Annonce
Midtfyns Posten

En sværm af små helikoptere fyldte luften over Egeskov

Det var et imponerende skue, da modelhelikoptere fra hele landet - og deres ejere - var samlet til træf på Rugbjerg tæt på Egeskov. Privatfoto
Rugbjerg ved Egeskov lagde både jord og luft til et landsdækkende træf for folk, der som hobby flyver med fjernstyrede modelhelikoptere. Fem helikoptere styrtede ned, men heldigvis kun med materiel skade.

Egeskov: Hvor tager man hen, hvis ens store passion er at flyve med fjernstyret modelhelikopter?

Man tager til Rugbjerg ved Egeskov, hvor Egeskov Heliklub har sin flyveplads.

Det gjorde et stort antal helikopterpiloter forleden, da flyveklubben samlede deltagere fra hele landet.

Selv en pilot på motorcykel havde en stor helikopter med. Den var pakket pænt sammen i en stor rygsæk - mulighederne er mange, når lysten er der.

Flot og elegant flyvning

- Selv om skyerne så lidt sorte ud over modelflyvepladsen, så blev det en meget vellykket dag. Vejret holdt tørt til det sidste, og der blev vist flot og elegant flyvning hele dagen, fortæller Lars Hansen, formand for Egeskov Heliklub.

- Største begejstring vakte uden tvivl de tre unge piloter Samuel, Jacob og Rasmus, som sluttede dagen af med synkronflyvning til musik. Meget imponerende hvordan de håndterer deres muskelmaskiner, fortsætter Lars Hansen.

Dagen gik dog ikke helt uden uheld. Fem helikoptere måtte se sig slået af tyngdekraften. Men heldigvis kun med materiel skade, og de fleste piloter har altid mere end én helikopter med i tilfælde af uheld.

Et lille styrt kan klares for mellem 300 og 500 kroner, mens de store styrt sagtens kan løbe op i flere tusind kroner, men det var ikke tilfældet ved træffet forleden.


Det er meget svært at finde områder til denne dejlige hobby, så er vi meget taknemmelige over at kunne dyrke vores interesse i den skønne natur tæt ved Egeskov.

Lars Hansen, Kværndrup, formand for Egeskov Heliklub


Dagen igennem blev der hygget og udvekslet knowhow, og der var selvfølgelig tændt op i grillen, så man kunne dufte grillpølser og varm kaffe.

Egeskov Heliklub har haft flyveplads på Rugbjerg siden 2011, og pladsen er stillet til rådighed af greve Michael Ahlefeldt, Egeskov.

- Det er meget svært at finde områder til denne dejlige hobby, så er vi meget taknemmelige over at kunne dyrke vores interesse i den skønne natur tæt ved Egeskov, understreger Lars Hansen fra Kværndrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce