Annonce
Midtfyns Posten

Det bedste og værste ved 2020 - og forventninger til fremtiden

Mette Sauerberg, sognepræst i Gislev. Privatfoto
Læs hvad en sognepræst fra Midtfyn har gjort sig af tanker om det forgangne år og 2021, der nærmer sig med hastige skridt.
Annonce

Midtfyn: Vi har spurgt en sognepræst på Midtfyn om hendes syn på det år, der er gået og året, der kommer.

Annonce

Mette Sauerberg, sognepræst i Gislev:

- Hvad har været det bedste ved 2020?

- Vi har fået mere fokus på, hvad fællesskabet betyder for os danskere. Det er gået op for os, hvor vigtigt det er at være sammen med dem, man holder af. Det er ikke nok bare at være sammen over de digitale medier. Pudsigt nok har vi fået flere mennesker i kirken til søndagsgudstjenesterne i år, og det kan måske skyldes, at der ikke sker så meget andet.

- Hvad har været det værste ved 2020?

- Det har været slemt at lide afsavn og ikke kunne være sammen med sine kære. Som præst har jeg oplevet begravelser og bisættelser, hvor det har været underligt ikke at kunne give hånd, et kram eller lægge en medfølende hånd på en skulder. Vi har her i sognet haft et ungt mennesker, der blev begravet, hvor alle sammen ikke kunne være i kirken. Så jordpåkastelsen måtte vi foretage ude på kirkegården. Det har været hårdt, når man skal bede de pårørende om at skulle sortere i, hvem man vil have med til begravelsen.

- Hvad har du af forventninger til 2021?

- Jeg håber, at den vaccine kommer til at virke, så vi igen kan komme til at mødes. Når vi kommer hen over sommeren, vil der komme gang i flere og flere aktiviteter, så vi igen kan være sammen og leve som førhen. Mange prøver at planlægge dåb, konfirmationer og bryllupper. Jeg har lige snakket med en musiker omkring nogle arrangementer i kirken, og de er svære at planlægge, fordi vi ikke ved, hvilke restriktioner, der bliver gældende. Men så længe vi planlægger, så er der håb. Hvis vi holder op med at planlægge, så mister vi modet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

En god kammerat: 14-årige Cecilie fra Risøhøj Håndbold er nomineret til kammeratskabspris og kan vinde 25.000 kr. til sit hold

Annonce