Annonce
Midtfyns Posten

Fra industritekniker til tøjmand: Christian stortrives i tøjbutikken

21-årige Christian Poulsen skal nu i gang med sin afsluttende fagprøve, og når han er færdiguddannet til september, så fortsætter han hos Din Tøjmand i Ringe. Foto: René Johansen
21-årige Christian Poulsen er klar til at sætte gang i sin afsluttede fagprøve som elev hos Din Tøjmand i Ringe. At han havnede bag disken i tøjbutikken, var lidt af et tilfælde, men han har aldrig fortrudt.
Annonce

Ringe: Det er yderst sjældent, at man bliver mødt af en motorcykel med sidevogn, når man træder ind i lokalet hos Din Tøjmand i Algade i Ringe.

Men det bliver faktisk tilfældet i hele uge 14, og her vil sidevognen i øvrigt være fyldt med tøj fra producenten Gant.

Det skyldes tøjbutikkens elev, 21-årige Christian Poulsen.

- Motorcyklen har jeg lånt af Erik (Mortensen, tidligere indehaver af MR-butikken på samme adresse). Det er for at skabe noget opmærksomhed, forklarer den 21-årige.

Han er i fuld gang med at forberede sin afsluttende fagprøve, som kort og godt handler om, at han skal øge omsætningen på mærket Gant.

- Det er et nyt mærke i butikken i stedet for Henri Lloyd. Jeg skal fremhæve det og øge omsætningen, og foruden motorcyklen som blikfang har jeg valgt at lave Facebook-konkurrencer, siger Christian Poulsen, der har lovning på en polo fra Gant som præmie.

Christian Poulsen startede på uddannelsen som industritekniker, men skiftede til en elevplads hos Din Tøjmand i Ringe. Det skifte har han på ingen måde fortrudt. Foto: René Johansen
Annonce

Skiftede spor

Derudover bliver der 20 procent rabat på nye Gant-varer i hele ugen.

- Så skal jeg finde ud af, om det har kunne betale sig at sætte varerne ned. Der skal sælges endnu mere, når varerne sættes ned, bemærker Christian Poulsen, der også vil sammenligne med salget af - ikke Gant - men Henri Lloyd i uge 14 for et år siden.

Det lå ikke umiddelbart i kortene, at han skulle havne bag tøjdisken, da han var færdig med folkeskolen. Han startede nemlig på en uddannelse som industritekniker (maskinarbejder).

- Min far var inden for den branche, og så prøvede jeg det, og fik faktisk også en læreplads. Men jeg fandt ud af, at det var ikke det, jeg ville, siger Christian Poulsen, der i stedet startede på HG.

Efter et halvt år her var han i en uges praktik hos Din Tøjmand i Ringe.

- Efter det spurgte Thomas (Bachmann Feder, butikschef, red.), om jeg ville have en læreplads. Det ville jeg gerne, og det er jeg vildt glad for. Der har jeg bare ramt rigtigt, fastslår Christian Poulsen, som er udlært til september.

- Som maskinarbejder var man lidt sig selv, men her snakker jeg både med kunder og kolleger. Lige i Ringe er det fedt, for det er meget de lokale, der handler her, så jeg lærer kunderne at kende på en anden måde, end jeg ville gøre i en butik i Rosengårdscentret, mener Christian Poulsen, der selv er fra Årslev.

Annonce

Corona spøger

Lige nu er det dog den forestående fagprøve, der fylder mest hos Christian Poulsen. Med coronavirus-krisen kan tingene ændre sig drastisk i løbet af få dage - ja bare timer.

Det er hverdagen i butikken allerede med væsentlig færre kunder, og om yderligere stramninger kan betyde, at butikken må lukke i en periode, det vides ikke.

- Hvis jeg ikke øger salget, så dumper jeg ikke. Men så skal jeg begrunde, hvorfor det ikke er gået godt. Lige nu har vi den her coronavirus, og det er lidt spændende, hvordan det kommer til at gå med den, siger Christian Poulsen, som skal aflevere sin opgave den 29. april.

14. maj skal han så forsvare opgaven, og 1. september er han udlært. Fremover vil kunderne stadig møde ham bag disken hos Din Tøjmand i Ringe, idet han er blevet fastansat.

- Det er jeg vildt glad for, smiler Christian Poulsen.

Butikschef Thomas Bachmann Feder, til venstre, var hurtig til at tilbyde 21-årige Christian Poulsen en læreplads, efter at den 21-årige havde været i en uges praktik i butikken. Nu tager Christian Poulsen hul på sin afsluttende fagprøve, som kan blive ramt af coronavirus-krisen. Foto: René Johansen
Christian Poulsen er i fuld gang med forberedelserne til sin afsluttende fagprøve hos Din Tøjmand i Ringe. Den løber hele uge 14, og i maj skal han forsvare opgaven. Foto: René Johansen
Christian Poulsen er i fuld gang med forberedelserne til sin afsluttende fagprøve hos Din Tøjmand i Ringe. Den løber hele uge 14, og i maj skal han forsvare opgaven. Foto: René Johansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Marked i Dømmestrup

Midtfyns Posten

Spion-thriller i Ringe Bio

Midtfyns Posten

Spil petanque på Midtfyn

Midtfyns Posten

Caféquiz på Gluds Café

Annonce