Annonce
Midtfyns Posten

Glæde over genåbning i butikkerne: Ringe har været en spøgelsesby

Mange kunder strømmede ind i butikken, da Susanne Fjord Nielsen (i midten) og hendes personale hos Bog & Idé efter to måneders nedlukning endelig kunne åbne igen mandag klokken 10. Foto: Hardy Hounsgaard
Der var glæde og smil under mundbindene, da butikkerne i Ringe efter to måneders nedlukning endelig åbnede igen mandag morgen.

Ringe: Efter to måneders dvale vågnede Algade mandag morgen efter en lang og uønsket coronasøvn. Ringes hovedstrøg var pyntet med flag foran butikkerne, der for første gang siden jul omsider igen kunne slå dørene op.

Da Susanne Fjord Nielsen, indehaver af Bog & Idé på hjørnet af Algade og Kirkepladsen, præcis klokken 10 låste døren op og slæbte stativer og skilte ud på gaden, stod der allerede syv-otte mennesker uden for butikken og ventede på at komme ind.

Øjnene strålede hos både kunder og butiksejere med samme forventningsfulde glæde, som man ser hos børn juleaften, når træet bliver tændt og gaverne ligger klar til at blive åbnet.

- Vi har glædet os til at kunne åbne igen. Ringe har været en spøgelsesby de sidste to måneder, og det er så dejligt med liv i byen igen. Det har vi brug for, siger Susanne Fjord Nielsen, der har Bog & Idé i Ringe og Svendborg sammen med sin mand, Søren Fjord Nielsen.


Vi har glædet os til at kunne åbne igen. Ringe har været en spøgelsesby de sidste to måneder, og det er så dejligt med liv i byen igen. Det har vi brug for.

Susanne Fjord Nielsen, Bog & idé, Ringe


- Jeg glæder mig til at se kunderne igen. Det er noget andet end at sige hej i brugsen. Vi er jo socialt anlagt, lyder det med et smil fra Susanne Fjord Nielsen bag plexiglas-visiret.

- Vi havde ikke forestillet os, at vi skulle være lukket i to måneder, så vi har haft god tid til at gøre rent, flytte lidt rundt på varerne og få de nye varer hjem. Og så har vi tilladt os selv at holde 14 dages ferie, fortæller Susanne Fjord Nielsen.

Boghandleren kan godt leve op til de nye skærpede afstandskrav, hvor der skal være 10 kvadratmeter pr. kunde.

- Vi har en butik på 290 kvadratmeter, så når vi er fire ekspedienter, kan der være 25 kunder ad gangen, fortæller Susanne Fjord Nielsen.

Hun har ikke kaldt ekstra personale ind til at håndtere den forventede ekstra kundestrøm.

- Vi har ikke flere, vi kan kalde ind. Vores juleassistancer går jo i skole nu, siger hun.

Suzana Bakanovic, indehaver af Bossa Noga Sko, har haft sin skobutik i Ringe siden 2002, og hun har under nedlukningen solgt sko via livesalg på Facebook. Foto: Hardy Hounsgaard
Annonce

Skosalg på Facebook

Et par huse længere op ad gaden triller Suzana Bakanovic stativer med sko og gule udsalgsskilte ud fra sin forretning, Bossa Noga Sko. Lyden af stativernes hjul hen over brostenene har hun ventet på i to måneder.

- Det er så dejligt, at vi endelig må åbne igen, siger Suzana Bakanovic, der har haft Bossa Noga Sko i Ringe siden 2002.

Selv om butikken har været fysisk lukket, har hun alligevel solgt en del sko.

- Jeg har haft livesalg over Facebook, og det er gået godt, så det bliver jeg ved med, siger Suzana Bakanovic.

Men nedlukningen har kostet på bundlinjen.

- Vi har mistet omkring 30 procent i omsætning, fortæller hun.

Suzana Bakanovic triller et stativ med sko ud på brostenene for første gang i to måneder. Bossa Noga Sko har som de øvrige specialbutikker været lukket siden jul. Foto: Hardy Hounsgaard

Vinterstøvlerne skal sælges, inden foråret for alvor springer ud. Gule udsalgsskilte fortæller om 50 procents rabat på flere varer.

- Vi skal have solgt resterne, siger Suzana Bakanovic, mens endnu en kunde iført mundbind kommer ind i butikken.

- Vi har en stor butik på cirka 200 kvadratmeter, så der er plads til 20 kunder ad gangen, oplyser Suzana Bakanovic.

Else Svendsen, der har boet i Ringe i 42 år og er glad for at handle i de lokale butikker, venter på at komme ind for at købe en gave til sin svigerdatter i Garvergårdens Smykker. Foto: Hardy Hounsgaard
Annonce

Kø ved smykkebutik

Et par hundrede meter længere op ad gaden tæt på Torvet står flere folk i kø uden for Garvergårdens Smykker. Der må kun være to kunder ad gangen i smykkebutikken, hvor der har været travlt fra morgenstunden.

- Jeg skal købe en gave til min svigerdatter, der har fødselsdag i dag, siger Else Svendsen, der er en af de ventende i køen.

Hun har de seneste 42 år boet i Ringe, og hendes glæde over genåbningen matches af solen, der begynder at trænge igennem formiddagsdisen.

- Hvor er det godt, at butikkerne har åbent igen. Vi er så glade for at handle i vores lokale butikker, fortæller hun, mens en kunde forlader butikken, så Else Svendsen kan komme ind for at kigge på smykker til svigerdatteren.

Annette Andersen, ekspedient i Garvergårdens Smykker, føler sig som født på ny. Hun er glad for, at hun igen kan snakke med og vejlede kunderne. Foto: Hardy Hounsgaard

Bag disken i smykkebutikken kan man også fornemme smilet bag mundbindet hos ekspedient Annette Andersen.

- Vi er som født på ny. Jeg elsker at ekspedere og vejlede kunderne, og vi har savnet at snakke med kunderne, siger Annette Andersen, inden næste kunde står klar i døren på denne glædens dag.

Der er kun to plads til to kunder ad gangen hos Garvergårdens Smykker, så der var kø foran butikken mandag formiddag. Foto: Hardy Hounsgaard
Personalet hos Bog & Idé i Ringe bærer skilte og stativer ud på pladsen foran butikken, da døren åbnes mandag klokken 10 og de ventende kunder kan komme ind. Foto: Hardy Hounsgaard
Suzana Bakanovic, indehaver af Bossa Noga Sko, har som de fleste andre butikker i Ringe flag i vinduerne for at fejre genåbningen. Foto: Hardy Hounsgaard
- Ringe har været en spøgelsesby de sidste to måneder, og det er så dejligt med liv i byen igen. Det har vi brug for, siger Susanne Fjord Nielsen fra Bog & Idé. Foto: Hardy Hounsgaard
Grafik: Mikkel Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

Søndagsåbent på Egeskov Mølle

Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Litteraturkreds om sorg

Annonce