Annonce
Midtfyns Posten

Egeskovs største nyskabelse i 30 år tager pippet fra dig: Prinsessen camperede i skoven som barn

Prinsesse Alexandra og greve Michael Ahlefeldt foran et tidstypisk telt i de klassiske orange og brune farver, som mange vil kunne huske fra deres eget campingliv. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Lørdag åbnede Europas første camping/outdoor-museum på Egeskov - og det er vildt imponerende. Her fortæller greve Michael Ahlefeldt og prinsesse Alexandra om, hvordan de selv har oplevet camping og outdoorliv indtil nu.

Egeskov: Kan man godt være til camping og outdoorliv, når man er greve eller prinsesse og bor på et stort og prægtigt middelalderslot?

Ja, det kan man godt - og det er greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille og prinsesse Alexandra på Egeskov levende beviser på.

Campingstemning og højt humør på åbningsdagen. Greve Michael Ahlefeldt og prinsesse Alexandra i selskab med prinsessens 17-årige datter, Ingrid, foran en skøn gammel VW autocamper. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Europas første

Lørdag åbnede de den største nyskabelse i de 30 år, Michael Ahlefeldt har stået i spidsen for Egeskov: Europas første camping/outdoor-museum.

Prinsesse Alexandra og greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille foran Michaels far Claus Ahlefeldts gamle autocamper, som han kørte Europa tyndt i. På billedet, der står op ad bilen, sidder Claus Ahlefeldt og spiller banjo. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Lad det være sagt med det samme: Det nye museum er intet mindre end fantastisk. Det vender vi tilbage til. Men først lidt om, hvordan greven og prinsessen selv har oplevet camping og outdoorliv i deres liv indtil nu.

Annonce

I skoven med vildsvin

Prinsesse Alexandra:

- Som barn boede jeg på Berleburg i Tyskland, hvor mine venner tog på camping. Jeg spurgte min far, om vi ikke også kunne det. Det gad mine forældre ikke, men han sørgede for, at jeg kunne komme ud i skoven og campere med min lillesøster og en hund og en barnepige. Det var virkelig midt ude i ingenting, og der var vildsvin midt om natten. Det var så spændende - og også rimelig uhyggeligt. Det var gamle telte, så det var meget fugtigt i teltet om morgenen, husker prinsessen og tilføjer:

- Jeg sov også i telt på klasseture og den slags, men ellers har jeg ikke camperet på den måde i mit voksenliv sidenhen.

Ved indvielsen ses fra venstre Dansk Camping Unions landsformand, Anne-Vibeke Isaksen, Faaborg-Midtfyns borgmester, Hans Stavnsager, greve Michael Ahlefeldt og prinsesse Alexandra. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce

Outdoorlivet kan noget

Greve Michael Ahlefeldt:

- Jeg var ikke på camping med mine forældre. Men jeg var soldat, hvor vi var vant til at grave et hul i jorden med et regnslag hen over. Jeg var engang med en kæreste på telttur på Færøerne i syv dage - hvor det regnede i seks dage, 23 timer og 45 minutter. Så stoppede vi dér!


Min far sørgede for, at jeg kunne komme ud i skoven og campere med min lillesøster og en hund og en barnepige. Det var virkelig midt ude i ingenting, og der var vildsvin midt om natten. Det var så spændende - og også rimelig uhyggeligt.

Prinsesse Alexandra, Egeskov


- Vi har altid sejlet meget i vores familie, så vi har altid været mange samlet på et lille areal. Om det så er i autocamper eller telt eller båd eller under en presenning i en skov, så kan det noget at være sammen i et andet miljø med sine egne dyner, sin egen morgenmad og sin egen mælk. Det er dejligt at bo på hotel, men det giver noget at have sin bagage med i båden, i autocamperen eller campingvognen, siger greven.

Michael Ahlefeldts ældste datter, Marie-Sophie, og hendes kæreste, Anders, øver sig i at kitesurfe i det nye museum. I baggrunden skimtes prinsesse Alexandra, hendes datter Ingrid og greve Michael Ahlefeldt. Foto: Birgitte Carol Heiberg


Vi har altid sejlet meget i vores familie, så vi har altid været mange samlet på et lille areal. Om det så er i autocamper eller telt eller båd eller under en presenning i en skov, så kan det noget at være sammen i et andet miljø med sine egne dyner, sin egen morgenmad og sin egen mælk.

Greve Michael Ahlefeldt, Egeskov


Annonce

Stort og gennemført museum

Tilbage til det nye camping/outdoor-museum. Det er helt vildt. Og vildt stort. 2000 kvadratmeter, indrettet i en splinterny hal med højt til loftet og masser af lys - ligesom ude i det fri.

- Vi startede for fem måneder siden på bar mark. Det her er det største, jeg har lavet i de 30 år, jeg har haft slottet, siger Michael Ahlefeldt.

