Annonce
Midtfyns Posten

Et forbandet forår på alle fronter

Midtfyns Festival er Sune Vesterlund Larsens hjertebarn, og han havde glædet sig til at opleve festival nummer to som bestyrelsesformand. Men det bliver ikke i år. Foto: Nanna Kibsgaard Rasmussen
Både privat og arbejdsmæssigt har coronakrisen vendt fuldstændig op og ned på det hele for Sune Vesterlund Larsen. Han var med til at aflyse sit hjertebarn, Midtfyns Festival. Han vendte tilbage fra barsel til en tom efterskole i Ryslinge. Og derhjemme snakker han og konen også en hel masse om alt det, corona satte en stopper for.
Annonce

Midtfyn: Alt så lyst og lovende ud, da Sune Vesterlund Larsen gik på barsel i begyndelsen af året.

Han var netop blevet udnævnt til ny viceforstander på Ryslinge Efterskole, som han var med til at starte i 2009.

Og hans hjertebarn, den genoplivede Midtfyns Festival, var godt på vej mod sin vigtige festival nummer to efter den vellykkede premiere i 2019.
Nu skulle Sune blot have nogle hyggelige måneder hjemme hos lille Isak - så ventede der en spændende tid hen over foråret.
Men så kom der lige en corona forbi - og alt blev helt anderledes, end han havde forestillet sig.
- Ja, da jeg havde været på barsel og kom tilbage på skolen i april, havde coronakrisen stået på en måned, så det var jo en helt anden virkelighed, jeg kom tilbage til, konstaterer 44-årige Sune Vesterlund Larsen.
Alle eleverne var sendt hjem, og nu handlede det om at skabe et virtuelt alternativ og få det bedst mulige ud af et efterskoleforløb, der under alle omstændigheder var stærkt amputeret.
Annonce

Det gjorde ondt at aflyse

Og så var der jo lige Midtfyns Festival. Her havde Sune Vesterlund Larsen allerede i efteråret trukket sig som direktør, fordi han godt kunne se, at det ville han ikke have tid til i længden, når han også havde to små drenge derhjemme og et job som viceforstander på efterskolen.
I stedet blev han formand for bestyrelsen for Midtfyns Festival.
- Nu skulle jeg mere tage mig af de overordnede linjer og ikke have så meget med den daglige drift at gøre. Men så kom jo pludselig alt det her. Nu var vi jo nødt til at have både en plan A, B og C, og så var der pludselig noget at se til igen.
- Hvad gør vi? Der var forskellige scenarier. Skulle vi gennemføre? Skulle vi aflyse helt? Skulle vi udsætte? I sådan en situation er det jo bestyrelsens opgave at trække af i sidste ende. Det var en meget mærkelig fornemmelse. Jeg var naiv til det sidste. Jeg ville så gerne have, at arrangørgruppen fik lov at forløse og føre det kæmpe arbejde, de havde lagt i det, i mål. Jeg håbede også i forhold til festivalens overlevelse, at vi kunne gennemføre, dels på grund af økonomien, men også fordi vi er ved at etablere os.
- Jeg synes, vi havde et godt program af en festival, der kun har ét år på bagen. Men også med de andre festivaler kunne vi jo se, at der kun var én ting at gøre. Og det var sgu ikke sjovt. Det var rigtig svært. Det gjorde ondt, men jeg tror, vi gjorde det rigtige.
- Nu ved vi ikke, hvad fremtiden bringer. Vi kigger selvfølgelig ind i hjælpepakkerne, og vi er ved at gøre alt op, kontakte, sponsorer, leverandører og dem, der har købt billetter. Vi har ikke en stor koncern eller selskab bag os. Vi er os selv, og vi er så nye, så det rammer os rigtig hårdt. Jeg sidder med en fornemmelse: "Shit, blev det kun det ene år? Eller står vi så stærkt med den lokale opbakning, at vi også kan overleve det her?"
- En del af overskuddet på godt 200.000 fra den første festival er røget. Det var det, vi skulle bruge til at lave festival i år. Vi kender ikke præmisserne for hjælpepakke 2, men det kan godt virke som op ad bakke. Der er så mange elementer, der spiller ind i forhold til, om vi kan komme igen i i 2021. Men der skal ikke være nogen tvivl om, at vi arbejder på det. Vi tror, vi har søsat noget, der er fremtid i, så vi lægger os ikke ned op opgiver. Og heldigvis har vi en masse erfaringer, vi kan tage med os, siger Sune Vesterlund Larsen.
Annonce

