Annonce
Midtfyns Posten

Festlig indvielse: Rød sodavand og rosinpakker ved indvielse af nyt udekøkken i Årslev

Så er udekøkkenet indviet. Lucas på 5 år klipper båndet over med hjælp fra Årslev Børnehave og Vuggestues leder, Dorte Hjortkær Bendixen. Privatfoto
Børnene var med til at indvie det nye udekøkken i Årslev Børnehave og Vuggestue, hvor de nu kan hjælpe til med madlavningen udendørs.
Annonce

Årslev: Nu kan børnene i Årslev Børnehave og Vuggestue hjælpe til med madlavningen udendørs.

- Det har i mange år været et stort ønske at få et udekøkken, så børn og voksne kan stå udenfor og vaske, skrælle og snitte grøntsager til eksempelvis vores ugentlig suppe, som laves på vores bålplads. I år blev dette ønske så endelig imødekommet, så personalet kan stå ude hele året og benytte køkkenet, som er med både koldt og varmt vand samt frostfrit armatur, siger børnehavens leder, Dorte Hjortkær Bendixen.

Forleden blev et nyt udekøkken taget i brug i den selvejende børnehave, og det blev indviet på festlig vis.

Børnehavebørnene, der stod med god afstand mellem grupperne, sang deres egen "Årslev Børnehave og Vuggestue-sang", mens de ventede på det store øjeblik.

Lucas på 5 år klippede båndet over med hjælp fra Dorte Hjortkær Bendixen.

Kostfaglig ansvarlig Camilla og børnehavens leder Dorte Hjortkær Bendixen klapper, da vandstrålen for første gang løber i det nye udekøkken i børnehaven i Årslev. Privatfoto
Annonce

Nisserne drillede

Dernæst skulle vandhanen afprøves med hjælp fra Camilla Hansen, der er kostfaglig ansvarlig i køkkenet. Børnene talte ned fra fem og ventede i spænding.

- Først drillede nisserne i rørene, men pludselig kom det rindende vand, og børn og voksne klappede, fortæller Dorte Hjortkær Bendixen.

Herefter kunne børnene skylle indvielsen ned med rød sodavand i små plasticglas og rosinpakker.

- Udekøkkenet kan jo i disse coronatider endnu ikke anvendes med børnene, da de endnu ikke deltager i vores madlavning. Vi glæder os til igen at kunne byde børnene velkommen i vores køkken - både ude og inde, fortæller Dorte Hjortkær Bendixen.

Årslev Børnehave og Vuggestue er normeret til 47 børnehavebørn og 12 vuggestuebørn.

Siden 2013 har der været madordning, og børnene har været med til at lave mad i køkkenet indendørs.

Camilla Hansen inddrager børnene i madlavningen, hvor der bliver lavet forskellige retter hen over ugen. Der laves både rugbrød med pålæg og små lune retter samt suppe og grød.

Victoria, 4 år, og Lucas, 5 år, tager rød sodavand fra bakken og skyller indvielsen af udekøkkenet ned. Privatfoto
Det nye udekøkken i Årslev Børnehave og Vuggestue er nu klar til at blive taget i brug, når børnene på et tidspunkt igen, når coronarestriktionerne er ophævet, må deltage i madlavningen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce