Annonce
Midtfyns Posten

Generationer mødes om demens: Børn og ældre maler demensvenligt kunstværk

Sådan blev det færdige resultat, da mosaikkerne blev sat sammen. Privatfoto
Onsdag blev et vaskeægte kunstværk afsløret for beboerne på Plejehjemmet Humlehaven i Nr. Lyndelse. Mosaikken, der er inspireret af det nye nationale demenssymbol, er malet af børn og ældre i Faaborg-Midtfyn Kommune, og det skal være med til at oplyse om demens.

Nr. Lyndelse: Danmark har fået et nyt nationalt demenssymbol, ”Håndsrækningen”, som skal gøre livet lettere for mennesker med demens.

Det er Demensvenligt Danmark, der står bag, og i Faaborg-Midtfyn Kommune har børn og ældre taget malerpenslen i egen hånd for at bakke op.

- Der har været gang i maling og pensler ude i nogle af kommunens dagplejer, børnehaver, skoler og plejehjem. Vi har nemlig lavet vores helt eget kunstværk i Faaborg-Midtfyn Kommune, som er vores bidrag til at oplyse og støtte op om det nye nationale demenssymbol, siger Karin Madsen, som er udviklingskonsulent ved Faaborg-Midtfyn Kommune i en pressemeddelelse.

Annonce

Nogle af dem, der har været med til at lave mosaikken, er eleverne i 2. klasse på Carl Nielsen Skolen.


Vi ønskede at lave noget på tværs af generationer, og vi er stolte af, at så mange børn og ældre har været med til at skabe værket.

Karin Madsen, udviklingskonsulent


- Eleverne blev delt op i grupper af to og to, og de har så i fællesskab malet en plade hver. Undervejs havde de mange gode snakke, og de gættede flittigt på, hvad de forskellige ting skulle forestille, fortæller Tina Jensen, som er lærer på Carl Nielsen Skolen.

Elever fra Carl Nielsen Skolen bidrog til kunstværket. Privatfoto

- Da jeg efterfølgende spurgte dem om, hvad de havde fået ud af projektet, sagde de, at det har været sjovt og spændende at deltage i, og at de lærte, at man skal huske at hjælpe andre – også de ældre og især dem, der ikke kan huske så godt, siger Tina Jensen.

Onsdag blev alle billederne sat sammen til én stor mosaik, som får lov til at pryde indgangen på Humlehaven Plejehjem i Nr. Lyndelse – til glæde og oplysning for beboere og besøgende. Kunstværket blev modtaget med klapsalver fra beboerne på Plejehjemmet Humlehaven, som efterfølgende fejrede det med bobler og kransekage.

Også i børnehaven Toftegården i Faaborg, var der gang i penslerne. Privatfoto

- Vi ønskede at lave noget på tværs af generationer, og vi er stolte af, at så mange børn og ældre har været med til at skabe værket, siger Karin Madsen.

Det er kunstner Katarina Duedal, som har udtænkt og tegnet de overordnede streger i mosaikken.

Projektet involverede både unge og ældre. Her er billedet fra Tingager Plejehjem i Ringe. Privatfoto
På Humlehaven var der fernisering onsdag. Privatfoto
Det nye nationale demenssymbol.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Marked ved Egeskov Mølle

Annonce