Annonce
Midtfyns Posten

Faaborg-midtfynske vindere videre i filmkonkurrence for skoleelever

Edit24-konkurrencen har fundet sted i flere af og plejer at blive sluttet af med et stort gallashow. I år foregår finalen dog online. Billedet her er af filmvindere fra Toftegårdsskolen i 2016. Arkivfoto
Filmkonkurrencen Edit24 i fuld gang i de fynske kommuner - og de lokale vindere fra skoler i Ærø, Faaborg-Midtfyn og Odense Kommune er nu fundet.

Faaborg-Midtfyn: Edit24 er et unikt koncept, der giver elever i 4.-7. klasse på Fyn mulighed for at lave deres egen realfilm eller animationsfilm på mobil og tablet - fra idé til færdigklippet film.

Under Edit24-forløbet kommer alle lærere på workshop, med henblik på at kunne undervise elever i kortfilmsproduktion. Under de efterfølgende filmuger inddeles eleverne i mindre grupper, som kaster sig over at skrive synopsis til en kortfilm, optage filmklip på mobiltelefon eller tablet, klippe dem digitalt og arbejde med lyden. Til sidst uploades filmene til edit24.dk, hvor de indgår i den årlige filmkonkurrence.

Og nu er de lokale vindere fundet.

I Faaborg-Midtfyn vandt 4.-5. klasserne fra Broskolens afdeling Bøgehøj i Årslev med filmen "Den umulige kærlighed".

"Filmen fortæller en god og tidløs historie, som en nyfortolkning af en gammel klassiker med hovedpersonen så fast besluttet på én ting, at det næsten ender tragisk. Dog har denne film en sjov og innovativ løsning på konflikten, som bunder i noget meget nutidigt," lyder begrundelsen.

Blandt kommunens 6. klasser blev vinderfilmen "Angst", som er lavet af 6. klasseelever på Carl Nielsen Skolen i Nr. Lyndelse.

"Den fortalte en megafed og universel historie med virkemidler man ikke ser hver dag, der illustrerede filmens omdrejningspunkt på en måde så alle forstod det, uden at få det skåret ud i pap," lyder det i begrundelsen.

Vinderne går videre til den fynske Edit24-finale, som afholdes virtuelt fredag den 9. april.

EDIT24 er arrangeret af FilmFyn og i 2021 støttet af Øernes Kunstfond og Kulturregion Fyn. Arrangørerne af prisuddelinger i de fynske kommuner er: Assens Bibliotekerne, Kerteminde Bibliotekerne, Langeland Bibliotek, Nordfyns Kommune, Nyborg Bibliotek, Den kulturelle rygsæk - Faaborg-Midtfyn Kommune og Ærø Folkebibliotek.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Litteraturkreds om sorg

Annonce