Annonce
Midtfyns Posten

Fuglene smiler på nyt gavlmaleri i Ringe: - Det var ligesom en tur i Tivoli

Kunstner Per Buk står mellem sine smilende fugle, som han har udsmykket gavlen af det gamle posthus på Stationsvej i Ringe med. Foto: Hardy Hounsgaard
Kunstner Per Buk har malet gavlen af det gamle posthus i Ringe med sine smilende fugle.

Ringe: En flok fugle har fået permanent bolig på det gamle posthus i Ringe. Det er kunstner Per Buk, der har malet sine karakteristiske fugle på gavlen af den hvide bygning, der ligger på Stationsvej lige ved togstationen.

- Fuglene smiler, siger Per Buk, der er hyret af Faaborg-Midtfyn Kommune til at udsmykke gavlen. Det er et led i kommunens bymidteplan om udsmykning af byens rum.

Per Buk har også lavet fuglemotiver andre steder i Ringe, blandt andet på stationsbygningen og på foreningshuset Guldhøj.

Annonce

Han laver ofte sin kunstværker med mange farver, men på den hvide gavl har han kun brugt sorte farver til at tegne fuglene.

- Jeg synes, det passer bedst kun at bruge sorte farver på den hvide baggrund på denne stringente bygning, siger Per Buk.

Han har brugt halvanden dag på at male gavlen, hvor han har været oppe i en lift for at nå de øverste dele af muren.

Per Buk har lejet en lift for at kunne udsmykke det gamle posthus på Stationsvej i Ringe. Bemærk hovedet af fuglen, der kigger rundt om hjørnet. Foto: Hardy Hounsgaard

- Jeg har lejet en lift, og det var sjovt at køre op og ned i den. Det var ligesom en tur i Tivoli, smiler Per Buk, der bor på Langeland.


Jeg har lejet en lift, og det var sjovt at køre op og ned i den. Det var ligesom en tur i Tivoli.

Per Buk, kunstner


Udsmykningen har et budget på 75.000 kr. og er blevet realiseret blandt andet via støtte fra Den Faberske Fond.

Per Buks smilende fugle på gavlen er ikke de eneste fugle i området. Et duepar flyver til og fra deres rede i træet ved siden af.

- De begyndte at bygge rede, mens jeg arbejdede på maleriet. Det var hyggeligt at have selskab, fortæller Per Buk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Marked ved Egeskov Mølle

Annonce