Annonce
Midtfyns Posten

Efter måneders isolation: Muskelsvindramte Line fejrede genåbningen med Grøn Koncert i haven

Line Lund Jensen blender ind med dagens gæsteband. Musikerne i bandet Aick har tidligere deltaget i DR P3's talentudviklingsforløb Karrierekanonen. Foto: Signe Andersen
Grøn Koncert er aflyst i år - i stedet lancerede arrangørerne 'Grønnere Grøn', hvor grønne artister og spirende musikere gav livekoncerter i private hjem overalt i landet lørdag den 25. juli. En af dem, der vandt sin helt egen havefest, var 22-årige Line Lund Jensen.
Annonce

Gislev: - Da de ringede fra NOVA, spurgte de, om jeg plejer at være en af de første, der løber ind på pladsen. Det er jeg - og så alligevel ikke. For jeg kan jo faktisk ikke løbe, konstaterer 22-årige Line Lund Jensen, mens et begyndende smil breder sig i ansigtet.

Pladsen er den store plæne i det sydvestlige Odense, der traditionelt huser Grøn Koncert, når sommerkaravanen hvert år i juli lægger vejen forbi Fyn. En plads, Line Lund Jensen har befundet sig på mange gange - ti, for at være helt præcis - og hver eneste gang med det allerbedste udkig:

- Vi får altid den samme plads derude; lige midt i det hele, mellem de to store højttalere, så man kan vende sig først til den ene scene og så til den anden.

Men dette år er anderledes; Grøn Koncert er, som så mange andre arrangementer, aflyst. I stedet er pladsen skiftet ud med baghaven, for Muskelsvindfonden og Tuborg, der står bag de grønne koncerter, har udvidet konceptet med 'Grønnere Grøn': 100 heldige fans får mulighed for at holde deres egen livekoncert hjemme i haven med besøg af musikalske kunstnere. For at vinde en af de 100 koncerter skulle man blandt andet fortælle om sine minder fra tidligere udgaver af Grøn Koncert:

- Da nævnte jeg, at min første gang derude fik vi lov til at komme bagom scenen, og vi mødte Jacob Haugaard, som var vært. Han gik op i Tuborg-bussen for at finde et tæppe til mig, fordi jeg sad og frøs, husker Line Lund Jensen.

Anekdoten, krydret med 10-årsjubilæet, må have ramt plet. I hvert fald sidder Line Lund Jensen denne lørdag i haven ved barndomshjemmet på Midtfyn, omgivet af familie, venner og nysgerrige naboer, og venter på, at den elektroniske popduo Aick får sat de sidste stik i mikrofoner og forstærkere. Grønne heliumballoner hopper i vinden, havestolene er slået ud, og baljen med øl og isterninger står og smelter i solen, præcis som det sig hør og bør for en rigtig grøn koncert.

Annonce

Gensynsfejring

Når Line Lund Jensen siger, at hun ikke kan løbe, er det ment bogstaveligt: Hun har muskelsvind. Officielt hedder diagnosen SMA 3, og den betyder, at den unge historiestuderende ikke er helt lige så mobil som de fleste af sine jævnaldrende:

- Jeg holder ikke balancen så godt, og jeg har tendens til at falde meget hurtigt. Jeg kan ikke særlig godt gå op ad trapper, og jeg kan ikke løbe eller hoppe og sådan noget.

Sygdommen har placeret Line Lund Jensen i den særlige risikogruppe under de seneste måneders virusepidemi. Hele foråret har hun været isoleret. Nu, hvor hun endelig kan færdes ude blandt andre igen, kommer koncerten nærmest som kaldet; en måde at hylde tilbagekomsten på:

- Det har været hårdt, især ikke at kunne se sine venner. Så nu er jeg glad for, at jeg kan fejre det - komme ud, lave en havefest, stråler hun og fortsætter:

- Jeg er glad og helt overvældet. Jeg vinder aldrig noget, så jeg synes jo, det er fuldstændig sindssygt, at jeg er en af de 100, der har vundet det her. Så får vi alligevel en eller anden form for 10-årsjubilæum. Og så at kunne fejre det ikke kun med dem, der normalt tager med, men med hele min familie og vores venner.


Jeg vinder aldrig noget, så jeg synes jo, det er fuldstændig sindssygt, at jeg er en af de 100, der har vundet det her. Så får vi alligevel en eller anden form for 10-årsjubilæum.

