Annonce
Midtfyns Posten

Forfatterspirer: Lea, "Lou", Anna og Josephine er af en helt speciel race

Øvelsen denne onsdag eftermiddag går ud på at vælge et af de billeder, Troels Trier har udstillet her på Ringe Bibliotek, og så hente inspiration i billedet til at skrive en tekst. Foto: Palle Søby
Fire unge piger er - måske - på vej mod en karriere som forfattere. I hvert fald brænder de af skrivelyst og engagement på Pernille Nederlands forfatterhold på Ringe Bibliotek. I fremtiden vil du hver uge kunne læse en af pigernes tekster på ugeavisens website.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: - Det vigtigste for mig er, at de har det godt, og at de synes, det er fedt at komme. Det er en meget speciel race af mennesker, der kommer her. Det er meget fine mennesker, som er meget tæt på det magiske sted, hvor man plukker ikke æbler af træerne, men gode historier og gode billeder.

Sådan beskriver lærer og forfatter Pernille Nederland de unge på hendes forfatterhold, som hver onsdag klokken 17 og et par timer frem mødes på Ringe Bibliotek.


Det er meget fine mennesker, som er meget tæt på det magiske sted, hvor man plukker ikke æbler af træerne, men gode historier og gode billeder.

Pernille Nederland, lærer og forfatter


Lige nu er der fire piger på holdet i alderen 14-17 år. Anna Corydon Kragh og Josephine Thöle, begge 17 år, har været med fra starten for fire år siden - dog har Josephine været væk et år, mens hun var på udveksling i Argentina.

Lea Hemberg, 14 år, er med på anden sæson, mens Ann-Louise Nørgaard - eller bare "Lou" - er kommet med efter sommerferien for et par måneder siden.

Annonce

Børn er fantastiske

- Børn og unge er bare meget mere interessante at have med at gøre end voksne. Børn har adgang til den her fuldstændig vilde verden, mens voksne mere færdes ad nogle hovedfærdselsårer, hvor det kan være svært at få dem ud i vildnisset. Så det er også vanvittig inspirerende for mig, og jeg glæder mig altid, til vi skal mødes, siger Pernille Nederland, der selv har udgivet flere bøger, blandt andre ”Ord under neglene” om at skrive kreativt og senest  ”Brysterne er det sted på kroppen, hvor følelserne buler ud”, som udkom i august.

Pernille Nederland har selv udgivet flere bøger og prøver nu at gøde skrivelysten hos de unge piger på forfatterholdet. Foto: Palle Søby

Det foregår på den måde, at Pernille Nederland hver gang holder et lille oplæg om et emne, og så får pigerne en halv time til at skrive en tekst ud fra hendes oplæg. Bagefter læser de hver især deres tekst op, og så kan de andre komme med kommentarer, hvor det er et krav, at man skal fremhæve noget positivt.

- På den måde, går de herfra med en følelse af at blive hørt, at de leverer noget, som andre bliver begejstrede for, nævner Pernille Nederland.

Annonce

Hver sin fortællestil

- Ligesom man i håndbold har hver sin position på banen, er det vigtigt, at man her finder ud af, hvilken fortællestil, man hver især har. Selv om alle får den samme opgave, skal Anna, som skriver fantastisk magisk-realisme, jo ikke proppes ind i noget socialrealisme eller real life. Vi skal i fællesskab finde ud af, hvordan kan Anna blive den allerbedste udgave af skrivende Anna, forklarer Pernille Nederland.

Ann-Louise Nørgaard og Lea Hemberg i gang med dagens øvelse. Foto: Palle Søby

- Annas sprog er helt vidunderligt, fyldt med smukke isblomster. Sådan skriver de andre ikke, men de skriver fantastisk på andre måder. Josephine skriver for eksempel hamrende humoristisk, og Lea er en stor psykolog, selv om hun ikke er så gammel, men i forhold til andre på hendes alder har hun en stor viden om, hvordan menneskelivet hænger sammen. Og "Lou" er først kommet med fornylig, men hun er også bare en vidunderlig forfatter med et dejligt sprog, siger Pernille.

Annonce

Se hvad pigerne skriver

Og hvad er det så for tekster, pigerne tryller frem på forfatterholdet? Ja, det kan du fremover se eksempler på hver uge på Ugeavisen Faaborgs og Midtfyns Postens websites.

På ugeavisenfaaborg.dk og på midtfynsposten.dk vil vi hver uge bringe en tekst, som en af pigerne har skrevet.

Og her på siden kan du se en præsentation af de fire piger, der går på forfatterholdet i øjeblikket.

Josephine Thöle har udset sig et Troels Trier-billede i udstillingen på biblioteket og er i gang med at skrive en tekst ud fra det. Foto: Palle Søby
Anna Corydon Kragh er i gang med skrivefasen under dagens øvelse på Pernille Nederlands forfatterhold. Foto: Palle Søby
Lea Hemberg og Ann-Louise Nørgaard lytter til dagens oplæg fra Pernille Nederland. Foto: Palle Søby
Josephine Thöle og Anna Corydon Kragh lytter til oplægget fra Pernille Nederland. Foto: Palle Søby
Pernille Nederland har kørt fortfatterholdet i fire år og henter stor inspiration i arbejdet med børn og unge. Foto: Palle Søby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce