Annonce
Midtfyns Posten

Fire nedslag: Sådan ser Torvet i Ringe ud om fem år

Der skal plantes flere træer og opføres en ny scene på Torvet i Ringe. Illustration: Gustin
Flere træer, en ny scene, plads til udeservering og en klatrebane er nogle af de store ændringer, der er på vej på Torvet i Ringe.

Ringe: Allerede til efteråret forventes det, at opgraderingen af Ringes torv kan gå i gang. Der er i alt afsat fem millioner til projektet, og det nye torv forventes at stå klar om tre-fire år.

Her kan du få et overblik over de største ændringer ifølge den nyeste tegninger.

1 Flere træer

Torvet er i dag meget gråt. Det skal i fremtiden være mere grønt. Derfor skal der plantes en række træer, særligt i den ende mod butikkerne Øjenkrogen, Outdoor Fyn og Skoringen.

Træerne skal skabe hygge og har den fordel, at de vil gøre Torvet mindre vindblæst, så der bliver mere læ og rarere at opholde sig.

2 Ny scene

Hvor der i dag er et springvand, vil der i fremtiden være en scene, der bliver delvis tag-dækket scene, og som skal være byens nye vartegn.

Teknikken under jorden, som bruges til det nuværende springvand, bliver genbrugt rundt om den nye scene. Det vil sige, at når scenen ikke er i brug, vil der springe stråler af vand op og ned rundt om scenekanten.

Gustin leger også med tanken om et klatrenet, der, når scenen ikke bruges, kan spændes ud mellem de bærende stolper og invitere til leg og ophold.

3 Plads til udeservering

På sigt håber man, at et spisested vil rykke ind i den tidligere Punkt 1-forretning bagerst på Torvet.

Det betyder, at halvtaget, som i dag flugter bygningen, skal rives ned og i stedet erstattes af markiser. Det vil give rum og plads til udeservering.

4 Klatrebane

Mens den nuværende legeplads på Torvet må lade livet, vil der i stedet blive opført en klatrebane inde imellem de nye træer.

En del af klatrebanen bliver eksempelvis et udkigstårn i trækronerne, hvor kikkerter skal vise interaktive billeder - for eksempel af Ringe Sø gennem tiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

Søndagsåbent på Egeskov Mølle

Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Litteraturkreds om sorg

Annonce