Annonce
Midtfyns Posten

Det bedste og værste ved 2020 - og forventninger til fremtiden

Gitte Nielsen, Ringe, blev i 2020 erklæret kræftfri. Arkivfoto: Hardy Hounsgaard
Læs hvad to kvinder fra Midtfyn har gjort sig af tanker om det forgangne år og 2021.
Annonce

Midtfyn: Vi har spurgt en række borgere fra Midtfyn om deres syn på 2020 og deres forventninger til det kommende år.

Annonce

Gitte Nielsen, førtidspensionist fra Ringe:

- Hvad har været det bedste ved 2020?

- At jeg er blevet kræftfri. Jeg fik konstateret brystkræft i november 2019, men jeg har været igennem 15 kemobehandlinger og fik den sidste strålebehandling i september. Jeg er ikke færdig med forløbet, men jeg er glad for, at jeg er kommet så godt igennem sygdommen.

- Hvad har været det værste ved 2020?

- Det har været coronaen. Den har fyldt meget. Jeg er ikke selv blevet smittet, men frygten for at få det ligger der. Nu er jeg lidt af en ugleboer i forvejen og kommer ikke så meget ud, men det er utrygt med den smitte i samfundet.

- Hvad har du af forventninger til 2021?

- Jeg håber, at coronaen forsvinder. Og så tror jeg, der kommer til at ske en masse gode ting.


Jeg håber, at coronaen forsvinder. Og så tror jeg, der kommer til at ske en masse gode ting.

Gitte Nielsen, Ringe


Lone Holm er formand for bestyrelsen og en af de 18-19 frivillige i Café Fabers i Ryslinge. Arkivfoto: Frederik Nordhagen
Annonce

Lone Holm, formand for bestyrelsen og frivillig i Café Fabers, Ryslinge:

- Hvad har været det bedste ved 2020?

- Da vi åbnede igen i september, gik det godt. Vi har haft mange arrangementer, hvor folk følte sig trygge ved det. Folk har været glade for at komme på caféen, og vi har haft en vigtig rolle også i relation til at undgå ensomhed blandt folk. Vi har også haft børnefamilier, som har hygget sig og spillet spil.

- Hvad har været det værste ved 2020?

- Vi har været lukket i flere omgange under coronaen, og senest lukkede vi igen i december, og det har været ærgerligt. Men vi følte, at vi var nødt til det, da vi ikke kunne forsvare over for hverken de frivillige eller gæster at have åbent set i lyset af coronaens udvikling. En del af os frivillige er jo lidt oppe i årene.

- Hvad har du af forventninger til 2021?

- Jeg håber, vi tager de ting med, vi har lært under coronaen. Jeg håber, vi ændrer på de ting, der åbenlyst er forkert. Vi skal ikke bare købe og forbruge, der skal være en balance. Vi skal passe på naturen, dyr og mennesker. Vi er en enhed, der skal leve sammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

En god kammerat: 14-årige Cecilie fra Risøhøj Håndbold er nomineret til kammeratskabspris og kan vinde 25.000 kr. til sit hold

Annonce