Annonce
Midtfyns Posten

Fond sikrer nyt stråtag på markhus

Markhuset på Ore Mark får nu et nyt stråtag. Foto: Uffe Knudsen
Annonce

Ore: Det er nu mere end 11 år siden, at en flok frivillige med murermester Uffe Knudsen i spidsen besluttede sig for, at et markhus fra 1800-tallet skulle bevares.

Huset i udkanten af Ore Mark på Torpelundsvej syd for Sdr. Nærå blev benyttet som frokoststue af markarbejdere, og efter en større renovering blev Foreningen til markhusets bevarelse stiftet.

Her kan formand Uffe Knudsen nu glæde sig over, at arbejdet med at give markhuset et nyt stråtag er i gang. At det kan lade sig gøre skyldes, at foreningen har fået 50.000 kroner fra Marius Pedersens Fond til projektet.

- Opgaven var af højeste prioritet, idet der enkelte steder var hul på det gamle stråtag. I øvrigt var taget så tyndt, at det var tjenligt til udskiftning, forklarer Uffe Knudsen og lader vide, at foreningen på ingen måde selv kunne løfte den økonomiske tunge omkostning.

Det er den lokale tækkemand, Arne Klüwer, som lige nu er i gang med at lægge det nye stråtag op. Til foråret fortsætter arbejdet med at shine det lille markhus op, idet det skal kalkes og stolpes af, så huset er klar til årets generalforsamling, lyder det fra foreningen.

Generalforsamlingen er som altid den tredje søndag i juni.

Det koster 50 kroner om året for en husstand at være medlem af Foreningen til bevarelse af markhuset. Foto: Uffe Knudsen
Markhuset på Ore Mark får nu et nyt tag - takket være Marius Pedersens Fond. Foto: Uffe Knudsen
Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

Natkirke i Nazarethkirken

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce