Annonce
Midtfyns Posten

Greenpeace inspirerer elever til at kæmpe for klimaet

Greenpeace holder oplæg for skolens elever.
Eleverne havde en spændende klimadag på Midtfyns Gymnasium i fredags.
Annonce

Ringe: Fredag 8. november var der klimadag på Midtfyns Gymnasium. Eleverne på gymnasiet er stærkt engagerede i klimaet, og det fik både Greenpeace og studerende fra DTU og SDU til at komme på besøg.

I løbet af skoledagen var der forskellige workshops, som eleverne kunne vælge på tværs af både klasser og årgange. Her kunne de sammen lære om alt fra genbrugsplast og CO2-aftryk til DIY med deres eget brugte tøj, klimavenlig kost og FN's verdensmål.

I workshoppen “Mad og drikke på skolen” undersøgte eleverne gymnasiets egen kantines klimabelastning og prøvede at komme med forslag til hvilken slags mad, man kunne udbyde, som var mere bæredygtig. Eleverne arbejdede især på at udtænke en mere klimavenlig ”Dagens Ret”.

- Vi håber meget, at kantinen vil tage imod vores forslag, siger en entusiastisk elev.

Fra venstre: Christian Eggertsen fra 2. em og Ida Annette Kleist fra 3. y.
Annonce

Det grønne valg

Ved en anden workshop blev eleverne undervist i at lappe deres cykler. Det er et led i skolens generelle opfordring til at lade bilen stå. Ud over at lære at lappe cykler lærte eleverne også at reparere og pleje deres cykler.

- Det er en egenskab, som er god at have, både som voksen og ung, siger skolens pedel, Jørn, som var en af underviserne på workshoppen.

Annonce

En del af dannelsen

Ideen med de udbudte workshops var at give eleverne brugbar viden til, hvordan de til daglig kan foretage klimavenlige valg. De skal vide, at de kan gøre en forskel, og at også de små ting tæller. Det er gymnasiets ansvar at både danne og uddanne unge til at kunne klare og begå sig i fremtiden, og derfor påtager gymnasiet sig også et ansvar, når det kommer til viden om klimaet. Der ligger både store udfordringer og potentialer i arbejdet med klimaet i fremtiden, og Midtfyns Gymnasium vil således gerne klæde sine elever godt på, så de bedre kan forstå og dermed forholde sig til den aktuelle klimadebat. Og skolens elever var på klimadagen meget positive omkring projektet: De vil gerne kunne gøre noget og kunne gøre en forskel.

Annonce

Greenpeace på besøg Greenpeace på besøg

Dagen startede ud med, at Greenpeace holdt et spændende oplæg for hele skolen, hvor de blandt andet snakkede om deres oprindelse og aktivisme. Greenpeace var også en del af en workshop, hvor de arbejdede sammen med eleverne om kommunale initiativer og dermed viste eleverne, hvordan de kan være med til at bidrage til forandring. Eleverne og Greenpeace håber på, at Faaborg-Midtfyn Kommune vil gå i spidsen sammen med Københavns og Aarhus Kommuner om at blive de første kommuner, der reducerer deres kødforbrug i offentlige institutioner.

Annonce

Gymnasiets grønne fremtid

Klimadagen på Midtfyns gymnasium og ”MfG for future” understreger skolens projekt med at få en mere grøn profil fremadrettet. Rektor Søren Hvarregaard fortæller, at det er et bevidst valg at gøre skolen mere klimavenlig fra bestyrelsens side for at understøtte og følge med i både samfundets og elevernes interesser.

Som et led i den grønne profil arbejder gymnasiet bl.a. også med "grøn studietur" og vil se på, hvordan skolen bedre kan gøre deres studieture mere klimavenlige. Der bliver for eksempel undersøgt, hvad det bedste valg af transport vil være både fra et økonomisk og klimavenligt perspektiv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce