Annonce
Midtfyns Posten

Ferritslev får udendørs fitnessområde til halv million kroner

Fysioterapeut og medlem af projektgruppen Sabine Risager tester trædestubbene på det nuværende aktivitetsområde i Byparken. Foto: Signe Andersen
Ved fælles, frivillige kræfter har lokalrådet Forum Ferritslev-Rolfsted rejst 600.000 kroner til et nyt fitnessareal i Byparken. Med den seneste donation fra Lokale Aktions Grupper (LAG) er finansieringen af projektet, der forventes færdigt i forsommeren 2021, faldet endeligt på plads.
Annonce

Ferritslev: Når den lokale løbeklub næste forår snører løbeskoene, kan de lægge et styrketræningsstop ind på ruten - til den tid står et nyt fitnessområde efter planen færdigt i Ferritslev centrum.

Etableringen af de udendørs træningsfaciliteter er muliggjort ved en aktiv lokalindsats, fortæller projektkoordinator og medlem af lokalrådet Marianne Sønderskov Skovsgaard.

- Da vi skulle i gang, dukkede der hele tiden flere engagerede frivillige op, som havde lyst til at være med i fitnessgruppen. Rigtig mange mennesker har interesse i at få skabt nogle gode rammer for fitness og træning her i området.

Blandt andet hos Ferritslev Friskole, Rolfsted Skole, Rolfsted IF, løbeklubben og plejehjemmet Åhaven er der opbakning til projektet. Og det er netop vigtigt, at alle byens borgere føler sig som en del af målgruppen for det nye område. Det mener Sabine Risager, fysioterapeut og medlem af projektgruppen.

- Vi sigter bredt, fordi vi gerne vil, at rigtig mange mennesker får glæde af fitnessfaciliteterne. At træne udendørs giver en masse muligheder og er et godt supplement til de aktiviteter, man for eksempel kan lave i motionscentret.

Marianne Sønderskov Skovsgaard, medlem af lokalrådet Forum Ferritslev-Rolfsted, på græsplænen, hvor det nye fitnessområde skal ligge. Foto: Signe Andersen
Annonce

Støtte fra LAG

Implementeringen af træningsarealet er næste led i omdannelsen af Ferritslevs Bypark fra enlig fodboldbane til lokalt samlingssted.

Gennem de seneste 10 år har mangeartede projektgrupper, drevet af frivillige, under Forum Ferritslev-Rolfsted stået i spidsen for alt fra modernisering af tennisbanerne til opførelsen af en ny bålhytte og shelterplads.

Forskellige fonde, herunder Marius Pedersens Fond og TrygFonden, er blandt bidragsyderne til det nye projekt. Senest har Forum Ferritslev-Rolfsted modtaget 200.000 kroner fra LAG - og det efter en ansøgningsrunde, hvor LAG i følge en nylig pressemeddelelse har modtaget rekordmange ansøgninger.

- Vi er meget priviligeret, at så mange fonde har kunnet se potentialet i et projekt som vores. Med den seneste donation er vi ved at være i mål med finansieringen af fitnessområdet, og vi kan derefter så småt begynde at samle penge til de mange andre idéer, vi også har, lyder det fra Marianne Sønderskov Skovsgaard.

Fitnessarealets samlede anlægsbudget vil hun ikke afsløre.

- Netop nu er vi ved at indhente tilbud fra potentielle leverandører, så det beløb vil vi gerne holde for os selv.

Annonce

Indvies med events

Oprindelig var hensigten, at de nye fitnessstationer skulle være i brug allerede denne sommer. Men grundet nedlukning og karantænetid besluttede projektgruppen at udskyde første spadestik til det tidlige forår 2021.

- At udskyde anlægsarbejdet har vist sig at være en rigtig god beslutning. Det har givet os tid til at tage på tur og kigge på gode eksempler, samle inspiration, tale med flere borgere og i sidste ende træffe en mere helhjertet beslutning, vurderer Sabine Risager.

Udskydelsen giver også tid til at planlægge indvielsen, der skal indledes med en række events, hvor interesserede kan høre om faciliteternes mange anvendelsesmuligheder, siger Marianne Søndergaard Skovsgaard:

- For eksempel har vi søgt om penge til at have en fysioterapeut, der også vil deltage i vores events, tilknyttet i opstartsperioden. Vi vil gerne, at folk føler sig godt klædt på til at bruge det nye område.

De gamle aktivitetskonstruktioner fjernes for at gøre plads til de nye fitnessfaciliteter. Foto: Signe Andersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce