Annonce
Midtfyns Posten

Filmtalenter: Lokale vindere i filmkonkurrence blev fundet før skolelukninger

Eleverne i EDIT24-konkurrencen laver selv deres film med optagelser, som de bagefter klipper sammen til en færdig film på computer, tablet eller mobiltelefon. Arkivfoto
Før skolerne blev lukket ned landet over, nåede vinderne af EDIT24 at blive fundet i Faaborg-Midtfyn Kommune. Det blev elever fra Ringe og Rudme, der blev kåret som vindere inden for animationsfilm og realfilm.
Annonce

Midtfyn: Vinderne fra EDIT 24’s lokalgalla i Faaborg-Midtfyn Kommune nåede at blive fundet, inden skolerne blev lukket for at forhindre spredning af coronavirus.

Vinderen blandt 4.-5. klassernes animationsfilm blev filmen "Historien du aldrig glemmer", som er lavet af elever i 5. klasse på Ringe Friskole.

"Det er en fængende og interessant film, der viser stor kreativitet. Historien er unik og giver os en fed tidsfornemmelse samt en fungerende fortæller, der sørger for, at vi som seere ikke er i tvivl om, hvad der foregår. Elevernes hænder er skruet godt på, og det er resulteret i fede kulisser og animationer. Disse elementer fører til en historie, vi vil huske for altid", hedder det i dommerkomiteens begrundelse.

Vinderen blandt 6.-7. klassernes realfilm blev filmen "Det sidste stik", der er lavet af elever i 6. klasse på Rudme Friskole.

"Historien er en nytænkende og humoristisk fortælling. Den er godt klippet sammen, og musikken understøtter rigtigt godt filmens tone. Den har et godt klimaks og en god konflikt samt en udvikling af vores hovedperson, som viser, at filmen ikke havde været forgæves", hedder det i dommerkomiteens begrundelse.

Annonce

Udskudt indtil videre

Vinderne af prisen "Bedste film" går videre til finalen, som dog er udskudt indtil videre.

I denne tid skulle tusindvis af fynske skoleelever producere film på livet løs. Desværre nåede langt fra alle klasser at lave film før skolerne lukkede.

FilmFyn har udarbejdet en plan for at udskyde EDIT24 i indeværende skoleår og afventer nu afklaring på, hvornår skolerne åbner.

EDIT24 giver elever i 4.-7. klasse på Fyn mulighed for at lave deres egen realfilm eller animationsfilm på mobil og tablet - fra idé til færdigklippet film.

I EDIT24-forløbet kommer alle lærere på workshop og senere i filmugerne inddeles eleverne i mindre grupper, som kaster sig over at skrive en synopsis til en kortfilm, optage klip til filmen på deres mobiltelefon eller tablet, klippe dem digitalt, arbejde med lyd for til sidst at uploade filmen til www.edit24.dk.

Der er hvert år forskellige temaer og benspænd for filmene, som kan ses på www.edit24.dk/konkurrencen/regler/

Formålet med EDIT24 er at få filmmediet ud til børn og unge, øge deres forståelse af film og give dem den erfaring, som er afgørende for at kunne forstå filmens sprog.

Projektet er arrangeret af FilmFyn og støttet af Kulturregion Fyn og Kulturministeriet.

EDIT24 i Faaborg-Midtfyn Kommune er arrangeret i samarbejde med Den kulturelle rygsæk i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

En god kammerat: 14-årige Cecilie fra Risøhøj Håndbold er nomineret til kammeratskabspris og kan vinde 25.000 kr. til sit hold

Annonce