Annonce
Midtfyns Posten

En engel kommer på besøg i Herringe Kirke

Skuespiller Klaus Søndergaard medvirker og har været med til at lave påskeforestillingen. PR-foto
Påskens store drama fortolkes i en helt speciel forestilling i Herringe Kirke. Her husker en engel tilbage på påsken - og afbrydes ind imellem af musik og korsang. Vi knytter an til en gammel tradition, fortæller sognepræst Kamille Nygård.
Annonce

Herringe: Palmesøndag lægger Herringe Kirke rum til en utraditionel påskeforestilling.

- Der er så meget drama i påskens fortællinger, så mange stemningsskift. Vi har i år villet prøve noget andet end at læse alle de gamle tekster op, som vi har gjort en del år. I stedet er det blevet til en forestilling, hvor en engel har fundet vej til kirkerummet, fortæller sognepræst Kamille Nygård i en pressemeddelelse.

- I gammel tid blev teater forbudt af kirken. Men så genopstod det - i kirken - som kirkespil. Her var det ofte en engel, der ledte fortællingen. På den måde knytter vi an til en gammel tradition, fortæller Kamille Nygård.

- Påsken er for mange mennesker i dag lig med ferie, sommerhus, have og besøg. Men der udspiller sig også en masse i kirkerne rundt omkring. Et væld af gudstjenester byder på både ord og musik og rum for eftertænksomhed. Denne gudstjeneste er blot en af mange. Men med et noget anderledes udtryk end vi er vant til, siger hun.

Annonce

Musik sang og tale

Englens monolog afbrydes af udvalgte satser med ny og gammel påskemusik, talekor og replikker.

Vokalensemblet består af Sofie Johannsen, Agnethe Tofte-Hansen, Frederik Rehn, Peter Prese Bentsen og Line Reinvang, som også leder koret.

Påskeforestillingen er lavet i et samarbejde mellem skuespiller Klaus T. Søndergaard fra Odense Teater, sognepræst Kamille Nygård, og organist og korleder Line Reinvang, som til daglig er ansat i Dyrup Kirke. Påskeforestillingen kan opleves søndag 14. april kl. 16 i Herringe Kirke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

Åben datastue i Husmandsstedet

Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Søndagsåbent på Egeskov Mølle

Midtfyns Posten

Caféquiz for tomandshold

Annonce