Annonce
Midtfyns Posten

Det vrimler med bedemænd i Ringe: Nu vækkes Grundahl-navnet for alvor til live igen

Anita Grundahl er et kendt ansigt i Ringe og omegn, hvor hun har været bedemand i mange år. Nu kaster hun sig ud på egne ben i branchen. Foto: René Johansen
Anita Grundahl har netop startet sin egen bedemandsforretning Ringe. Dermed vender hun tilbage til begyndelsen.
Annonce

Ringe: - Her skal der være en udstilling af gravsten.

53-årige Anita Grundahl kigger ind i "glashuset", som fører ind til selve kontoret.

- Det er nyistandsatte lokaler, og det ligger helt optimalt. Alle ved jo, hvor Imerco og det gamle apotek er, bemærker Anita Grundahl, mens den gamle apotekerbygning er ret nem at få øje på fra kontoret gennem de store vinduer.

Vinduerne afslører også, at der er kommet nyt liv i lokalet Algade 22, der ligger i forlængelse af Imerco i Ringe.


Jeg kan bare mærke, at jeg ikke er færdig med jobbet. Jeg ved, at der er mange, som spørger efter mig. Jeg kan lide det og vil give det en chance mere, og nu er jeg selv herre over, hvad der skal ske - og jeg får Grundahl-navnet helt tilbage igen.

Anita Grundahl, indehaver af Anita Grundahls Begravelsesforretning Ringe og Omegn


Anita Grundahls Begravelsesforretning Ringe og Omegn, står der på vinduerne. Men selv om bedemandsforretningen er helt ny i bybilledet, er det et kendt ansigt og navn, der står bag.

- Jeg har haft bedemandsforretning i Ringe siden 1998, hvor jeg overtog mine forældres. De startede i 1986, forklarer Anita Grundahl, der flyttede forretningen fra udkanten af Ringe og ind på Odensevej i 1998.

Annonce

På egne ben

Adressen blev senere skiftet ud med Gørtlervej, hvor hun i 2009 fik en medejer. Men nu starter hun så op for sig selv igen.

- Samarbejdet fungerede ikke længere. Så jeg trak mig, og jeg er glad for den løsning, vi fandt frem til, siger Anita Grundahl.

Smilet er for alvor tilbage hos Anita Grundahl, der netop er rykket ind i de nye lokaler. Foto: René Johansen

- Jeg kan bare mærke, at jeg ikke er færdig med jobbet. Jeg ved, at der er mange, som spørger efter mig. Jeg kan lide det og vil give det en chance mere, og nu er jeg selv herre over, hvad der skal ske - og jeg får Grundahl-navnet helt tilbage igen, smiler den 53-årige.

Grundahl-navnet er forbundet med bedemandsbranchen. Hendes bror driver Nyborg Bedemandsforretning sammen med sin hustru.

- Jeg kommer til at køre forretningen her, som jeg har gjort i alle årene. Jeg starter med at være alene, men jeg får en hjælper, og så har jeg et samarbejde med min bror, fortæller Anita Grundahl.

- Det bliver da lidt anderledes, for jeg har været vant til at have kolleger, men det er også rart, at jeg selv kan bestemme. Jeg håber på sigt, at jeg får nok at lave, så jeg kan ansætte en, tilføjer Anita Grundahl, der allerede har haft kunder.

Annonce

Andet end gråd

Faktisk lå det ikke i kortene, at hun skulle gå i forældrene Ulla og Sigfreds fodspor.

- Det var egentlig ikke planen, for jeg syntes, at det var noget underligt noget, da mine forældre købte forretningen, da jeg gik på gymnasiet. Men da jeg fandt ud af, hvad jobbet indebærer, så syntes jeg faktisk, at det var ret spændende, siger Anita Grundahl.

Hvad er det, der gør det for dig? For mange vil nok mene, at det er lidt mærkeligt og svært?

- Det har du helt ret i. Det er et givende job, og du får meget positivt tilbage. Du får taknemlighed over at have hjulpet de pårørende, og du kommer tæt ind på livet af dem, og hjælper dem gennem en svær tid.

Grundahl-navnet er nu for alvor tilbage i bedemandsbranchen i Ringe, efter at Anita Grundahl har åbnet sin egen bedemandsforretning. Foto: René Johansen

- Det er ikke altid kun gråd. Pårørende fortæller også gode og sjove ting om afdøde, og de har tillid og tryghed til en, lyder det fra Anita Grundahl.

Hun har noteret sig, at der er tre andre bedemandsforretninger i byen i forvejen.

- Jeg tror på det, og der er ingen tvivl om, at det er Ringe, der er mit domæne. Det er her i Ringe, at vi altid har været, og det er her, at jeg er født og opvokset, understreger Anita Grundahl.

Foruden kontoret i Algade i Ringe har hun lejet lokaler i industrikvarteret til kister og rustvognen. Hun vil have kontoret i Algade bemandet så meget som overhovedet muligt, og ellers kan hun nås på telefonen.

Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

Natkirke i Nazarethkirken

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce