Annonce
Midtfyns Posten

Elever på Tingagerskolen designer smarte pakkeløsninger

Elever på grundskoler over hele landet, heriblandt Tingagerskolen i Ringe, er med i Engineering Day, hvor de skal designe smarte pakkeløsninger. PR-foto: Thomas Howalt Andersen
Specialklassen på Tingagerskolen i Ringe deltager i Engineering Day tirsdag den 3. november, hvor de skal give deres bud på, hvordan man designer effektive løsninger til transport af pakker.
Annonce

Ringe: Specialklassen for 8. og 9. årgang på Tingagerskolen i Ringe er blandt de elever i grundskoler over hele Danmark, der på Engineering Day 2020 skal afprøve ingeniørens arbejdsmetoder ved at give deres bud på, hvordan man designer effektive løsninger til transport af pakker. Det oplyser arrangørerne Engineer the Future i en pressemeddelelse.

De fleste skoleelever tænker formentlig ikke meget på, hvordan alle de pakker, der bliver bestilt på nettet, egentlig når frem. Eleverne i specialklassen for 8. og 9. årgang på Tingagerskolen får nu chancen for at blive ingeniører for en dag og udtænke en løsning på, hvordan man smartest flytter en pakke fra et punkt til et andet.

Engineering Day finder sted på skolen tirsdag den 3. november i samme uge som andre grundskoler over hele Danmark. Specialklassen består af cirka 10 elever. Engineering Day arrangeres af Engineer the Future, der forventer, at i alt cirka 25.000 elever vil deltage. Formålet er at få flere børn og unge til at interessere sig for naturvidenskab og teknologi.

Eleverne på Engineering Day arbejder med pap, papir, snor, træpinde og malertape, når de skal forsøge at konstruere så stærkt og så energivenligt et transportmiddel som muligt. PR-foto: Thomas Howalt Andersen

Udstyret med pap, papir, snor, træpinde og malertape skal eleverne samarbejde om at konstruere så stærkt og så energivenligt et transportmiddel som muligt. Modellen skal kunne flytte en pakke mellem to punkter med 30 cm afstand, vel at mærke uden at pakken bliver skubbet direkte med hånden.

Annonce

Begejstring for naturfag

Forinden har eleverne udviklet idéer, undersøgt og vurderet materialernes egenskaber, konkretiseret og fundet den bedste kombination til den optimale løsning. De skal med andre ord arbejde sig igennem forskellige faser og stifter derigennem bekendtskab med ingeniørens arbejdsmetode, engineering.

- Engineering er en virkelighedsnær arbejdsmetode, som er med til at gøre naturfagene relevante for eleverne. De lærer, hvordan de i en kreativ proces selv kan være med til udvikle gode og brugbare løsninger, siger Ghita Wolf Andreasen, direktør i Engineer the Future.


Engineering er en virkelighedsnær arbejdsmetode, som er med til at gøre naturfagene relevante for eleverne. De lærer, hvordan de i en kreativ proces selv kan være med til udvikle gode og brugbare løsninger.

Ghita Wolf Andreasen, direktør i Engineer the Future


Erfaringer fra tidligere viser, at når eleverne arbejder med engineering styrker det motivationen for naturfagene.

- Lærerne vender tilbage til os og siger, at når eleverne får lov til at udtænke og konstruere deres egne teknologiske løsninger, så motiverer det pludselig også andre typer af elever end dem, der normalt interesserer sig for naturfagene. Det skaber begejstring, når eleverne får lov at arbejde med både hoved og hænder, siger hun.

Annonce

Opgaver for alle klassetrin

Det er fjerde år i træk at Engineering Day afvikles på danske skoler, og der udvikles hvert år forskellige opgaver til forskellige klassetrin.

Mens mellemtrin og udskoling i år arbejder med transport, lyder indskolingens opgave på at bygge en musefælde, så musen bliver fanget levende. Det er første gang, de yngste elever deltager i Engineering Day og således første gang, at alle klassetrin er med.

Engineering Day er en del af Engineering i skolen, som er et samarbejde mellem Engineer the Future, Naturvidenskabernes Hus, Astra og VIA University College. Programmet er støttet af Villum Fonden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Caféquiz for tomandshold

Midtfyns Posten

Morgensang i Nazarethkirken

Annonce