Annonce
Midtfyns Posten

Han vil køre rundt i landet og hente turister til Faaborg-Midtfyn

Jens Bonde Jantzen er klar til at køre rundt i landet med JK Bussen og samle gæster op, så de kan få en tre-fire dags tur til Faaborg med overnatning, spisning og oplevelser. Håbet er især at få fat i pensionister, der er sultne efter at opleve noget efter coronakrisen. Privatfoto
Jens Bonde Jantzen fra JK Bussen har sendt et forslag ud til hoteller, restauranter og andre turistaktører om at lave nogle busture, hvor gæsterne samles op rundt omkring i landet og får tre-fire dage med overnatning, spisning og oplevelser i Faaborg-Midtfyn.
Annonce

Faaborg: - Jeg vil gerne lave nogle busture til Faaborg, hvor jeg kører ud fra Aarhus, Esbjerg og København og henter gæster og kører dem herned. Så kan de komme i Klokketårnet, få en tur med veteranbanen, bo på hotel et par dage og spise på restaurant i byen.

Det er hovedindholdet i et nyt tiltag fra Jens Bonde Jantzen, der driver JK Bussen i Faaborg sammen med Jette Kobber.

Foreløbig har han rettet henvendelse til hoteller, restauranter og andre turistaktører for at få dem med på ideen og byde ind med overnatning, spisning og den slags, som kan indgå i en samlet pakketur til Faaborg-området.

- Rundt omkring i landet sidder en masse pensionister, som har fået aflyst deres ferie og ikke har fået oplevet det, de gerne vil. Hvorfor ikke prøve at få dem herned - i stedet for at vente på, at nogen i Aarhus eller andre steder laver sådan nogle ture, siger Jens Bonde Jantzen og fortsætter:

- Det er for at sige til byen: Vi vil gerne hjælpe jer, for det bliver nok ikke en halv million tyskere og normænd og amerikanere, der kommer i år. Tanken er, at byen samlet går ind og laver nogle ture i sensommeren for at få turister hertil. Så lad os se, om der ikke er nogle, der kunne tænke sig at få et par dage i Faaborg. De kan også komme en dag til Bjørnø eller en tur på Egeskov. Jeg vil meget gerne også have hoteller og restauranter på hele Midtfyn med.

Meningen er, at JK Bussen så også vil sørge for bustransport til og fra Egeskov - eller hvad folk nu skal ud og opleve.

Jens Bonde Jantzen satser på 30 gæster pr. tur, når der forhåbentlig i sensommeren er lukket mere op for det hele efter coronakrisen. Privatfoto
Annonce

Tre ruter for opsamling

Jens Bonde Jantzen har lavet en køreplan med tre ruter for opsamling af gæster:

Rute 1: Aarhus - Skanderborg - Horsens - Fredericia - Faaborg.

Rute 2: Esbjerg - Ribe - Haderslev - Aabenraa - Sønderborg - Faaborg.

Rute 3: København - Roskilde - Ringsted - Sorø - Slagelse - Korsør - Faaborg.

Fra de byer vil JK Bussen samle gæster op og køre dem til Faaborg, hvor de så skal fordeles på byens hoteller.

Jens Bonde Jantzen har også lavet et konkret forslag til et program for en fire dages tur med tre overnatninger:

Dag 1: Opsamling og ankomst til Faaborg. Aftensmad på Faaborg Røgeri Café, aftenen på egen hånd.

Dag 2: Veteranjernbanen, minibyen, shoppetur, aftensmad, aftentur i Klokketårnet (solnedgang).

Dag 3: Egeskov eller Bjørnø. Eller noget tredje.

Dag 4: Svanninge Bakker inden afgang kl. 12.

Annonce

Måske også juleture

- Tanken er, at Faaborg går ud med det her som samlet by. Så kan folk måske booke gennem Visit Faaborg eller en hjemmeside. Det er forhåbentlig noget, hele byen får glæde af. En restaurant kan få 30 gæster til spisning, og hvis jeg kommer med 40 gæster, der er tre timer i byen en lørdag formiddag, er det jo også noget, butikkerne vil få gavn af, siger Jens Bonde Jantzen.

Han forestiller sig, at turene køres i sensommeren - i august-september - og at der er plads til 30 gæster pr. tur.

- Hvis det bliver en succes, kan vi også tænke længere frem. Så kan vi køre folk herned, når der er julemarked. Så kan de få en tur med veteranbanen og købe juletræ og så videre.

I oplægget har Jens Bonde Jantzen nogle prisforslag til, hvad transporten til Faaborg og hjem igen skal koste pr. person, inklusive transport fra Faaborg til Egeskov og retur.

Fra Aarhus 325 kroner, fra Esbjerg 375 kroner og fra København 415 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Caféquiz på Gluds Café

Midtfyns Posten

SF har valgt ny bestyrelse

Annonce