Annonce
Midtfyns Posten

Fyns største: Solvarmeanlæg indviet i bragende solskin

Borgmester Hans Stavnsager (S) klipper snoren, og så var der rundvisning, pølser og lidt at drikke til de mange fremmødte. Foto: René Johansen
Et par hundrede dukkede op til søndagens indvielse af Fyns største solvarmeanlæg, som ligger på Stegshavevej i Ringe.
Annonce

Ringe: - Det en god idé, hvis det kan være med til at skåne miljøet. Så giver det forhåbentlig også billigere varme.

78-årige Anders Jensen nikker anerkendende og fortsætter turen rundt i hallen, hvor larmen fra de store pumper og det øvrige anlæg gør det lidt svært at få ørenlyd.

Anders Jensen er sammen med et par hundrede andre mødt frem ved Ringe Fjernvarmes nye solvarmeanlæg på Stegshavevej. Her er der søndag formiddag inviteret til officiel indvielse af anlægget, som med 30.000 kvadratmeter paneler er Fyns største.

- Det er en fornøjelse, at vi i Ringe Fjernvarmeselskab kan invitere til denne indvielse. Der er blevet snakket om et solvarmeanlæg flere gange, men hvor det har vist sig ikke har været rentabelt, lyder det blandt andet fra varmeforsyningens formand, Niels Andersen.

Ifølge formanden viste en ny beregning i 2016 en anderledes positiv økonomi i projektet, og nu cirka tre år senere er anlægget i brug. Faktisk har anlægget været i drift siden midten af juni og har hen over sommeren leveret 85 procent af varmeforbruget.

- Vi havde håbet på 100 procent, bemærker Niels Andersen og lader forstå, at den danske sommer jo er en omskiftelig en af slagsen.

Følger man solpanelerne hele vejen igennem, så kommer man til at gå 15 kilometer. Anlægget kan levere 23 procent af fjernvarmekundernes forbrug. Foto: René Johansen
Annonce

Borgmester med hæksaks

Oprindeligt inkluderer indvielsesprogrammet klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S). Men han meldte afbud.

Det gjorde borgmester Hans Stavnsager (S) ikke.

- Her i Faaborg-Midtfyn nyder vi den friske luft og den rene natur. Men vi vil også gerne inden for og have varmen om vinteren, og det nye solvarmeanlæg hjælper med begge dele. Vi skal være stolte af, at vi har Fyns største solvarmeanlæg, lyder det fra borgmesteren, der får æren af at klippe den røde snor.

Det sker med en gylden hæksaks, og efterfølgende er det muligt at få en rundtur og en snak med blandt direktøren i Midtfyns Energi, Karsten Godiksen, om det nye anlæg,

- Det kan ikke være en bedre dag at indvie det på, smiler direktøren, mens solen bragere ned på de mange solpaneler.

2500 stykker er der af dem - eller cirka et panel til hver af fjernvarmens kunder. Anlægget har kostet 58,9 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce