Annonce
Midtfyns Posten

Et liv med husdyrene

Det er især katte, der bliver afleveret hos Husdyrenes Vel, fordi folk glemmer at få kattene neutraliseret. Foto: Christina Frederiksen
Karin Sørensen har arbejdet 40 år for Husdyrenes Vel. I den tid er der ikke meget, der har forandret sig, når det kommer til folks måde at have dyr på
Annonce

Ringe: Folk er hverken blevet værre eller bedre i den måde, de behandler deres husdyr på. Det fortæller Karin Sørensen, 62, der har en del år på bagen som dyrenes ven.

- Folk skifter deres dyr ud, hvis de ikke passer til sommerjakken eller vinterpelsen. Det er nøjagtigt det samme, som det altid har været, siger formanden for Husdyrenes Vel i Ringe.

Hvad der heller ikke har ændret sig i årene, der er gået, er Karin Sørensens måde at behandle dyrenes mennesker på.

- Folk kan komme og aflevere en hund inden sommerferien, fordi de ikke lige kan få den passet, og så kan de finde på at sige: Vi kan vel købe en ny hos dig, når vi kommer hjem fra ferie. Så smider jeg dem ud. Det vil jeg ikke være med til, siger Karin Sørensen og tilføjer:

- Vi har også dem, der er vanvittigt ulykkelige over at skulle af med en hund eller kat. Det kan være på grund af sygdom eller flytning, eller at man er blevet for gammel. Så plejer jeg at sige, at de skal sætte sig ned, og så snakker vi om det.

Hvad der er blevet tydeligt for hende igennem årene, er, hvor stor forskel der kan være på den kemi, der opstår mellem dyr og mennesker.

- Vi havde en gravhund på et tidspunkt. Der var vel 10 interesserede, der havde været ude at kigge på den. Den gad ikke nogen af dem. Den vendte sig bare om og gik. Så var der en dag, hvor et ældre ægtepar var ude at kigge på vores hunde, fordi datteren skulle have en hund. Faren sad og hvilede sig på en stol, og da vi åbnede buret, strøg gravhunden direkte hen og hoppede op på skødet af ham. Hvordan det kan lade sig gøre, at hunden kan fornemme, at ham her vil jeg med hjem, det ved jeg ikke. Men os ansatte stod bare og hylede om kap, fortæller Karin Sørensen, der tillægger kemien mellem dyr og mennesker stor betydning, når hund eller kat skal have nyt hjem.

- Jeg har haft folk, der er kommet fra Sjælland for at se på et dyr, som jeg har sendt hjem igen uden at få dyret med hjem, fordi kemien ikke passede. Det er jeg fløjtende ligeglad med, siger Karin Sørensen bestemt.

Hun fortæller, at fordi folk i dag kan sælge deres dyr på sider som dba.dk, så får Husdyrenes Vel ikke længere så mange hunde indleveret. Til gengæld bliver der afleveret mange katte, fordi folk ikke får dem neutraliseret.

Se mere på husdyrenesvel.dk.

Abby er en særligt fin kat med blandt andet abyssinier i sig. Foto: Christina Frederiksen
Folk handler i høj grad deres kæledyr på sider som dba.dk, og derfor bliver der ikke afleveret så mange hunde hos Husdyrenes Vel, fortæller Karin Sørensen. Foto: Christina Frederiksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce