Annonce
Midtfyns Posten

Dygtig blomsterdekoratør fra Ringe: Sarahs verden er fyldt med blomster

Sarah Jepsen med sine kreationer, der gav hende en sølvmedalje ved Fynsmesterskabet i Moderne Blomsterkunst. Til daglig arbejder Sarah Jepsen hos Multiflower Design, Ringe. Foto: Hardy Hounsgaard
Sarah Jepsen fra Multiflower Design i Ringe vandt forleden sølv ved Fynsmesterskabet i moderne blomsterkunst og er klar til DM. For fire-fem år siden arbejdede den midtfynske blomsterdekoratør med blomster i London.
Annonce

Ringe: Sarah Jepsen elsker at arbejde med blomster. Og hun er god til det. Den 26-årige blomsterdekoratør, der til daglig arbejder hos Multiflower Design på hjørnet af Villavej og Jernbanegade i Ringe, vandt forleden sølv ved Fynsmesterskabet i moderne blomsterkunst, der blev afviklet i Brandts Kunstmuseum i Odense. Dermed har hun sammen med årets fynske mester kvalificeret sig til DM, der finder sted i Odense i august.

- Jeg kan godt lide at være med i konkurrencen. Det giver mulighed for at lege og være kreativ, og jeg synes det er sjovt, fortæller Sarah Jepsen.

Hun har arbejdet i otte år hos Multiflower Design i Ringe, hvor hun begyndte som skolepige, inden hun kom i lære i forretningen og efter to års elevtid blev udlært. Herefter arbejdede hun et års tid i forretningen, inden hun søgte nye græsgange - men stadigvæk med blomster som omdrejningspunkt.

- Jeg ville gerne opleve noget andet, så jeg tog til London, hvor jeg var i omkring 10 måneder og arbejdede med blomster, siger Sarah Jepsen, der nåede at arbejde i to forskellige blomsterforretninger i den engelske hovedstad, inden hun vendte næsen hjem igen.

Vibeke Albjerg, indehaver af Multiflower Design, var klar med et job igen til sin tidligere elev.

- Da Vibeke hørte, at jeg kom hjem igen, tilbød hun mig et barselsvikariat, siger Sarah Jepsen, der bor i Ringe og er opvokset i Ryslinge.

Sarah Jepsen

Sarah Jepsen er 26 år og bor i Ringe. Hun er opvokset i Ryslinge.

Udlært hos Multiflower Design i Ringe i 2014, hvor hun også er ansat i dag.

Har netop vundet sølv ved Fynsmesterskabet i moderne blomsterkunst.

Vandt som junior guld ved Fynsmesterskabet og sølv ved Danmarksmesterskabet i moderne blomsterkunst i 2014.

Annonce

Guld ved junior-DM

Sarah Jepsen var i konkurrencen om Fynsmesterskabet i moderne blomsterkunst oppe mod 10 andre deltagere i seniorklassen.

Tidligere har hun vundet guld i juniorklassen ved Fynsmesterskabet og sølv ved junior-DM i 2014, hvor hun netop var blevet udlært.

Ved årets Fynsmesterskab fik deltagerne først opgaverne udleveret om morgenen på konkurrencedagen.

- Vi fik udleveret nogle blomster, som vi skulle løse opgaverne med sammen med vores medbragte værktøjskasse, fortæller Sarah Jepsen, der var bevæbnet med kreativitet, hammer, saks, kniv og alskens store og små værktøjer.

I den første opgave, som der var afsat to en halv time til, skulle deltagerne lave noget, der skulle kunne indgå i en Pixar-film. Blomsteropsætningen skulle vise eventyr, mystik eller humor.

- Jeg var den deltager, der fik flest point af dommerne for den første opgave, siger Sarah Jepsen om sin fantasifulde kreation med svævende påskeliljer og andre blomster, der er sat op i en tæt pindeskov.

Dommerne vurderede deltagernes opsætning ud fra teknik, form, farvevalg og helhedsindtryk.

I den anden opgave, som der var afsat to timer til, fik deltagerne udleveret en tom ramme, og opgaven gik ud på at skabe et hjem i verden til blomsterne.

- Jeg kunne bedst lide min anden opgave, men dommerne kunne bedst lide den første, som var teknisk flot udført, fortæller Sarah Jepsen.

Annonce

Ikke så vildt til hverdag

Hæderen og sølvmedaljen er Sarah Jepsen glad for. Men anerkendelsen er ikke noget, hun direkte kan overføre til sit daglige arbejde i blomsterforretningen.

- De buketter, vi laver til konkurrencerne, er lidt vildere end dem, vi laver til hverdag, siger Sarah Jepsen.

Fynsmesterskabet blev vundet af Laura Høiberg Nielsen fra Langeskov Planteskole. Line Kristensen fra Tine P. i Vindeby blev nummer tre. Camilla Christjansen fra Lille Frøken Flora i Årslev blev nummer syv.

Sarah Jepsen er glad for at arbejde med blomster hos Multiflower Design, Ringe, hvor hun blev udlært som elev for seks år siden. Foto: Hardy Hounsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Konfirmationer uge 33

Annonce