Annonce
Midtfyns Posten

Det gode liv på Midtfyn: De lokale fællesskaber viser sig frem i midlertidig butik på Torvet

Velkomstambassadørerne Jørn Knudsen og Jytte Risager viser nogle af de midtfynske herligheder frem i den midlertidige butik på Torvet i Ringe. Velkomstambassadørerne besøger nye tilflyttere til Ringe og overrasker dem med en gavepakke. Foto: Hardy Hounsgaard
Den tidligere Punkt 1-butik på Torvet i Ringe er midlertidigt omdannet til en butik, hvor man kan få inspiration til livet på Midtfyn.

Ringe: Indtil for et par år siden blev der solgt vaskemaskiner og støvsugere her, men nu er der igen liv i Punkt 1's tidligere lokale på Torvet i Ringe.

MitMidtfyn, Byforum Ringe og Faaborg-Midtfyn Kommune har etableret en pop-up butik på Torvet, og her kan man torsdag, fredag og lørdag møde repræsentanter fra forskellige foreninger og aktører på Midtfyn.

Man kan også se skitser af de planer, der er for omdannelse af Torvet, og indimellem vil der også være levende musik med forskellige musikere.

Butikken blev åbnet torsdag klokken 10, hvor borgmester Hans Stavnsager (S) klippede det rød-hvide afspærringsbånd over.


Coronaen har udfordret meget af det lokale foreningsliv, og nedlukningen har vist, hvor vigtige de lokale fællesskaber er.

Hans Stavnsager, borgmester


- Coronaen har udfordret meget af det lokale foreningsliv, og nedlukningen har vist, hvor vigtige de lokale fællesskaber er. Det er fint, at sådan en butik kan være med til at vise, hvad de lokale fællesskaber og foreninger kan gøre for borgerne i Ringe og omegn, siger Hans Stavnsager.

Midtfynske herligheder

En stor parasol står midt i lokalet, og fra parasolens tag hænger laminerede skilte, hvor de forskellige midtfynske lokalområder præsenteres i tekst og billeder. Det er foreningen MitMidtfyns stand.

Annette Poulsen, formand for foreningen MitMidtfyn, under parasolen, hvor de forskellige lokalområder i det midtfynske område er samlet. Foto: Hardy Hounsgaard

- Det, der sker i Ringe, har betydning for oplandet. Vi vil gerne fortælle om vores arbejde og vise, hvad de forskellige lokalområder kan tilbyde, siger Annette Poulsen, formand for foreningen MitMidtfyn, der blev stiftet i februar i år.

Annonce

Velkomstambassadører

Lidt længere nede i lokalet sidder Jytte Risager og Jørn Knudsen ved et bord spækket med brochurer og rabatkuponer. De er med i Byforum Ringe og er velkomstambassadører, der tager ud og byder tilflyttere til Ringe velkommen med en gavepakke.

- Når vi tager ud til tilflyttere, har vi gavekort med til en række af byens butikker til en samlet værdi af cirka 1500 kroner. Desuden har vi brochurer og blomster med, siger Jytte Risager.

- Forretningerne kappes nærmest om at få lov til at give gavekort, supplerer Jørn Knudsen.

Annonce

Blev hængende i Ringe

De to velkomstambassadører er selv glade for at bo i Ringe. 68-årige Jørn Knudsen har boet her siden 1979, og 65-årige Jytte Risager har boet her siden 1982.

- Jeg flyttede hertil fra Aarhus, da min mand fik arbejde her, og jeg fik arbejde på biblioteket. Vi troede ikke, at vi skulle blive her længere end et par år, men vi er blevet så glade for Ringe, at vi er blevet boende, siger Jytte Risager, der for tre år siden stoppede som leder af bibliotekerne i Faaborg-Midtfyn.

- Ringe er en fantastisk by, og jeg vil gerne give de gode erfaringer videre til andre, fortæller Jytte Risager.

Jørn Knudsen sætter også pris på at bo i Ringe.

- Det er en dejlig by med mange stisystemer, siger velkomstambassadøren.

Der er i alt fem velkomstambassadører, der alle er frivillige og arbejder ulønnet. Sidste år besøgte ambassadørerne 200 nye folk, der var flyttet til Ringe. De bliver overrasket med et uventet besøg.

- Vi ringer på og overrækker folk gavepakken. Folk bliver overrasket og glade - især når de ser, hvad der er i gavepakken, siger Jytte Risager.

Siden december har de ikke besøgt tilflyttere på grund af coronasituationen, men snart kan de forhåbentlig igen rykke ud og ønske nye personer velkommen til Ringe.

Pop-up butikken på Torvet har også åbent fredag fra klokken 10 til 17 og lørdag fra klokken 10 til 12. Musikeren Lasse Helner kommer forbi lørdag klokken 11 og spiller et par akustiske numre.

Hans Henrik Pedersen og musikalske venner boostede foråret frem torsdag eftermiddag i det åbne butikslokale på Torvet i Ringe. Foto: Hardy Hounsgaard
Borgmester Hans Stavnsager (S) åbnede Boost din by-butikken på Torvet i Ringe med en kort tale og snoreklip. Butikken er også åben fredag og lørdag. Foto: Hardy Hounsgaard
Hans Henrik Pedersen fra Musikstationen spilede forårssange på sin harmonika i Boost din by-butikken i Ringe. Foto: Hardy Hounsgaard
Boost din by-butikken i Ringe ligger i det lokale, der har stået tom i et par år, efter at Punkt 1 rykkede ud fra Torvet. Foto: Hardy Hounsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce