Annonce
Midtfyns Posten

En god kammerat: 14-årige Cecilie fra Risøhøj Håndbold er nomineret til kammeratskabspris og kan vinde 25.000 kr. til sit hold

14-årige Cecilie Louise Albæk, Risøhøj Håndbold, er en af syv unge sportsudøvere, der er nomineret til Fynske Bank Kammeratskabsprisen. Den 21. januar afsløres det, hvem der får prisen og de 25.000 kroner, der følger med. PR-foto: Fynske Bank
Cecilie Louise Albæk spiller håndbold i Risøhøj, og med sit gode humør og sin ansvarsfølelse betyder den 14-årige pige meget for sammenholdet og kammeratskabet. Hun er nomineret til Fynske Bank Kammeratskabsprisen.

Ringe: - Det er vigtigere at være en god kammerat end den bedste spiller på holdet.

Sådan siger 14-årige Cecilie Louise Albæk, der spiller håndbold i Risøhøj. Hun er blevet nomineret til Fynske Bank Kammeratskabsprisen af en holdkammerat og klubbens formand.

Selvom Cecilie Louise Albæk kun er 14 år, så har hun allerede knyttet stærke bånd til håndboldklubben Risøhøj i Ringe. Her er den unge håndboldspiller en del af U15-holdet, hvor hendes gode humør smitter af på alle holdkammerater og trænere. Cecilie Louise Albæk træner hårdt og målbevist, men alligevel er hun altid i stand til at grine af sig selv, hvis hun laver fejl. Den indstilling har for U15-holdet betydet, at der er blevet skabt en god balance mellem at knokle hårdt og samtidig have en kultur, hvor det er okay at fejle.

Annonce

Derfor har klubbens formand og en af holdkammeraterne valgt at indstille den 14-årige håndboldspiller til kammeratskabsprisen.


Det at være en god kammerat siger jo noget om, hvem jeg er på holdet, og at jeg er sød over for de andre. Det betyder meget mere end at være den bedste spiller.

Cecilie Louise Albæk


- Det betyder meget for mig at være nomineret til prisen, og jeg blev stolt, da jeg fik at vide, hvad det egentlig betød. For det at være en god kammerat siger jo noget om, hvem jeg er på holdet, og at jeg er sød over for de andre. Det betyder meget mere end at være den bedste spiller, siger Cecilie Louise Albæk i en pressemeddelelse fra Fynske Bank.

Gør meget for klubben

Udover at være en god kammerat på banen, så gør Cecilie Louise Albæk også meget for klubben uden for banen. Hun er altid klar til at hjælpe med at uddele flyers eller sælge julekalendere, og selvom den unge håndboldspiller indrømmer, at det ikke altid er lige sjovt, så vil hun gerne gøre noget for klubben, så hun kan blive ved med at spille der.

De seneste måneder har Cecilie Louise Albæk været ramt af en korsbåndskade i knæet, som gør, at den står på genoptræning og styrketræning i stedet for håndboldkampe. Alligevel møder hun op til alle kampe - både på hjemmebane og udebane. Her hjælper hun med at aflaste trænerne eller filme dele af kampene til holdets Instagram-profil.

- Selvom jeg er skadet, så føler jeg mig stadigvæk som en del af holdet. Jeg synes, det er vigtigt at bakke op om mit hold ved at heppe på dem og støtte dem til kampene. Jeg synes selv, at det er sejt at se videoerne på Instagram, når vi for eksempel har vundet en kamp, så det er jeg glad for, at jeg kan hjælpe mit hold med nu, hvor jeg ikke kan hjælpe dem på banen, siger Cecilie Louise Albæk.

Annonce

En tur til Lalandia

Om Cecilie Louise Albæk bliver kåret som årets kammerat, finder hun ud af torsdag den 21. januar, når vinderen afsløres virtuelt af juryen. Hun skal konkurrere med seks andre unge sportsudøvere om titlen og de dertilhørende 25.000 kroner. Og den unge håndboldspiller har allerede tænkt over, hvad det store beløb skal bruges på, hvis hun vinder.

- Så kunne jeg godt tænke mig at invitere hele mit hold med i Lalandia. Det kunne være sjovt at lave noget andet sammen end håndbold og jeg er sikker på, at vi ville få en rigtig god tur, siger Cecilie Louise Albæk.

