Annonce
Midtfyns Posten

Glædens dag - også for lånere og bibliotekarer: Nu kan du igen gå på opdagelse på bibliotekets hylder

Blandt de første brugere på biblioteket i Faaborg var Nanna Mortensen og treårige Jonatan Mortensen Valentini. - Vi bor i Faaborg og plejer at komme her meget. Vi har virkelig savnet det, lød det fra Nanna Mortensen, som var i gang med højtlæsning fra en bog om fabeldyr og dinosaurer. Foto: Maria Retoft Pedersen
Kommunen åbner med begrænset åbningstid, som bliver udvidet hen ad vejen.

Faaborg-Midtfyn: Onsdag var en glædens dag for både restauratører, værtshusholdere og også for bibliotekarer.

Fra onsdag 21. april var det nemlig igen muligt for kommunens borgere at komme ind på biblioteket med et gyldigt coronapas.

Det er muligt selv at finde bøger og blade på hylderne, få inspiration til læsning og vejledning til informationssøgning af bibliotekspersonalet, læse aviser og bruge bibliotekets pc’er og kopimaskiner. Har du ikke et gyldigt coronapas, er det stadig muligt at afhente reserverede materialer og bogposer i døren.

Kommunens biblioteker genåbner i uge 16 med en begrænset åbningstid i uge 16 og med tilbagevenden til normale åbningstider fra uge 17.


Vi har glædet os rigtig meget til igen at åbne dørene for vores lånere, og selv om vi har udleveret mere end 1000 bogposer, så ved vi, at mange har savnet deres gang på biblioteket. Og inspirationen fra en snak med personalet eller de mange udstillinger i biblioteksrummet.

Birthe Mogensen, biblioteksleder


Fra mandag 26. april indføres igen de sædvanlige åbningstider med betjening, men det er vigtigt at bemærke, at det stadig ikke er muligt at komme på biblioteket uden for den betjente åbningstid.

Gyldigt coronapas

For at kunne åbne dørene til biblioteket og lukke lånerne ind igen er der krav om, at bibliotekets personale skal se et gyldigt coronapas, og derudover at der sammen med coronapasset skal vises legitimation, f.eks. sundhedskort. Coronapas er enten en maksimalt 72 timer gammel test eller en færdig vaccination, som gælder 14 dage efter afslutningen.

Lånere under 15 år skal ikke fremvise coronapas, men skal derimod kunne dokumentere, at de er under 15. Det er vigtigt fortsat at holde afstand og benytte mundbind eller visir.

- Vores fokus er naturligvis på, at vi i genåbningen overholder alle retningslinjerne, så vi passer på både vores lånere og vores personale, siger biblioteksleder Birthe Mogensen.

- Vi har glædet os rigtig meget til igen at åbne dørene for vores lånere, og selv om vi har udleveret mere end 1000 bogposer, så ved vi, at mange har savnet deres gang på biblioteket. Og inspirationen fra en snak med personalet eller de mange udstillinger i biblioteksrummet.

En bibliotekar tjekker coronapasset, inden lånerne får adgang til biblioteket. Foto: Maria Retoft Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce