Annonce
Midtfyns Posten

Elever skal samarbejde med virksomheder: Midtfyns Festival og efterskoleelever samarbejder om årets festival

Sune Vesterlund, viceforstander for Ryslinge Efterskole, ser frem til, at eleverne kommer til at samarbejde om at udarbejde et projekt til årets Midtfyns Festival. Arkivfoto: Kim Rune
Eleverne på Ryslinge Efterskole skal samarbejde med 11 virksomheder, og et af projekterne går ud på at lave et arrangement til årets Midtfyns Festival.
Annonce

Midtfyn: Selvom efterskoleeleverne på Ryslinge Efterskole er hjemsendt på grund af coronarestriktionerne og Midtfyns Festival har måttet flytte årets festival, forhindrer det ikke festivalen og eleverne i at samarbejde om festivalen den 3. og 4. september i år.

I forbindelse med elevernes afslutningsprojekt har festivalens leder, Kim Klindt, givet et opdrag til skolens elever, som skal samarbejde med 11 virksomheder i uge seks.

De skal lave et arrangement for unge på festivalpladsen med både fagligt og kulturelt indhold. Det skal løbe af stablen torsdag den 2. september kl. 10-14.

Annonce

Budget på 40.000 kr.

De unge skal selv stå for størstedelen af de aktiviteter, der skal finde sted. De må dog godt booke et eller flere eksterne bands – eller anden underholdning – der kan fungere som en afsluttende finale på dagen. Det er et krav, at arrangementet skal efterlade en form for ”aftryk” på pladsen, som den efterfølgende festival har glæde af. Der er et samlet budget på 40.000 kr. til arrangementet.

- Når vi, trods eleverne er hjemme og der er covid-restriktioner, gennemfører afslutningen på vores projektuddannelse for vores 149 elever, er det fordi, vi ser det som vigtigt for eleverne og virksomhederne/foreningerne, som deltager, siger projektlærer og viceforstander på Ryslinge Efterskole, Sune Vesterlund, i en pressemeddelelse.


Eleverne har brug for at møde "den virkelige verden", selvom det i år bliver i form at et virtuelt virksomhedsbesøg og samarbejde. Vi har alle brug for lyspunkter i denne tid.

Sune Vesterlund, viceforstander Ryslinge Efterskole


- Eleverne har brug for at møde "den virkelige verden", selvom det i år bliver i form at et virtuelt virksomhedsbesøg og samarbejde. Vi har alle brug for lyspunkter i denne tid. Virksomhederne kommer til at mærke de unge og får nogle friske øjne til at komme med ideer på en given problemstilling eller skal idéudvikle og kan derigennem stille spørgsmål til, hvorfor tingene gøres på en bestemt måde. Det er sundt for begge parter, lyder det videre fra Sune Vesterlund.

Virksomhederne har stillet eleverne forskellige opdrag eller temaer, som de skal vælge og arbejde med i uge seks, der begynder den 8. februar.

- Vi har i år måttet retænke hele dette projekt, fordi vi har valgt at gennemføre trods begrænsningerne. Projektet gennemføres selvfølgelig over nettet, da eleverne er hjemme og virksomhederne ikke kan tage gæster ind – ja, nogle er lukkede, fortæller viceforstanderen.

De er med

Følgende virksomheder er med i årets afslutningsprojekt på Ryslinge Efterskole:

Elcanic, Café Fabers, Tivoli, Midtfyns Energi, TV2/Digital, Madkulturen, Midtfyns Festival, Amnesty International, REarch, Faaborg-Midtfyn Kommune, Odense Tekniske Gymnasium.

Ryslinge Efterskole har 149 10. klasses-elever. Det er en almen efterskole oprettet i 2009. Der er seks linjer. Projektlederuddannelse er for alle elever.

Midtfyns Festival afvikles 3.-4. september. Den seneste festival efter 15 års dvale var i maj 2019, hvor lokale genrejste festivalen på Dyrskuepladsen i Ringe. I 2019 var der også "Ung i Midten", hvor fire efterskoler samarbejdede om arrangementet. Der deltog over 750 fri-, folke- og efterskolelever fra kommunen.

Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

Natkirke i Nazarethkirken

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce