Annonce
Midtfyns Posten

Et fungerende fritidsliv på den anden side

En sidste omgang hjemmeidræt hos klummeskribenten, inden den rigtige udendørs idræt begynder igen. Foto: Steffen Jensen
Annonce

Vi er alle i øjeblikket mere eller mindre ramt af coronakrisen.

I skrivende stund er der taget hul på anden fase af genåbningen af Danmark. Anden fase betyder blandt andet, at udendørs idræts- og foreningsliv kan starte op igen, godt nok med restriktioner, men det kan starte op, hvilket jeg synes er det vigtigste.

Her på matriklen har vi to drenge, og interesserne er fordelt på fodbold og mountainbike. Humøret fik et nøk opad, da det blev meldt ud, at udendørs idræt kan starte op igen. Sporten har ikke stået helt stille under nedlukningen, der er både blevet spillet fodbold i haven og bygget en mindre forhindringsbane med hop, drop og balancebom, der kan forceres på MTB. Det har være lidt hårdt ved græsplænen, men noget af mosset er da heldigvis også forsvundet. Konstruktionen af forhindringer har også haft en anden positiv bivirkning, da især sløjd og matematik har fået ekstra fokus i hjemmeundervisningen. Vi har bestemt hygget os med hjemmeidræt, men det er dejligt, at det rigtige idrætsliv kommer i gang igen.

Jeg har aldrig været i tvivl, om at vi har mange ildsjæle i vores foreningsliv. Jeg er dybt imponeret af det engagement, der lægges for dagen. Der følger utrolig mange restriktioner med genåbningen af fritidslivet, men det fremgår tydeligt imellem linjerne i den information, klubberne sender ud, at fritidstilbuddene nok skal komme i gang igen, ligegyldigt hvor mange restriktioner der måtte være.

Jeg cykler selv lidt i Kæden i Nr. Lyndelse. I en tidligere udgave af denne avis har man kunnet læse om, hvordan kreativiteten har fået frit spil, så sæsonstarten kunne gennemføres ved hjælp af "cykling sammen men hver for sig"-princippet. Om der kun må spilles fodbold uden hovedstød, eller om det er cykeltræning i mindre grupper, så er det i hvert fald ikke det, der skal sætte en stopper for genåbningen.

For at hjælpe ildsjælene har en enig kommunalbestyrelse netop godkendt en hjælpepakke til fritidslivet, der skal være med til at sikre, at vi også har et fungerende fritidsliv, når krisen er overstået. Fritidspakken skal understøtte vores folkeoplysende foreninger i en usikker tid. For at skabe tryghed for foreningerne sikrer fritidspakken, at de budgetterede bevillinger i 2020 fastholdes, det gælder blandt andet lokaletilskud, tilskud til haller og idrætscentre. Derudover tæller planlagte aktivitetstimer i hallerne under nedlukningsperioden med i beregningen af tilskuddet for 2021, så vi ikke risikerer, at hallerne får et kæmpe økonomisk smæk næste år.

På samme måde fastholdes tilskuddet til lokalrådene og tilskuddet til fritidshusene: Ferritslev Fritidshus, Husmandsstedet og Skullerodsholm inklusive Carl Nielsen Legepark. Sidst men ikke mindst kan kommunens fakturaer udskydes efter anmodning, på samme vilkår som det er fastlagt for erhvervslivet.

Alt i alt en hjælpepakke, jeg håber, der bliver taget godt imod af foreningslivet. Yderligere detaljer om hjælpepakken kan læses under punkt 137 på seneste kommunalbestyrelsesmøde. Det er i hvert fald et lyspunkt i en lidt mørk coronatid.

Om klummen

En stribe engagerede midtfynboer skiftes til at skrive klummen "Mit Midtfyn".

Denne uges skribent er 41-årige Steffen Jensen, der er kommunalbestyrelsesmedlem for Socialdemokratiet i Faaborg-Midtfyn Kommune og ingeniør, der arbejder med udvikling af styringer til vindmøller hos DEIF A/S.

Han er gift med Thea, og de bor med deres to drenge i Sdr. Nærå.

Steffen Jensen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Caféquiz på Gluds Café

Midtfyns Posten

SF har valgt ny bestyrelse

Annonce