Annonce
Midtfyns Posten

Fra bøger til briller: Dora fra Island får folk til at se godt - og se godt ud

Dora Kristin Valdimarsdottir, butikschef i Profil Optik i Ringe, er pudsigt nok havnet i samme branche som sin mor, der flyttede fra Island til Danmark, da Dora var 13 år, for at læse til opriker. Foto: Hardy Hounsgaard
31-årige Dora Kristin Valdimarsdottir er butikschef i Profil Optik i Ringe. Hun lægger vægt på den personlige service og de livslange relationer, som de ansatte har til kunderne i butikken, der for nylig har vundet prisen som Danmarks bedste butikskæde.

Ringe: Æblet falder sjældent langt fra stammen, siger det gamle ordsprog. Det gælder også for Dora Kristin Valdimarsdottir, der siden 1. februar har været butikschef i Profil Optik i Ringe.

Efternavnet afslører, at hun har islandske rødder, og pudsigt nok er den 31-årige butikschef havnet i samme branche som sin mor.

- Jeg var 13 år, da vi flyttede fra Island til Danmark. Vi flyttede, fordi min mor skulle læse til optiker, og det kunne man ikke i Island. Det kunne man gøre i USA eller Danmark, siger Dora Kristin Valdimarsdottir.

Annonce

Hendes mor læste til optiker i Randers, men Dora havde oprindeligt ingen planer om at følge i sin mors fodspor.

- Jeg er uddannet i en boghandel, men jeg var med til at lukke to boghandler i Aalborg, hvor vi blev presset af nethandlen. Så tænkte jeg, at det nok var bedre at være i en anden branche, siger Dora Kristin Valdimarsdottir.

I stedet blev hun grebet af at sælge briller og rådgive folk, så de kommer til at se godt - og se godt ud.

Jeg har været ni år i brillebranchen, men det har ikke været min plan at arbejde i samme branche som min mor.

Dora Kristin Valdimarsdottir, butikschef i Profil Optik, Ringe

- Jeg har været ni år i brillebranchen, men det har ikke været min plan at arbejde i samme branche som min mor, siger Dora med et smil.

Hun er født i den lille by Borgarnes, 60 km nord for hovedstaden Reykjavik, som familien flyttede til, da hun var fem år.

Dansk som hadefag

Da hun som 13-årig flyttede med sin mor til Danmark, kunne hun ikke sige mange ord på dansk, selv om alle islændinge har dansk i skolen.

- Dansk er et hadefag for mange islændinge. Jeg kunne sige ja og nej, men ellers kunne jeg ikke snakke dansk. Men jeg begyndte at gå i skole i Danmark og fik danske venner, og så lærer man hurtigt sproget, fortæller Dora Kristin Valdimarsdottir på flydende dansk.

Hun har stadigvæk familie og venner i Island.

- Vi tager som regel til Island én gang om året, fortæller Dora Kristin Valdimarsdottir.

Annonce

Personlig betjening

Hun føler en glæde ved at vejlede kunderne om briller, og den personlige betjening er en af grundene til, at Profil Optik for nylig vandt en brugerafstemning og blev kåret til landets bedste butikskæde.

Dora Kristin Valdimarsdottir glæder sig over, at Profil Optik er kåret til Danmarks bedste butikskæde. Butikken i Ringe ligger i Algade tæt på Kirkepladsen. Foto: Hardy Hounsgaard

- Her i butikken har vi en personlig og livslang relation til mange af kunderne. Der er flere, som er kommet her i mange år, og deres børn og børnebørn kommer her også. Her er en afslappet og hyggelig atmosfære.

- Den personlige relation og vejledning gør også, at vi ikke er så truet af nethandel som eksempelvis en boghandel. Det er lidt nemmere at købe blækpatroner og bøger over nettet end briller. For briller er noget, man skal bære resten af sit liv formentlig, så det er vigtigt med god vejledning, understreger Dora Kristin Valdimarsdottir.

Annonce

Ansat med lang erfaring

Der er i alt fire ansatte, heraf to optikere, i butikken, som siden 1970'erne har ligget centralt i Algade i Ringe med udsigt til Kirkepladsen. En af de ansatte, Dolly Rasmussen, har været i butikken siden 1977.

Selv har Dora Kristin Valdimarsdottir været i butikken i snart 10 måneder. Inden hun fik jobbet som butikschef i Ringe var hun souschef i konkurrenten Louis Nielsens butik i Rosengårdcentret.

- Der var mere hurtig trafik af kunder ud og ind i Rosengårdcentret, men her i Ringe har vi mange trofaste kunder, sigre Dora Kristin Valdimarsdottir.

Dora Kristin Valdimarsdottir ved skærmen, hvor man kan undersøge folks øjne. I butikken kan man få foretaget et sundhedstjek af øjnene i forbindelse med en synstest. Foto: Hardy Hounsgaard

Selv bor hun i Ullerslev med sin mand og deres to små chihuahua-hunde på 10 og 13 år.

- Folk er glade for at handle lokalt i Ringe, lyder hendes vurdering af Ringe som handelsby.

Annonce

Sundhedstjek

Hun begyndte at bære briller, da hun var 14-15 år.

- Jeg kan ikke køre bil uden briller, konstaterer hun.

- Det er interessant at vejlede folk og give dem den bedste rådgivning. De senere år er vi også begyndt at give folk et sundhedstjek. Når vi laver en synsprøve, kan vi se, hvis der er forandringer på nethinden. Hvis der er det, kan vi tage et billede af nethinden og sende det videre til en øjenlæge, siger Dora Kristin Valdimarsdottir.

Bedste butikskæde

Optikerkæden Profil Optik, der har 112 butikker i Danmark, vandt i år  prisen som ”Årets bedste butikskæde” foran de øvrige nominerede: Elgiganten, Deichmann, Flying Tiger Copenhagen, H&M, Hunkemöller, Kirppu og Lidl.

Profil Optik vandt i samme ombæring i kategorien ”Optiker” prisen som årets bedste butikskæde og bedste webshop.

”Retailer of the Year” (på dansk ”Årets butikskæde”) er en forbrugerpris, som hvert år uddeles i Tyskland, Italien, Østrig, Portugal, Belgien, Sverige, Danmark og Holland. Prisen er den største forbrugerafstemning i Europa.

Dora Kristin Valdimarsdottir har i ni år arbejdet i brillebranchen, og i et lille års tid har hun været butikschef i Profil Optik i Ringe. Foto: Hardy Hounsgaard
Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

I bero på ubestemt tid: Hovedentreprenør konkurs - forsinker Årslevs nye bydel

Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

Julebuffet og juletræ i Vantinge

Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Nu er det ikke så sjovt længere: Cykelsmed lukker efter 10 år

Midtfyns Posten

Hvad er tegning? Foredrag om kunstneres skitser

Midtfyns Posten

Koncert med guitarist og kirkesanger

Midtfyns Posten

Har du projektet, så har LAG SØM pengene: Men du skal skynde dig

Midtfyns Posten

Julebanko: Posen er rystet og brikkerne fundet frem i Krarup

Midtfyns Posten

Se de nostalgiske billeder af flotte juleudsmykninger i Ringes butikker: Nissen red på grisen hos slagteren

Midtfyns Posten

Indre medvind i dit livs modgang

Midtfyns Posten

Mamma A's jul i Ferritslev

Midtfyns Posten

Gudstjeneste og adventsmøde i Ryslinge Valgmenighed

Midtfyns Posten

Før og nu: Klipfisk, salmiakspiritus, biler og vin - et hus med handel i over 100 år

Midtfyns Posten

Julefrokost i Sognehuset aflyst

Midtfyns Posten

Gaby er et hit: Lenes nye butiksassistent trækker kunder til

Midtfyns Posten

Ugens film: Endnu en uge med finurlige film

Midtfyns Posten

Julestue og åben gårdbutik

Midtfyns Posten

Jim Lyngvilds julemarked vender tilbage: - Jeg glæder mig så ubeskriveligt vildt

Midtfyns Posten

Julen banker på døren: Julestue på Egeskov Mølle

Midtfyns Posten

Den er god nok: Julemanden er tilbage i Ferritslev

Midtfyns Posten

Juleteater for børn: Nisserne på kornloftet

Midtfyns Posten

Enmændshær i byens tjeneste: Erland vil gerne have, at der ser pænt ud

Midtfyns Posten

De første navne er klar: Prisvindende popstjerne spiller på festival

Midtfyns Posten

Ungt talent spiller Beethoven i Ferritslev

Annonce