Annonce
Midtfyns Posten

Find sportstøjet frem: Bolden ruller igen i foreningerne

Endelig flyver håndboldene gennem luften i Risøhøj Håndbold, der har fået lov at bruge multibanen hos Ringe Boldklub til udendørs træning. Foto: Rasmus Vestergaard
Fodboldstøvler og håndboldsko er fundet frem fra gemmerne i Aarslev Boldklub og Risøhøj Håndbold, der endelig kan skifte onlinetræning ud med den virkelige slags.

Ringe/Årslev: Hvad enten man helst vil kaste med eller sparke til en bold, er der glæde at spore i de midtfynske foreninger.

Endelig er det muligt at mødes i klubberne, der i uge 9 genstartede den fysiske træning efter en længere periode med nedlukning.

Men selv om spillerne kan træne med hinanden igen, er ikke alt, som det plejer i Risøhøj Håndbold.

Her er træningen nemlig rykket fra hallen og ud i forårsvejret.

- Vi samarbejder med både Ringe Boldklub og Midtfyns Gymnasium om at bruge deres faciliteter, fortæller en glad Ann-Sofie Lyder Nielsen, formand i Risøhøj Håndbold, hvor klubbens spillere altså nu skal få bolden til at hoppe på både græs og kunstgræs i stedet for det sædvanlige halgulv.

- Spillerne har virkelig set frem til det. En af mine egne kom i gang tirsdag, og hun har glædet sig i ugevis, fortsætter formanden.

I Aarslev Boldklub er man mere vant til at have græs under fødderne. Også her er glæden over genåbningen stor.

- Det betyder alt for os, at vi kan komme i gang igen, siger formand Lars Bo Nielsen, hvis to drenge er lykkelige for at snøre fodboldstøvlerne igen.

Annonce

Onlinetræning

Risøhøj Håndbold har gjort meget brug af onlinetræning i nedlukningsperioden. Desuden har Odense Håndbolds ligaspiller Helena Elver været på onlinebesøg hos U15-pigerne for at svare på deres spørgsmål.

- Vores dygtige trænere har forsøgt at holde dem i gang online, men når børnene har været i onlineskole en lang dag, så er det ikke alle, der dukker op til onlinetræning i håndboldklubben, fortæller Ann-Sofie Lyder Nielsen.


Vi skal nok komme igennem. Det er jeg ikke i tvivl om.

Ann-Sofie Lyder Nielsen, formand i Risøhøj Håndbold


- Derfor betyder det meget for vores mulighed for at fastholde medlemmerne, at vi kan mødes igen. Det gør det nemmere at holde hånd i hanke med dem, siger hun.

Risøhøj Håndbold-formand Ann-Sofie Lyder Nielsen er glad for, at klubbens medlemmer kan komme i gang igen. Foto: Rasmus Vestergaard

Hos Aarslev Boldklub har man ikke gjort lige så meget brug af onlinetræning. Til gengæld har det været muligt for nogle få at mødes til træning i grupper på under fem personer.

- Men den reelle træning starter først nu, konstaterer formand Lars Bo Nielsen.

Han fortæller, at nogle trænere dog har sendt løbeopgaver ud til spillerne, som så har skullet dokumentere deres træning med skærmbilleder af løberuterne.

Annonce

Stor støtte

Nedlukningen har sendt Risøhøj Håndbold på en rutsjebanetur af aflyste kampe, stævner og frivillige arrangementer, men et godt samarbejde med blandt andre Egeskov Slot, hvor klubbens spillere har været coronavagter, har givet penge i kassen og lukket nogle af hullerne.

- Vi har været ramt på økonomien, men vi skal nok komme igennem. Det er jeg ikke i tvivl om, forsikrer Ann-Sofie Lyder Nielsen.

Hjulene drejer også fortsat rundt i Aarslev Boldklub, hvilket ifølge formand Lars Bo Nielsen særligt skyldes den store velvillighed fra klubbens frivillige.

- Folk har støttet op om vores fælles klub, så tingene kører, og vi har råd til at drive en fodboldklub og tilbyde børnene nogle gode muligheder, fortæller han og tilføjer:

- Og medlemmerne har udvist samfundssind og holdt fast i at være medlem i klubben.

Annonce

Kirkesang på terrassen

Også Ringe Kirkes Pigekor kan mødes igen efter flere måneders nedlukning.

Mandag 1. marts mødtes pigerne på korleder Kirsten Wind Retofts kolde terrasse til sang, bål og varm kakao.

Kun Ringe Kirkes Pigekor for piger og kvinder fra 14-25 år må mødes igen, da koret er en selvstændig forening. Kirkens spire- og juniorkor må vente lidt endnu.

- Det var mega hyggeligt, at vi kunne mødes og mærke fællesskabet igen, fortæller Kirsten Wind Retoft, der vil tænde bålet og samle pigekoret en gang om ugen.

Er man mere til dans, teater og parkour, er der også godt nyt. Teaterskolen Spektaklet er startet op igen - også udendørs.

- Vi havde dans i mandags og teater i tirsdags, og alle mødte op og var glade. Selv om de er blevet fodret med dansevideoer, har de savnet at mødes i virkeligheden, lyder det fra teaterskolens leder Lise Korsgård Ørtved.

Risøhøj Håndbold har rykket træningen udendørs. Foto: Rasmus Vestergaard
Risøhøj Håndbold har rykket træningen udendørs. Foto: Rasmus Vestergaard
Risøhøj Håndbold har rykket træningen udendørs. Foto: Rasmus Vestergaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

Søndagsåbent på Egeskov Mølle

Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Litteraturkreds om sorg

Annonce