Annonce
Midtfyns Posten

Egeskovs gæster giver 100.000 til børn på Julemærkehjemmene

Greve Michael Ahlefeldt overrakte lørdag checken på 100.000 kroner til Bente Duusgaard, fundraiser og projektleder i Julemærke Fonden. Foto: Palle Søby
Greve Michael Ahlefeldt overrakte stor donation til Julemærke Fonden, da Egeskov Julemarked åbnede lørdag.
Annonce

Egeskov: På Egeskov Julemarkeds åbningsdag lørdag kunne greve Michael Ahlefeldt overrække en stor donation på 100.000 kroner til Julemærke Fonden. Pengene skal komme de mange børn på Julemærkehjemmene til gavn, og børnene inviteres til at besøge Egeskov næste år, så de kan få fælles oplevelser med hjem.

Pengegaven stammer fra indsamlingen ved ”Titanias Palads”, et historisk dukkehus, som er ejet af Lego Fonden og udlånt til Egeskov Slot, hvor det befinder sig på selve slottet. De 100.000 kroner er det beløb, som Egeskovs gæster har givet de seneste tre år.

- Det er en kæmpe glæde for os alle at kunne støtte Julemærke Fonden og det gode arbejde, som kommer børn på Julemærkehjemmene til gode. Et barns ophold på et Julemærkehjem varer 10 uger. Men både før og efter opholdet inddrages familien. De børn, der kommer på Julemærkehjem, er børn, der kæmper med lavt selvværd, ensomhed og generel mistrivsel. På hjemmene får de venner og smilet tilbage. De genvinder troen på sig selv med nye vaner og venner. De lærer, at de er gode nok, og at de ikke er alene, siger Michael Ahlefeldt som begrundelse for donationen.

Det unikke og historiske dukkehus "Titanias Palads" er bygget til alfedronning Titania og hendes syv alfeprinser og alfeprinsesser. Det indeholder tusindvis af små kunstgenstande: møbler, krystalglas og miniature loftmalerier. Hver en ting har en betydning eller en fortælling med sig.

Dukkehuset er så fint, at den engelske Dronning Mary i 1922 var med til indvielsen, og siden rejste det i flere årtier på verdensturné for at samle penge ind til nødlidende børn i verden. I dag er dukkehuset eget af Lego Fonden og kan opleves på Egeskov Slot i sommersæsonen.

Uanset hvad alle andre gæster kom hjem med i lørdags, var Bente Duusgaard fra Julemærke Fonden uden tvivl den, der drog fra Egeskov med det største udbytte. Foto: Palle Søby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce