Annonce
Midtfyns Posten

Fortsætter med at arbejde efter 46 år: Elektriker fra Ringe holder kontakten

Elektriker Lars Knudsen går kun delvist på efterløn. Han fortsætter med at arbejde et par dage om ugen. Privatfoto
Lars Knudsen fra Elinstallatør Flemming Nielsen i Ringe har valgt at gå på efterløn - men han er så glad for sit arbejde, at han alligevel fortsætter med at arbejde to dage om ugen.
Annonce

Ringe: Efter 46 år på arbejdsmarkedet har elektriker Lars Knudsen fra Aut. Elinstallatør Flemming Nielsen A/S i Ringe muligheden for at gå på efterløn.

Det gør han fra februar - og så alligevel ikke.

Lars Knudsen holder meget af sit arbejde og sine kunder. Derfor har han aftalt med Morten Vestermark og Jørgen Hansen, indehavere af Flemming Nielsen A/S, at han fortsætter sit arbejde, bare på lidt andre betingelser end han er vant til. Det glæder både Lars Knudsen og virksomheden.

- Vi har aftalt, at Lars kan arbejde to dage om ugen, eller de timer han synes, han kan holde til, siger Morten Vestermark i en pressemeddelelse.

- Alle de kunder, Lars har været fast hus-elektriker for gennem de sidste 35 år, er meget glade for ham. Og Lars kan lide at arbejde for dem. Så derfor vil vi gøre meget for, at denne ordning lykkes. Særligt i den overgangsperiode, hvor Lars vil hjælpe sine kollegaer ind i opgaverne. Men kun i det omfang han kan holde til det. Og det er jo kun Lars, der kender grænsen, siger Morten Vestermark.

Annonce

Hårdt arbejde

Elektrikerarbejdet er, ligesom de andre traditionelle håndværkerfag, et krævende job. Der er mange forskellige opgaver, der skal løses.

- Jeg kan godt lide mit arbejde. Men det er også krævende. Som elektriker har jeg jo armene over hovedet meget af tiden. Det er hårdt for både skuldre og nakke. Og når jeg er ude hos kunden, skal jeg jo kunne løse alle opgaverne, fortæller Lars Knudsen.

- Jeg ser da frem til at arbejde mindre frem for at stoppe helt. Det er er en underlig fornemmelse, at man fra den ene dag til den anden ikke længere skal på arbejde. Derfor er jeg glad for den ordning, jeg har fået hos Flemming Nielsen, siger den erfarne elektriker.

Lars Knudsen har arbejdet som elektriker i 46 år - lige siden han blev udlært i 1978 hos Birkum Installation. Lars Knudsen har siden 1985 været ansat hos Flemming Nielsen A/S, der overtog EL-Schmidt i Årslev i 2005.

Efterlønsordningen blev indført i 1979, men den er gradvist udfaset, så der i dag er færre, der går på efterløn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Konfirmationer uge 33

Annonce