Det fysiske nærvær mangler

Tilbage til den larmende stilhed på Ryslinge Efterskole.
- Vi har tilrettelagt et 10 måneders forløb, hvor der er en progression. Hvor vi giver eleverne en værktøjskasse til livet. Her var det jo meningen, at vi skulle binde de sidste sløjfer på her sidst på året. Vi ser mange eksempler på, at et efterskoleår gør en stor forskel resten af deres liv.
- Vi har prøvet at se, hvor meget vi kan digitalisere af det her efterskoleliv. Kan det bare digitaliseres 1:1? Det må vi erkende, at her kommer vi til kort. Der er nogle ting med det sociale, samværet og de fælles aktiviteter, der ikke er det samme, når man sidder på nettet. Det er den fysiske nærhed, der gør, at vi lærer af hinanden og kan aflæse hinanden. Det er vi gået glip af i den periode, hvor eleverne har været sendt hjem, påpeger Sune Vesterlund Larsen, der selvfølgelig glæder sig over, at efterskoleeleverne nu får lov til at vende tilbage til skolen til den sidste del af skoleåret.
- Her på Ryslinge Efterskole er det en fordel, at vi har arbejdet projektorienteret i mange år. Det tager eleverne til sig, og de begynder at starte egne projekter op og holde aftener for hinanden på kryds og tværs. De prøver af egen fri vilje på den måde at booste efterskolelivet.
- De har også været ude at rejse virtuelt via Zoom. Her har de fundet en masse elever i andre lande og for eksempel snakket med unge i Italien om, hvordan det er at være ung i Italien lige nu.
- Vi har også som en slags gimmick lavet værelsesrengøring hver onsdag, hvor eleverne skal sende et billede til lærerne fra deres rengjorte værelser derhjemme, fortæller Sune.
Hans kone, Kim Grandjean Mathiassen, er til daglig sponsorchef hos HCA Festivals i Odense, som også er aflyst.
- Så på den måde er vi lidt i samme båd. Det er jo også det, vi snakker meget om derhjemme, så også på den private hjemmefront har corona fyldt rigtig meget, fortæller Sune.

Sune Vesterlund Larsen

Sune Vesterlund Larsen er 44 år.
Født i Sri Lanka, men kom til Danmark som adoptivbarn, da han var otte uger gammel.
Har boet det meste af sit liv i Ryslinge. Bor i dag med sin familie i Odense.
Sammen med sin kone, Kim Grandjean Mathiassen, har han to drenge, Matti (fire år) og Isak (ni måneder).
Uddannet på Odense Seminarium i 2002.
Var med til at starte Ryslinge Efterskole i 2009. Udnævt til viceforstander i begyndelsen af 2020.
Initiativtager og tidligere direktør i den genoplivede Midtfyns Festival.
Trådte i efteråret 2019 tilbage som direktør og blev i stedet bestyrelsesformand for festivalen.
Kim Grandjean Mathiassen er sponsorchef for HCA Festivals i Odense.
Det var en helt anden virkelighed, Sune Vesterlund Larsen kom tilbage til på efterskolen i Ryslinge efter sin barsel. Arkivfoto: Kim Rune
Sune Vesterlund Larsen var direktør for Midtfyns Festival og havde fingrene nede i det hele, da den genopstod med succes i 2019. Arkivfoto: Philip Nordentoft
Et nostalgisk øjeblik, da Midtfyns Festival genopstod i 2019 - og Sune Vesterlund Larsen mødte Lasse Helner. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Sune Vesterlund Larsen er sikker på, at de havde fat i noget rigtigt, da Midtfyns Festival genopstod i 2019. Foto: Nanna Kibsgaard Rasmussen
Midtfyns Festival fik nyt liv i 2019. Foto: Nanna Kibsgaard Rasmussen
Skøn stemning på Midtfyns Festival 2019. Foto: Nanna Kibsgaard Rasmussen
Hygge på Midtfyns Festival sidste forår. Foto: Nanna Kibsgaard Rasmussen
Det her kommer vi desværre ikke til at opleve dette forår. Men forhåbentlig igen i 2021. Foto: Nanna Kibsgaard Rasmussen
Midtfyns Festival 2019. Foto: Nanna Kibsgaard Rasmussen
Det var næsten som i de gode gamle festivaldage, da Midtfyns Festival genopstod i 2019. Foto: Nanna Kibsgaard Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Konfirmationer uge 33

Annonce