Annonce
Midtfyns Posten

Højvande i svømmehallen: Ringe Svømme-Klub svømmer i nye medlemmer

Ringe Svømme-Klubs formand, Troels Stubager, er godt tilfreds med det øgede medlemstal og ser det som en bekræftelse af det hårde arbejde, som klubben har udvist de seneste år. Foto: Victor Juul Grønbæk

2018 blev et historisk år for Ringe Svømme-Klub. Efter mange år med et gennemsnitsmedlemstal på knapt tusind blev 2018 året, hvor svømmeklubben satte medlemsrekord på 1397 medlemmer. Det svarer til en stigning på 47,8 procent.

Annonce

Ringe: Landkrabber vig bort! I Ringe Svømme-Klub er vandhunde i alle aldre i høj kurs for tiden.

I forbindelse med den årlige optælling af medlemmerne i svømmeklubben, kunne bestyrelsen ikke få armene ned efter resultatet. Efter nogle år med renoveringer, trængte omklædningsrum og sene sæsonstarter, kostede det på medlemstallet.

Det skulle vise sig at være hele ventetiden værd, for ved udgangen af 2017 stod svømmehallens nye faciliteter klar. Det var med til at give Ringe Svømme-Klub deres største stigning og største medlemstal i klubben 52-årige historie i 2018. Med en stigning på 47,8 procent er medlemstallet svømmet op fra 945 til 1397.

I følge formanden for Ringe Svømme-Klub, Troels Stubager, kunne han ikke være mere tilfreds med den flotte stigning og tillader at give klubben et kæmpe skulderklap for det gode resultat.

- Jeg er virkelig stolt over den støtte, klubben har modtaget det seneste år. Det vidner om, at vi har et godt ry og gode 'varer på hylderne'. Med god medlemrespons og mange engagerede trænere, kan vi levere en service i svømmeklubben, der er helt i top, fortæller Troels Stubager.

Med 75 svømmeholdstimer om ugen og 50 trænere tilknyttet, er svømmehallen altid fyldt med god energi og en genlyd af glade plask i vandet.

Jeg er virkelig stolt over den støtte, klubben har modtaget det seneste år. Det vidner om, at vi har et godt ry og gode 'varer på hylderne'. Med god medlemrespons og mange engagerede trænere, kan vi levere en service i svømmeklubben, der er helt i top.

Troels Stubager, formand for Ringe Svømme-Klub
Det nye varmtvandsbassin benyttes flittigt af klubben brugere alle ugens dage. Særligt de aller yngste og de ældste har virkelig taget det varme vand til sig. Foto: Victor Juul Grønbæk
Annonce

Varmtvandsbassin går som varmt brød

Der har været stigning på de fleste af klubbens målgrupper det seneste år. Særligt tre grupper har oplevet den største stigning: Piger i alderen 0-12 år, drenge i alderen 0-12 år og kvinder i alderen 60+.

Det store opsving i disse medlemmer er Troels Stubager ikke i tvivl om, at det nye varmtvandsbassin har været med til at skabe grobund for.

- Det nye varmtvandsbassin har været en stor succes for vores medlemmer. Vi har blandt andet oplevet en stigning af babysvømmere fra 20 til 60, alene fordi vandet er varmere og dermed mere behageligt for både barn og forældre. Derudover har mange af de ældre medlemmer med gigt, ledsmerter eller andre skavanker også godt af motionsvømning i det varme vand. Det kan være med til at løsne dem op og giver de oplever øget velværd - også når de går fra svømmehallen, siger formanden. Svømmeklubben fik desuden deres yngste medlem i sidste uge, der blot er fire uger gammel. Derudover er der inden for det seneste år også kommet fire frivillige trænere til, der alle er over 60 år.

Annonce

Men hvor er de unge?

På trods af den flotte medlemsforøgelse, er formanden dog ærgerlig over, at der faktisk er sket et mindre fald på både drenge og piger i aldersgrupperne 13-18 og 19-24 år.

For Ringe Svømme-Klub er det derfor målet for 2019 at få værnet om de unge medlemmer, så de ikke hopper fra.

- Vi skal helt klart have fokus på, at gøre svømmeklubben attraktiv for de unge mennesker. De fleste smutter, når de fylder de der 10-11 år, fordi forældrene mener, at deres børn har lært at svømme og savner udfordringer. Vores opgave det næste års tid bliver derfor så at se, hvordan vi kan holde de unges motivation, siger Troels Stubager.

Formanden og bestyrelsen har imidlertid indgået et samarbejde med Dansk Svømmeunion om en spørgeskemaundersøgelse til samtlige af klubbens medlemmer. Her håber de at finde ud af, hvor de kan sætte ind for at give alle medlemmer den optimale oplevelse af Ringe Svømme-Klub.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Konfirmationer uge 33

Annonce