Annonce
Midtfyns Posten

Fremtidens scenekunstnere optræder i internationalt lysshow på Egeskov

Elever fra Oures performing arts-linjer optræder ved årets Luminis på Egeskov Slot. PR-foto
Elever fra Skolerne i Oures performing arts-linjer optræder sammen med nogle af verdens bedste lyskunstnere ved lysfesten Luminis på Egeskov Slot.
Annonce

Egeskov: Lysende talenter fra Skolerne i Oures performing arts-linjer blænder sammen med nogle af verdens bedste lyskunstnere op for deres kunnen på Luminis på Egeskov Slot. Her optræder 70 af skolernes elever live med dans, musik og scenekunst, som de selv har udviklet gennem det seneste semester - og dermed bliver de en aktiv del af de internationale Light Castle Festivals.

Når Egeskov Slot for femte år i træk afholder Luminis, der i år foregår i perioden 30. oktober-8. november, sker det som en del af de internationale Light Castle Festivals - og også i år deltager Skolerne i Oure med live performances til begivenheden.

I år er de 70 performing arts-elever dog ikke de eneste udøvende kunstnere, idet hele ti kunstnere fra blandt andet Italien, Canada, Polen og Filippinerne viser deres lyskunst frem i forskellige haverum på Egeskov.

Annonce

Højt kunstnerisk niveau

Niveauet og forventningerne til Luminis er høje, forklarer Gitte Gry Bech Ballesheim, der er leder af Scenekunstakademiet på Skolerne i Oure:

- Eleverne har arbejdet med at producere musik, dans og performance på højt niveau i de sidste to måneder og er nu klar til at vise det for publikum. Sidste år var der mere end 8.000 publikummere i parken, og man regner med samme antal i år, siger Gitte Gry Bech Ballesheim i en pressemeddelelse.

På grund af covid-19 er det ikke muligt at lukke så mange ind i parken ad gangen. Alligevel er billetsalget gået forrygende, og der ligger derfor en stor opgave foran eleverne.

- Hver elev får en kæmpe oplevelse af at være en del af et stort professionelt arrangement og får en god læring i at performe i flere dage og mere end ti gange pr. aften. Det er en unik oplevelse og erfaring, som de alle tager med sig i deres kunstneriske fremtid, siger hun.

Annonce

Egeskov og Eventyrland

‘Alice i Eventyrland’ danner i år temaet for performing arts-elevernes optræden på Egeskov. Her indgår de 70 udøvende performere som levende elementer fra Lewis Carrolls elskede klassiker i et samspil med lysinstallationerne, der skaber et farverigt og fascinerende udendørs scenerum.

- For mine kolleger i performing arts-teamet ligger der et stort forarbejde og meget logistik i det her, men det er det hele værd, når man ser de unge elevers øjne lyse af glæde og stolthed, så snart det første publikum kommer dem i møde, siger Gitte Gry Bech Ballesheim, der glæder sig til at kunne præsentere publikum for morgendagens scenekunstnere.

Annonce

Learning by doing

For performing arts-eleverne Julia Dalum og Kirstine Motzfeldt, der går i 1.g på Oure Kostgymnasium, er Luminis en mulighed for at prøve kræfter med en stor, professionel produktion - en learning by doing, mens de går i skole.

- Hvad, jeg får ud af at være med i Luminis, er, at det giver et glimt af den profesionelle karriere ved det, at man selv skal konstruere en lille forestilling til flere tusinde mennesker. Og det at få muligheden for det til Luminis er helt fantastisk, siger Julia Dalum i pressemeddelelsen.


Luminis giver mig mulighed for at prøve at arbejde som en professionel, mens jeg stadig får lov til at være kreativ og lege med skuespil og dans.

Kirstine Motzfeldt, performing art-elev på Skolerne i Oure


Det er Kirstine Motzfeldt enig i.

- Luminis giver mig mulighed for at prøve at arbejde som en professionel, mens jeg stadig får lov til at være kreativ og lege med skuespil og dans, siger Kirstine Motzfeldt.

Begge elever glæder sig til at vise deres kunnen, når mørket sænker sig, og Egeskovs smukke have bliver indhyllet i lyskunst.

Luminis på Egeskov

Luminis på Egeskov Slot foregår i perioden 30. oktober-8. november og er en del af Light Castle Festivals.

Det er lyskunstner-sammenslutningen, Lumen In Art, der står bag Light Castle Festivals. De skaber lys-events på slotte i flere lande i Europa, hvor internationale kunstnere får mulighed for at vise deres lyskunst frem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Hjemmebagt fynsk brunsviger-blues

Midtfyns Posten

Julekoncert i Sdr. Nærå Kirke

Midtfyns Posten

Julevandring rundt i Ringe

Midtfyns Posten

10.000 julelys i Sdr. Nærå

Annonce