Annonce
Midtfyns Posten

Find læseglæden sammen med dit barn

Projekt læseforældre vil gøre det nemmere og sjovere at finde læseglæden frem sammen med sit barn. Arkivfoto: Axel Schütt
Biblioteket giver dig tips og tricks til at skabe læseglæde sammen med dit barn.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Det er måske ikke altid lige nemt at finde læseglæden frem i en travl hverdag, når ens barn er kommet hjem fra skole. Men en læsestund er godt givet ud. På biblioteket kan man få tips og tricks til at skabe læseglæde sammen med sit barn.

Projekt læseforældre vil gøre det nemmere og sjovere at finde læseglæden frem sammen med dit skolebarn, skriver Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne i en pressemeddelelse.

Læsning er godt for mange ting. En pause med en bog kan få en lang dags oplevelser til at bundfælde sig og give næring til barnets evne til at sætte sig i andres sted. En pause med en bog kan give fantastiske latterkramper og isnende kuldegysninger. Bogen kan få dit barn til at glemme tid og sted. Til at forsvinde ind i en anden verden og blive dér i fred og ro fra vores "hurtige" verden.


En pause med en bog kan få en lang dags oplevelser til at bundfælde sig og give næring til barnets evne til at sætte sig i andres sted.

Fra artiklen


På www.fmbib.dk kan du i en video møde 11-årige Johannes, der i sin fritid går til spejder, til fodbold og laver lektier. Johannes har svært ved at finde tid til at læse flere bøger. Kan du genkende det scenarie?

Annonce

Tips til gode læsevaner

I www.fmbib.dks nyhed ”Dit skolebarn skal læse mere, men hvordan” er der links til at gribe hjemmelæsningen an på en sjov, engagerende og lærerig måde.

Bl.a. præsenteres seks gode læsetips, der kan hjælpe til med at forvandle pligtlæsning til lystlæsning.

Skal læseglæden snarere spilles ind i dit barn? Med "læsebingo"-pladen kan dit barns læsning krydres med overraskende og sjove elementer. Eller hele familien kan kaste sig over "læseforældrespillet" komplet med spilleplade og spilregler. "Spillet giver viden, inspiration og udfordrer deltagerne på litteraturen, men uden det bliver for svært", lyder det på læseforældre.dk.

Nogle børn finder læseglæden sammen med zombier; andre kaster sig over emnet venskaber - og atter andre over fodbold. Med inspirationsoversigten, der også findes på www.fmbib.dk, rykker den næste gode læseoplevelse lidt tættere på.

Man kan spørge på sit lokale bibliotek, hvis man mangler yderligere inspiration til sit barns læsning derhjemme.

Projekt læseforældre har sit udspring i det nordjyske, hvor seks biblioteker i samarbejde med 5. klasser fra seks kommuner har testet materialet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Konfirmationer uge 33

Midtfyns Posten

Bliv klogere på FN's verdensmål

Annonce