Annonce
Midtfyns Posten

Fortællingen om den vilde Vilhelm

Vilhelm Crones hotel i Requa, Californien. Privatfoto
Annonce

Ryslinge: Søndag den 29. november indbyder Ryslinge Frimenighed til foredrag efter gudstjenesten i Nazarethkirken kl. 9.30. Frimenighedspræst Mikkel Crone Nielsen opruller historien om sin ”onkel” Vilhelm, der blev født i 1881 og voksede op på Brandsø i Lillebælt. Som 14-årig stikker han til søs og får hyre på en toldkrydser, bliver hvalfanger i Stillehavet, bliver indblandet i en mordsag, bliver grebet af guldfeber, bliver skibsbygger- og reder, kaptajn, hotelejer og ven med indianere på USA's vestkyst.

- Vilhelms historie er vild og mærkelig, men er samtidig også på mange måder typisk for de tusindvis af danskere, der i årtierne omkring århundredeskiftet søgte bort fra de hjemlige kyster, siger Mikkel Crone Nielsen i en pressemeddelelse.


Vilhelms historie er vild og mærkelig, men er samtidig også på mange måder typisk for de tusindvis af danskere, der i årtierne omkring århundredeskiftet søgte bort fra de hjemlige kyster.

Mikkel Crone Nielsen, frimenighedspræst


Det planlagte foredrag om Hildegard af Bingen udskydes til foråret.

Arrangementet begynder med gudstjeneste i Nazarethkirken; derefter foredrag i salen. Alle er velkomne. Det koster 40 kr. for hjemmebag og kaffe. Man kan sikre sig en plads ved at bestille på mail: praesten@ryslingefrimenighed.dk, oplyser arrangøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce