde, der passer sin syge mand, kan være med hjemmefra, og den unge mor kan være med på replay derhjemmefra, når hun har puttet sine børn.

- Hvad har været det værste ved 2020?

- Som musiker har det værste været, at vi ikke må holde koncerter og ikke må komme ud og synge i kæmpekor på Midtfyns Festival og andre steder. Det har været slemt, at vi ikke har fået lov til at lave fællessang. Musik er blevet mistænkeliggjort, og det er trist, at sang og musik er blevet farligt og noget, der har en smitterisiko. Når vi ikke må holde koncerter,  kræver det flere kræfter at sprede den energi, der opstår i musik og sangfællesskab. Det naturlige pusterum er taget fra os.


Musik er blevet mistænkeliggjort, og det er trist, at sang og musik er blevet farligt og noget, der har en smitterisiko.

Janne Wind, korleder


- Hvad har du af forventninger til 2021?

- Jeg håber og tror, at vi tager det bedste med fra alle verdener, når vi vender tilbage til normale tilstande. Jeg håber på en anden begejstring, taknemmelighed og nærhed, når vi igen må det, som vi gjorde i gamle dage.

Ole Kristensen kunne i januar 2020 fejre sit 25-års jubilæum som mekaniker hos Ole's Auto i Espe, og der kom flere hundrede for at fejre ham på værkstedet - en måneds tid inden coronaen ændrede tilværelsen for os alle sammen. Arkivfoto: Hardy Hounsgaard
Annonce

Ole Kristensen, mekaniker hos Ole's Auto i Espe:

- Hvad har været det bedste ved 2020?

- Jeg havde 25-års jubilæum på værkstedet den 31. januar. Det var inden coronaen, så det var godt timet. Der var en fin artikel i Midtfynsposten, som folk åbenbart lagde mærke til. Der kom over 200 til receptionen, så jeg fik omkring 300 flasker vin samt chokolade og andet. Jeg er ikke færdig med at drikke rødvinen endnu. Jeg skulle have holdt min 50-års fødselsdag i oktober, men den er udskudt på ubestemt tid.

- Hvad har været det værste ved 2020?

- Der har været op- og nedture på værkstedet, og der har været døde perioder, hvor vi ikke har haft så meget at lave, men vi har haft åbent hele tiden. Men vi har flere gange hentet og bragt folks biler til deres bopæl i stedet for, at kunderne er kommet til os. Så der har ikke været så mange kunder på værkstedet.

- Hvad har du af forventninger til 2021?

- Når vi igen kan begynde at trække vejret normalt allesammen, så skal folk ude at køre nogle flere kilometer, og så får vi flere biler ind og mere at lave på værkstedet. Men der kommer nok til at gå nogle måneder, inden vi kommer tilbage til de normale tilstande. Vaccinen er på vej, og jeg tror, 2021 bliver et godt år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

En god kammerat: 14-årige Cecilie fra Risøhøj Håndbold er nomineret til kammeratskabspris og kan vinde 25.000 kr. til sit hold

Annonce