Annonce
Midtfyns Posten

Guldpalmevinder i Ringe Bio

Den sydkoreanske film "Parasite" vandt hovedprisen ved sidste års filmfestival i Cannes og vises i denne uge i Ringe Bio. PR-foto
Sidste års vinder af hovedprisen ved Cannes Film Festival, den sydkoreanske film "Parasite", vises i Ringe Bio i denne uge.
Annonce

Ringe: Filmen i Ringe Bio i denne uge har høstet stor international anerkendelse.

"Parasite" vandt sidste år hovedprisen Palme d'Or (Den gyldne palme eller guldpalmen) ved filmfestivalen i Cannes, instrueret af den sydkoreanske instruktør Bong Joon Ho.

Filmen blev ikke blot kåret som årets bedste film i det sydfranske, den skiller sig også ud som et kompromisløst og tankevækkende filmværk - både hvad angår æstetik og indhold, skriver Ringe Bio i en pressemeddelelse.

"Parasite" pendulerer fra komedie til thriller og serverer samtidig en iskold bredside mod samfundets stigende ulighed. Ki-woo bor sammen med sin søster, Ki-jung, og sine forældre i en snusket kælder i Seouls slumkvarter og drømmer om en bedre tilværelse.

Muligheden opstår pludselig, da Ki-woo på sin vens anbefaling får et job som engelsktutor for den kønne, unge Da-hye, hvis hovedrige far og neurotiske mor betaler godt for lektiehjælpen.

Hurtigt aner Ki-woo, at han med enkle manøvrer kan infiltrere familien og samtidig sikre sin egen, og pludselig er den kreative Ki-jung ansat som kunstterapeut for Da-hyes uregerlige lillebror, faderen Ki-taek som chauffør og moderen Chung-sook som husholderske. Som parasitter æder de sig grådigt ind på den intetanende familie, men lykken varer kort.

En uventet trussel lurer lige under dem og bebuder afsløring, hvis de ikke handler hurtigt.

"Parasite" er nomineret til ikke ringere end seks Oscars i den kommende Oscar-uddeling 9. februar i Hollywood.

Filmen spiller til søndag den 2. februar kl. 19.30.

Fra mandag 3. til onsdag 5. februar viser Ringe Bio den Oscar-nominerede danske dokumentarfilm "The Cave". I underjordiske huler og gange under krigsmarken i Ghouta, Syrien, gemmer der sig et hemmeligt hospital. Hospitalet drives af børnelægen Amani og hendes team bestående af læger og sygeplejersker. I det underjordiske mørke genskabes håbet for de tusindvis af børn og voksne, som er ofre for de brutale krigshandlinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

SF har valgt ny bestyrelse

Midtfyns Posten

Affaldsindsamling i Gislev

Annonce