Annonce
Midtfyns Posten

Fem nye krav til kunstgræsbaner

Gummigranulat er den store miljørisiko, når det gælder kunstgræsbaner. Arkivfoto
Annonce

Efter en politisk orientering og drøftelse har Teknik- og Miljøudvalget besluttet en række nye vilkår i forbindelse med etableringen af kunstgræsbaner. Desuden skal kommunen og folkene bag de eksisterende baner finde ud af, om vilkårene kan opfyldes på de baner.

Sluser

Ved nye kunstgræsbaner skal der etableres sluser med riste ved udgangen fra banen, så gummigranulat fra personers tøj og sko kan opsamles og genbruges.

Asfalt eller dug

Ved nye kunstgræsbaner skal der etableres oplagsplads med asfalt eller fiberdug til sne, så gummigranulatet kan opsamles og genbruges.

Forhøjet kant

Ved nye kunstgræsbaner skal der etableres forhøjet kant omkring banen, samt granulatfælder i regnvandsdræn omkring banerne og så vidt muligt i afløb fra omklædningsrum.

Bedre information

Ved nye kunstgræsbaner skal der etableres tydelig information om, hvordan personer skal undgå at sprede granulat, og at opsamlet granulat skal bortskaffes med dagrenovationen.

Andre materialer

Ved nye kunstgræsbaner skal der anvendes alternative materialer, hvis der er et rimeligt forhold mellem fordel for miljøet og merudgiften til etablering og drift.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

En god kammerat: 14-årige Cecilie fra Risøhøj Håndbold er nomineret til kammeratskabspris og kan vinde 25.000 kr. til sit hold

Annonce