Line Lund Jensen, vinder af Grønnere Grøn


Annonce

Står for noget vigtigt

Bandet, der ankom tidligt og nåede at være med til at grille, indtager græsplænen. Guitaristen sender et par akkorder ud i sommereftermiddagen, trommeslageren griber stikkerne. Men vokalen driller lidt, og der opstår mumlende stilhed, mens et bandmedlem springer til for at bytte rundt på kablerne.

- Hvis nogen kan en rigtig god joke, er det et godt tidspunkt at fortælle den nu, griner forsanger Helene Høier.

Tre-to-en-vups, fejlen er fundet. Så går det løs.

Den elektroniske popduos musikalske univers er drømmende, tilsat tung bas og hårdtslående trommer. Foto: Signe Andersen

- De er gode. De passer godt ind i haven, siger Line Lund Jensen.

Hun havde i første omgang håbet på at vinde et af hovednavnene, TopGunn for eksempel, mens hendes mors førstevalg ville være Mads Langer:

- Havde vi fået et af hovednavnene, var jeg villig til at fælde æbletræet, erklærer Lena Lund Jensen.

Hovednavn eller ej; det vigtigste er det, de grønne koncerter har som egentligt mål:

- Jeg synes, Grøn Koncert er en virkelig god begivenhed. Der er mange, der bliver bevidste om, hvad det egentlig står for. Og mange af pengene går jo til, at børn som mig kan komme på sommerlejr og komme ud og møde andre med samme sygdom - og have det sjovt, reflekterer Line Lund Jensen.

Hun uddyber:

- Jeg var på mange af de sommerlejre, da jeg var yngre. De har givet mig nogle rigtig gode minder. De gør det godt, Muskelsvindfonden. Jeg er glad for, at der er så mange, der støtter op omkring det.

Line Lund Jensen er en af de 100 personer, der har vundet en privat livekoncert som en del af årets Grønnere Grøn, arrangeret af Muskelsvindfonden. Foto: Signe Andersen
Annonce

Havefest hver weekend

I udkanten af terrassen har en af koncertgæsterne givet sig i kast med et stykke præcisionsarbejde: påfyldning af øl i et langt, snævert plastikrør. Det går ikke helt godt.

- Det er virkelig dårligt hældt op. Hvis mandag var en øl, sukker brygmesteren til en sidesvend og begiver sig mod sin campingstol med kun halvdelen af væsken i hus. Men stadig i højt humør.

- Stemningen er god, og det er så dejligt at se alle igen. Nogle har allerede spurgt, om vi ikke bare holder havefest hver weekend, fortæller Line Lund Jensen.

En fristende tanke, men den glade koncertvinder ser nu også frem til sammen med mor og to kusiner, den faste trup, at vende tilbage til Dyrskuepladsen i Odense næste år. Pladserne er allerede sikret; det er de gode, lige midtfor.

Grønnere Grøn

'Grønnere Grøn' er et endagsevent præsenteret af Tuborg og Muskelsvindfonden i samarbejde med NOVA, TV 2 og LB forsikring som et alternativ til de traditionelle grønne koncerter, der i år har måttet aflyses.

Eventet finder sted lørdag den 25. juli 2020, hvor store musiknavne og spirende artister besøger private hjem i hele Danmark og spiller livekoncerter.

NOVA sender liveradio fra de mange optrædener dagen igennem, og tv-vært Anders Breinholt står om aftenen i spidsen for en koncertudsendelse på TV 2.

Artisterne, der blandt andre skal spille til Grønnere Grøn, er Scarlet Pleasure, Mads Langer, Medina, TopGunn, Clara, Hjalmer, Phlake, Dizzy Mizz Lizzy, Nichlas Sahl, Jung og Alex Vargas.

Line Lund Jensen er en af de 100 personer, der har vundet en privat livekoncert som en del af årets Grønnere Grøn, arrangeret af Muskelsvindfonden. Foto: Signe Andersen
Refsvindinge Bryggeri har sponsoreret 120 øl til havefesten. Det var Line Lund Jensens mor, Lena, der spontant kom på at spørge bryggeriet, om de ville give et tilskud til koncertdagen. Foto: Signe Andersen
Line Lund Jensen er en af de 100 personer, der har vundet en privat livekoncert som en del af årets Grønnere Grøn, arrangeret af Muskelsvindfonden. Foto: Signe Andersen
Line Lund Jensen er en af de 100 personer, der har vundet en privat livekoncert som en del af årets Grønnere Grøn, arrangeret af Muskelsvindfonden. Foto: Signe Andersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Konfirmationer uge 33

Midtfyns Posten

Bliv klogere på FN's verdensmål

Annonce