Annonce
Midtfyns Posten

Efter corona: Galleri Svinestien åbner igen med udstilling af Lars Skytte

Så er der fernisering i Galleri Svinestien. Privatfoto
Søndag den 9. august kl. 14-16 afholder Galleri Svinestien årets første fernisering efter coronakrisenmed taler, sange og det berømte kagebord. Alle er velkomne.
Annonce

Rudme: Søndag den 9. august slår Galleri Svinestien atter dørene op efter at have været lukket ned under corona-krisen.

-Vi glæder os rigtig meget til at udstille Lars Skyttes meget fine billeder. Han udstiller billeder i oliepastel og pen/akvarel under titlen "Spor i kulturlandskabet". Stilen er naturalisme. Udstillingen er endvidere krydret med en smuk lille udstilling af skitser fra hans mange dagbøger, lyder det i en pressemeddelse.

Lars Skytte er en dygtig tegner men nok mere kendt som en af Danmarks mest progressive økologiske landmænd. Han har været toneangivende i den økologiske bevægelse siden starten af 80’erne. Det daglige arbejde på det økologiske gartneri i Dømmestrup gav en forholdsvis rolig vintersæson, hvor han havde tid til både at tegne/male og engagere sig i landbrugets samspil med naturen. Netop dette kommer tydeligt til udtryk i hans motivvalg. Han arbejder i dualiteten mellem det praktiske og det kunstneriske – mellem den uberørte natur og kulturlandskabet. Selv oplever han ofte sit arbejde med billederne som meditation. Som han udtrykker det, skaber det synergi mellem hans kærlighed til naturen og den travle hverdag som økologisk landmand.

Annonce

Kæmper for en sag

Lars Skytte bor i Dømmestrup ved Nr. Lyndelse, men er sjællænder af ophav. Han har tegnet sin siden han var dreng og trods et stort tegnetalent lå hans kærlighed dog ved naturen. Han endte med at starte på biologistudiet på universitet, men sprang over og tog en landmandsuddannelse i stedet. I 1982 startede han sit økologiske landbrug og har ved siden af det, alle årene været tilknytte Grafisk Værksted.

- Gallerisvinestien har som motto, at vi er ”mere end et galleri”. Vi vil gerne have udstillinger, der tager aktuelle emner op til debat. Og Lars Skyttes billeder er ikke bare billeder af smukke landskaber. I hans motivvalg ligger der en konstant insisteren på kulturlandskabets forenelighed med den vilde og rå natur. Dette møde SKAL kunne lykkes, mener Lars Skytte, en sag han har kæmpet for hele hans liv. Hans billeder er ikke dystre og dommedagsprægede, men har til hensigt at skabe håb og oplive i en tid, hvor man ellers nemt kommer til at tvivle på menneskets og naturens mulige sameksistens, lyder det i omtalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Spil petanque på Midtfyn

Midtfyns Posten

Caféquiz på Gluds Café

Midtfyns Posten

SF har valgt ny bestyrelse

Annonce