Sidste år gik prisen som årets kammerat til en anden midtfynbo, Luka Bay Hammer fra Nr. Lyndelse Badmintonklub, da den dengang 15-årige badmintonspiller fik overrakt kammeratskabsprisen ved Sportslørdag-arrangementet i Odense Idrætshal.

På grund af corona-restriktionerne bliver det store show ikke afviklet i år, men i stedet uddeles priserne virtuelt.

De nominerede

Syv unge sportsudøvere fra Fyn er nomineret til Fynske Bank Kammeratskabsprisen, som afsløres virtuelt den 21. januar på Fynske Banks Facebookside.

Hvem der får prisen, afgøres af en jury, der består af håndboldtræner Jan Pytlick, OB-spiller Jens Jakob Dyhr Thomasen, håndboldekspert Trine Nielsen og Petter Blondeau, direktør i Fynske Bank.

De nominerede er:

14-årige Cecilie Louise Albæk fra Risøhøj Håndbold i Ringe.

16-årige Julie Jespersen fra IF Sparta Odense.

14-årige Ingrid Skifter fra Gymnastikforeningen Hindsholm i Mesinge.

16-årige Oliver Kurup Pedersen fra Glamsbjerg HK.

13-årige Victoria Tange fra Rugby Club Odense.

17-årige Rasmus Krogh fra Middelfart Squash.

13-årige Toke Good fra Frømandsklubben Neptun i Odense.

Alle nominerede modtager 3.000 kr., mens vinderen af Fynske Bank Kammeratskabsprisen derudover modtager 25.000 kr. til at styrke det sociale sammenhold på vinderens hold.

Cecilie Louise Albæk, Risøhøj Håndbold, er i øjeblikket skadet, men hun følger alligevel sit hold til alle kampene. Hun er nomineret til Fynske Bank Kammeratskabsprisen. PR-foto: Fynske Bank
Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

Idrætsforening truet af lukning: Mor til to opfordrer folk til at melde sig til bestyrelsen - men hun har ikke selv tid

Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

Artikel i avisen gav pote: Rekord for midtfynsk sclerose-indsamling

Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Tegnekursus med præmie på højkant

Midtfyns Posten

Fællesspisning i stationsbygningen

Midtfyns Posten

Peter Dyreborgs forbrydelse og straf

Midtfyns Posten

Klumme: Sådan får du størst fleksibilitet i din boligøkonomi

Midtfyns Posten

Collage-workshop og auktion til fordel for naturbevarelse

Midtfyns Posten

Rom og rytmiske toner

Midtfyns Posten

Anders Morgenthalers foredrag 'Frelst' på Ringe Bibliotek

Midtfyns Posten

Biblioteker og aftenskoler puljer kræfterne om debatarrangementer: Meget mere kultur for pengene

Midtfyns Posten

Klap en kalv og se på store maskiner: Klaus og Jeannette inviterer indenfor på deres gård

Midtfyns Posten

Motorcykler i massevis: MC Træf på Egeskov er tilbage efter tre aflysninger

Midtfyns Posten

Koncert med Helene Blum og Haugaard band i Kværndrup

Midtfyns Posten

Koncert med obo og harpe i Ringe Kirke

Midtfyns Posten

Sæsonstart for Seniordans ved Birgit Wiborg

Midtfyns Posten

Lotto-vinder gad ikke besvare millionopkald, mens han slog græs: - Jeg troede, det var en telefonsælger

Midtfyns Posten

Lær at sy moderne patchwork i hånden

Midtfyns Posten

De fik en snak med ministeren om ensomhed: Ældrerådet inviterede social- og ældreministeren på kaffe

Midtfyns Posten

1800 cykelryttere fik en velfortjent pause i Rolfsted: Foreningslivet i billeder

Midtfyns Posten

Nattergalen: Børneteater for 3-9-årige og deres voksne

Midtfyns Posten

Ugens film i Ringe Bio: Mumitroldenes mor, sjælden musikfilm og prisvindende japansk film

Midtfyns Posten

Diamantbryllup

Midtfyns Posten

Pizza er helt udelukket: Nyt madsted på vej i udskældt bygning

Annonce