Annonce
Midtfyns Posten

Friskbagte kanelsnegle til et godt formål: Tanja og veninder bagte kanelsnegle til gavn for Gislev

Janne Schjødte Hald, der er frisør i Gislev, lægger de glasurpyntede kanelsnegle i æsker, som leveres til folk i Gislev. Foto: Hardy Hounsgaard
Tanja Kromann Clausen og et par veninder bagte palmesøndag 300 kanelsnegle til folk, som fik leveret de friskbagte snegle på deres bopæl. Overskuddet fra salget går til Ådalshuset i Gislev.

Gislev: Der er travlt i køkkenet hos Tanja Kromann Clausen, hvor en liflig duft af sødt bagværk breder sig over hendes parcelhus på Engdraget i Gislev fra morgenstunden palmesøndag.

Sammen med sine veninder Kristina Pedersen og Janne Schjødte Hald har Tanja Kromann Clausen siden klokken 5.30 været i gang med at bage 300 kanelsnegle, som folk fra lokalområdet har bestilt og senere på dagen vil få leveret hjem til deres private bopæl.

Annonce

Penge til et godt formål

Minimumsprisen for fire kanelsnegle er 50 kroner, men man er velkommen til at betale mere, hvis man har lyst. For pengene går til et godt formål. Al overskuddet går til Ådalshuset, som er et samlingssted for folk i Gislev.


Det er dejligt at kunne gøre noget for folk i lokalsamfundet.

Tanja Kromann Clausen


- Det er dejligt at kunne gøre noget for folk i lokalsamfundet. Folk bliver glade for at kunne gøre noget sammen, og folk bliver også glade for at få besøg, når vi kommer ud med kanelsneglene. Mange har valgt at give mere end 50 kroner, fortæller Tanja Kromann Clausen, der også sidder i kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Tanja Kromann Clausen har siden tidligt søndag morgen været i gang med at bage kanelsnegle til fordel for Ådalshuset i Gislev. Til venstre er veninden Kristina Pedersen klar ved ovnen. Foto: Hardy Hounsgaard
Annonce

Gør noget godt for byen

Kristina Pedersen tager endnu en varm bageplade med færdigbagte kanelsnegle ud af ovnen, og Janne Schjødte Hald sprøjter glasur på endnu en portion kanelsnegle, inden de puttes i æsker med fire i hver.

- Jeg kan godt lide at bage og har kendt Tanja i mange år, siger Kristina Pedersen, der bor i Kværndrup og har spillet håndbold sammen med Tanja Kromann Clausen i Gislev-Kværndrup.

- Jeg vil gerne gøre noget godt for byen, supplerer Janne Schjødte Hald, der har sin egen frisørsalon i Gislev.

Annonce

Chauffører deler ud

I stuen er flere fra Gislev mødt op for at hjælpe til med at dele æskerne med de lune og friskbagte kanelsnegle ud.

- Det er det dejlige ved at bo i Gislev. Det er altid nemt at få folk til at hjælpe til, og der er syv-otte stykker, der har meldt sig som chauffører til at køre ud med kanelsneglene, fortæller Tanja Kromann Clausen.

Karen Haugaard Nielsen og Tommy Hovgaard Nielsen pakker æsker med kanelsnegle i bilens bagagerum og bringer de lune kanelsnegle ud til folk i Gislev. Foto: Hardy Hounsgaard
Annonce

Flere får gavn af penge

Blandt de frivillige chauffører er Tommy Hovgaard Nielsen, der som leder af Gislev Byorkester også får gavn af pengene fra kanelsneglebagningen.

- Der er mange interessegrupper, der bruger Ådalshuset, fortæller Tommy Hovgaard Nielsen.

I februar bagte Tanja Kromann Clausen fastelavnsboller til fordel for Ådalshuset, og dengang gav det 3500 kroner til Ådalshuset.

- Vi regner med cirka samme beløb denne gang. Men jeg skal nok ikke have kanelsnegle igen foreløbig, griner Tanja Kromann Clausen.

300 kanelsnegle er blevet bagt til fordel for Ådalshuset i Gislev. Foto: Hardy Hounsgaard
Kristina Pedersen sprøjter glasur på de lune kanelsnegle i stuen hos Tanja Kromann Clausen i Gislev. Foto: Hardy Hounsgaard
Tanja Kromann Clausen (t.v.) og Janne Schjødte Hald pynter kanelsnegle med glasur. Foto: Hardy Hounsgaard
Endnu en plade med kanelsnegle er klar til at komme i ovnen. Foto: Hardy Hounsgaard
Ovnen er fyldt med kanelsnegle denne søndag morgen. Foto: Hardy Hounsgaard
En portion færdigpyntede kanelsnegle. Foto: Hardy Hounsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Litteraturkreds om sorg

Annonce