Annonce
Midtfyns Posten

Dillen er død: Nytårsforsæt holder ikke

Sara Albæk har ikke nogen nytårsforsæt. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen
Der er næsten ingen, der har nytårsforsæt længere, hvis du spørger tilfældige folk på gaden i Ringe. På avisens tur rundt i byen var der kun en enkelt, der havde et mål for 2020.
Annonce

Ringe: Når nytåret kommer, og fyrværkeriet bliver fyret af, så giver det god anledning til at tænke over alle de ting, man burde gøre og lave et nytårsforsæt. Om man vil tabe de ekstra kilo, besøge sin mor noget oftere eller spise sundere, så er nytår det perfekte tidspunkt at skyde dårlige vaner ned eller sætte alle de ting i gang, som man har udsat.

Men er det nu også det? Midtfynspostens rundspørge blandt tilfældige folk på gaden i Ringe viser noget andet.

- Jeg har ikke rigtig nogen nytårsforsæt. Det er sådan en ting, som man måske tænker over til nytår, men så glemmer man det bare igen, siger Sara Albæk fra Ringe.

Caroline Hjemkær (t.v.) og Rositha Christensen (i midten) tror ikke på, at nytårsforsæt virker. Frida Dinsen (t.h.) har et nytårsforsæt om at stoppe med at ryge, men hun tror ikke, at det holder. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen
Annonce

Er nytårsforsæt et dødt koncept?

Måske er nytårsforsæt en dille, som nu er død. Da avisens udsendte var på gaden, var der kun en enkelt ud af 15 adspurgte, som ville have et nytårsforsæt for 2020. Men selv den ene med et nytårsforsæt havde ikke høje forventninger til, hvordan det ville gå med at rette sig efter det.

- Jeg har et lille nytårsforsæt, som lyder på at stoppe med at ryge, men jeg ved allerede, at det ikke kommer til at holde. Måske holder jeg det i et par måneder, men så snart det bliver sommer, og jeg skal på Roskilde Festival, så ved jeg, at jeg begynder igen, siger Frida Dinsen fra Odense.

Der er dog andre, som har haft større succes med at holde fast i nytårsforsættet.

- Det sidste nytårsforsæt, jeg havde, var i 1970, hvor jeg ville stoppe med at ryge. Det lykkedes også, men jeg har ikke rigtig gentaget det med nytårsforsæt, siger Jens Peter Hansen fra Ringe.

Ifølge Sara Albæk er der dog også en god forklaring på, hvorfor nytårsforsættene er blevet gemt væk.

- Man behøver jo ikke altid at have de der store mål. Hvis jeg sætter mål for mig selv, så er det nogle mindre mål, og så gør jeg det året rundt, siger Sara Albæk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Konfirmationer uge 33

Annonce