Køretøjet her skulle en dansk familie have kørt jorden rundt i. Men det blev forpurret af corona. Så nu er det udstillet i Egeskovs nye camping/outdoor-museum, som er det første i Europa. Foto: Birgitte Carol Heiberg

- Museet er bygget op som 60 procent fortid, 20 procent nutid og 20 procent fremtid. Det er bygget op i de fire elementer: Vand, ild, luft, jord. Der er alt fra de helt gamle campingvogne og camplet'er til de nyeste, som endnu ikke er sat i produktion. Der er telte, du kan huske, og telte, du kan tænke dig at tage med på tur. Vores håb er, at når folk går herfra, har de enten fået gamle minder med, eller de har fået lyst til at prøve camping- og outdoorlivet, når de ser, hvordan det foregår, forklarer greven.

Prinsesse Alexandra og greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille foran en splinterny campingvogn, hvor publikum på det nye campingmuseum kan opleve, hvad pladsudnyttelse i yderste potens vil sige. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce

Tidslommer over det hele

Museet er et godt eksempel på, at når Egeskov gør noget, så gør det de ordentligt. Alt er gennemført - ned til mindste detalje.

I de mest moderne telte er der oppustelige stænger og oppustelige sofamøbler. Et sted kan publikum øve sig i kitesurfing - eller lægge sig op i en hængekøje.

I en lille "mindfulness-hule" kan man sætte sig og lytte til, at greven fortæller om campinglivets herligheder.

Europas første camping/outdoor-museum

Lørdag 1. maj åbnede Egeskov og Dansk Camping Union i fællesskab det nye camping/outdoor-museum.

Museet er indrettet i en 2000 kvadratmeter splinterny hal, der ligger i direkte tilknytning til Egeskovs øvrige museer: Veteranmuseet, Falckmuseet, Købmandsmuseet osv.

Egeskov har årligt cirka 250.000 gæster. Cirka en tredjedel anslås til at være campister.

Dansk Camping Union har eksisteret siden 1926 og har i dag 20 campingpladser og 50.000 medlemsfamilier.

I en ældre campingvogn er der en termokande og en walkman, som passer nøjagtig til den tid, og på den måde er museet fyldt med tidslommer fra de seneste mange årtiers ferie for familien Danmark.

Sådan kan camping også foregå nutildags: Vild luksus i et af de glampingtelte, man kan opleve i det nye museum på Egeskov. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Der er kræset for alle detaljer: Se lige de her badebukser! Foto: Birgitte Carol Heiberg
Der er uendelig mange detaljer at dykke ned i på Egeskovs nye camping/outdoor-museum. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Man skulle næsten tro, vi var på campingtur ude i naturen. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Alle former for camping og outdoorliv er skildret på det nye museum. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Det var en stor dag for prinsesse Alexandra og greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille, for selv om der er kommet mange nye ting på Egeskov gennem årene, er det her den største nyskabelse, Michael Ahlefeldt har været med til at åbne i sine foreløbig 30 år som ejer af Egeskov. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Den røde snor blev ikke klippet over, men i bedste outdoorstil skåret over med en stor kniv af borgmester Hans Stavnsager (t.h.). Fra venstre ses Anne-Vibeke Isaksen, formand for Dansk Camping Union, prinsesse Alexandra og greve Michael Ahlefeldt. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

Boyband på Gluds Café

Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

Farvel til bjørne, goddag til killinger: Maria, Allen og fire børn flyttede hjem til Gestelev efter 16 år i Canada

Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

En ydmyg lokalredaktør siger tak: 1749 blomster veksles til gratis is til hele byen

Midtfyns Posten

Er du lækkersulten? Boost din by-partnere giver gratis is til hele byen

Midtfyns Posten

Ferritslev Fritidshus kigger frem mod jubilæumsår: Genvalg til bestyrelsen

Midtfyns Posten

Hitband er endnu et navn på midtfynsk musikbegivenhed

Midtfyns Posten

Åben have hos familien Larsen på Midtfyn

Midtfyns Posten

Ugens film i Ringe Bio: Stærk film om skrantende patriark

Midtfyns Posten

Ny skulptur afsløres i Rudme

Midtfyns Posten

Frederikke er udtaget til landets bedste gymnastikhold: - Jeg var faktisk ikke særlig god til gymnastik som lille

Midtfyns Posten

Sommerens udstillinger på Ringe Bibliotek: Skitser og papirklip

Midtfyns Posten

Dirty Boots og Blue Hour Band i Årslev

Midtfyns Posten

Snart rulles kablerne ud: Fibernet til Nr. Lyndelse og Nr. Søby

Midtfyns Posten

Præst og kirkesanger lægger op til film om demens i Ringe Bio

Midtfyns Posten

Fem hjerteløbere kom ilende midt om natten: Jan fik hjertestop og blev reddet

Midtfyns Posten

Musikgudstjeneste og koncert med Lunau & Sund i frimenigheden

Midtfyns Posten

101-året for genforeningen fejres i Brahetrolleborg

Midtfyns Posten

Sankthansbål og snobrød i Nr. Søby

Midtfyns Posten

Kunstforening på udflugt til fynsk kunstner

Midtfyns Posten

Elektronisk musik sommercamp med Beats by Girlz i Årslev

Midtfyns Posten

Det bliver passet og plejet: Historisk markhus står flottere end nogensinde

Midtfyns Posten

Biblioteket skyder sommerferien i gang med læsekonkurrence

Midtfyns Posten

Besøg en lille og to store haver: Åbne haver i Allested-Vejle

Annonce