Annonce
Midtfyns Posten

Et kig i arkivet: Dengang Katterød var et trafikalt knudepunkt

År 1916. Katterød Station under bygning. Bemærk toget, der kommer fra Faaborg. Stationen blev bygget, da Faaborg-Svendborg-banen blev anlagt. Huset, der ses, er vogterhuset, som var den første stationsbygning ved Ringe-Faaborg-banen. Foto: Diernæs Lokalhistoriske Forening
I dag er der kun et veterantrinbræt tilbage, men førhen var der travlt på Katterød Station.

Katterød: I 1916 var Katterød et jernbaneknudepunkt med egen station og postekspedition.

Jernbanestrækning Faaborg-Ringe åbnede i 1882, Ringe-Nyborg 1897, og i 1916 fulgte Faaborg-Svendborg.

I 1882 ved Faaborg-Ringe-banens åbning var der kun en holdeplads ved Katterød. Det var ved ledvogterhuset nr. 11., hvorfra der også blev solgt billetter.

Annonce

Storhedstiden kom først i 1916, hvor Katterød blev et trafikknudepunkt, da man åbnede Faaborg-Svendborg-jernbanen. 1916 blev også Katterød Station opført. Livet på stationen var hektisk. I den travle periode kom første tog kl. 5 om morgenen, og det sidste afgik kl. 2 om natten. I nogle år var der 36 daglige togafgange.

Et kig i billedarkivet

Vores folkemindesamlinger og lokalarkiver er fyldt med historier om og billeder af folk og fæ, der har haft og har betydning for vores landsbyer og lokalsamfund i dag.

Vi har bedt arkiverne dykke ned i de mest dramatiske, spændende og interessante fortællinger for at kunne dele dem med jer læsere.

Lokalarkiverne og folkemindesamlingerne bidrager på skift med historier og billeder fra lokalområderne.

Der var to ansatte på stationen, som passede postekspeditionen og stod for modtagelse og aflevering af fragtgods, samt ekspederede de vognladninger af sukkerroer, træ og kreaturer, der blev læsset på stationens tre perroner.

I en periode før anden verdenskrig havde Katterød egen skole, to købmænd, savværk, smed, hjulmand, snedker, skomager, jordemoder, kreaturhandler med videre.

Men fra midten af 50'erne gik det tilbage.

Den 31. marts 1961 blev postkassen tømt for sidste gang ved Katterød Station. I et års tid var stationen kun et trinbræt, indtil persontrafikken helt blev indstillet 1. april 1962.

Godstransporten forsatte nogle år indtil 1987.

I dag er Katterød Station privat bolig, og der findes kun et veterantrinbræt ved stationen.

Veterantoget kører om sommeren mellem Faaborg og Korinth, og mellem Korinth og Ringe er der cykelsti.

År 1954. Banerne til Ringe og Svendborg. Foto: Diernæs Lokalhistoriske Forening
År 1945. Katterød Station. Der hentes gødning fra jernbanevogn. Det er vognmand Nils Johansens lastbil, som der skal køre kunstgødning ud til landbruget. Foto: Diernæs Lokalhistoriske Forening
År 1912-16. Jernbaneoverskæring ved Katterød Station, læg mærke til bommene og det gamle vogterhus – vi ser ligeledes gavlen af skolen i Katterød. Foto: Diernæs Lokalhistoriske Forening
År: 1950. Katterød Station. Stationsmester Henrik Sørensen ved postkasse. Foto: Diernæs Lokalhistoriske Forening
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Klumme: Ekspropriation

Annonce