Annonce
Midtfyns Posten

Hanne tog initiativ til ny genbrugsbutik: Mange frivillige har meldt sig

Hanne Jørgensen, der bor fem minutter fra butikken, er initiativtager til den nye genbrugsbutik, som Danmission åbner i Allested-Vejle til foråret i de lokaler, hvor Røde Kors-butikken tidligere lå. Foto: Hardy Hounsgaard
Til foråret åbner en ny genbrugsbutik i Allested-Vejle. Initiativtager Hanne Jørgensen er en af de 18 frivillige, der har meldt sig til at hjælpe til i forretningen.

Allested-Vejle: Der har været tomt i lokalerne på hjørnet af Østergade og Skolevej i Allested-Vejle, siden Røde Kors-butikken lukkede for et halvt år siden. Men snart kommer der igen liv i butikslokalerne, der for flere år siden husede en Spar-købmandsbutik.

Det er Danmission, der åbner en genbrugsbutik i den tidligere Røde Kors-butik på Østergade 48, og der er stor opbakning fra lokalområdet til den nye butik.

- Vi er foreløbig 18 frivillige, der har meldt sig til at hjælpe til med at passe butikken. Vi er så mange, at butikken kan have åbent fem-syv timer hver dag, siger initiativtager til den nye butik, Hanne Jørgensen.

Annonce

Den 52-årige kvinde er en af de 18 frivillige, der aldersmæssigt er fra cirka midten af 40'erne til 70 år. Hanne Jørgensen var også frivillig i Røde Kors-butikken i Allested-Vejle og Nr. Broby. Inden da har hun også arbejdet i en genbrugsbutik i Svendborg, dengang hun boede der.

Udlært tjener

- Jeg flyttede til Allested-Vejle for to år siden. Jeg er udlært tjener og har også været dagplejer og selvstændig med en grillbar i Nakskov på Lolland. Jeg vil gerne have med mennesker at gøre, siger Hanne Jørgensen, der er opvokset på Sjælland og flyttede til Fyn i 2009.

Der er god plads i den nye genbrugsbutik, som Danmission åbner i Allested-Vejle til foråret med Hanne Jørgensen som en af de frivillige. Reoler og stativer vidner om, at der tidligere har været en købmandsbutik efterfulgt af en Røde Kors-genbrugsbutik. Foto: Hardy Hounsgaard

For to år siden blev hun førtidspensionist, og kort efter at hun var flyttet til Allested-Vejle i 2020, meldte hun sig som frivillig i genbrugsbutikken.

Det er dejligt at mærke den anerkendelse, man får ved at være på en arbejdsplads.

Hanne Jørgensen, frivillig i den nye genbrugsbutik

- Når man er vant til at omgås mennesker, er det godt at være i butikken. Det er dejligt at mærke den anerkendelse, man får ved at være på en arbejdsplads, siger Hanne Jørgensen, der har to voksne sønner, der bor i henholdsvis Nyborg og Svendborg, og et barnebarn på tre år.

Annonce

Håber på åbning i april

Der er masser af plads i det store butikslokale, der stadigvæk står med reoler og stativer fra dengang, der var købmandsbutik. Det er endnu uvist, præcis hvornår den nye butik åbner.

- Vi regner med at kunne åbne omkring den 1. april. Vi overtager lejemålet den 1. marts, men vi har nu fået nøglerne, så vi kan gå i gang med at sætte lokalerne i stand. Der skal males, vi skal have flere reoler og stativer til tøj, og der kommer nyt LED-lys i stedet for de gamle lysstofrør, siger Hanne Jørgensen, der har en gåtur på blot fem minutter fra sit hjem til butikken.

Kvinderne er i overtal blandt de 18 frivillige, men der er en enkelt hane i kurven.

- Han er ikke så meget for at stå ved kassen, men vil gerne lave noget praktisk, og det er der også brug for, siger Hanne Jørgensen.

Danmission åbner i foråret en ny genbrugsbutik i Østergade 48 i Allested-Vejle i de lokaler, hvor Røde Kors-butikken tidligere lå. Foto: Hardy Hounsgaard
Annonce

Stor interesse

Siden Røde Kors-butikken lukkede, har der ikke været nogen genbrugsbutik i Allested-Vejle.

- Der var kun åbent én dag om ugen, men alligevel solgte vi meget på den ene dag. Så der er grundlag for en genbrugsbutik i Allested-Vejle, og vi mærker stor opbakning fra lokalsamfundet, siger Hanne Jørgensen.

Røde Kors Broby åbnede afdelingen i Allested-Vejle den 22. marts 2019, og butikken lukkede igen den 1. august 2021. Men Røde Kors har fortsat en butik i Nr. Broby.

Da Røde Kors lukkede butikken i Allested-Vejle, tog Hanne Jørgensen kontakt til andre organisationer for at høre, om de var interesseret i at drive en genbrugsbutik, og Danmission sagde ja.

- Vi bliver de første i Danmark til at få Danmissions nye logo, siger Hanne Jørgensen, der glæder sig til at få butikken shinet op.

Danmission har på Fyn også butikker i Ringe, Faaborg, Svendborg, Odense og Middelfart, og ifølge organisationens hjemmeside tager Danmissions arbejde afsæt i den kristne tro, det hele menneske, ligeværd, respekt og gensidighed.

Hanne Jørgensen arbejdede også i den tidligere Røde Kors-butik, der lå i samme bygning. Hun får en glæde ud af at arbejde frivilligt i genbrugsbutikken. Foto: Hardy Hounsgaard
Annonce
Midtfyns Posten

Minister på besøg: Faaborg-Midtfyn Kommunes erhvervsrygsæk skal inspirere hele landet

Annonce
Midtfyns Posten

Bagagerumsmarked ved Egeskov Mølle

Annonce
Midtfyns Posten

Gratis fortællekoncert om scener fra et historisk ægteskab

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Folkekor til fælles pinsegudstjeneste på Midtfyn

Midtfyns Posten

Mød Rolf Sørensen og Dennis Ritter i Ferritslev

Midtfyns Posten

Koncert på byens egen intimscene

Midtfyns Posten

Rallyshow i Ringes industrikvarter

Midtfyns Posten

Før og nu: Så kunne de holde øje med konkurrenten

Midtfyns Posten

Klumme: Pensionister kan låne penge i deres ejendom

Midtfyns Posten

Dygtige til spansk: Elever vinder førstepræmie i fremmedsprogskonkurrence

Midtfyns Posten

Pral af din by: Fællesskabet omkring Rudme Friskole, Børnehave og Vuggestue sætter sine spor

Midtfyns Posten

Tre landmænd fra Vantinge viser deres dyr frem på Kødkvægets dag

Midtfyns Posten

Ringe-drenge bliver genforenet på Guldhøj

Midtfyns Posten

Det her er faktisk en ret fin ordning: Kan du ikke komme til biblioteket - så lad biblioteket komme til dig

Midtfyns Posten

Street food fra hele verden og tyvstart med Eddies ølshow: Egeskov Marked forventer flere kræmmere i år

Annonce