Annonce
Midtfyns Posten

Har du et godt projekt: Energi Fyn klar med fondsmillioner til fynske idéer

Blandt sidste års fondsmodtagere var Strib Lokaludvalg, der modtog 111.000 kroner fra Energi Fyns Almene Fond til et vinterbade- og madpakkehus på Dæmningen i Strib. Privatfoto
200 initiativer og idéer har siden 2005 fået økonomisk støtte fra Energi Fyns fonde. Nu har energiselskabet igen en stor sum penge at dele ud af til gode projekter.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Energi Fyns to fonde har netop skudt en ny ansøgningsperiode i gang, og frem til den 31. januar 2020 kan man søge fondene om midler til store og små projekter, der gør en forskel på Fyn.

Ved fondsuddelingen i april modtog 21 fynske projekter støtte fra Energi Fyns to fonde.

Energiselskabets fonde blev stiftet tilbage i 2005 med midler fra salget af aktier i det daværende energiselskab Elsam. Siden da har fondene hjulpet mere end 200 spændende ideer og initiativer godt på vej.

- Mange gode og spændende projekter har gennem årene benyttet sig af muligheden for at søge midler fra vores to fonde. Energi Fyn er 100 procent ejet af vores 205.000 fynske andelshavere, og vi ser det som en naturlig opgave via fondene at støtte projekter, der gavner Fyn og fynboerne. På den måde er vi med til at skabe god energi og bidrage til udviklingen på Fyn, fortæller Bent Agerholm, adm. direktør hos Energi Fyn i en pressemeddelelse.

I 2020 uddeler Energi Fyns fonde op til 2,5 millioner kroner.

Annonce

Bred vifte er støttet

Det er en meget bred vifte af projekter, som siden 2005 har modtaget støtte fra Energi Fyns Almene Fond og Energi Fyns Udviklingsfond. Fælles for de to fonde er, at der kan søges om midler til projekter inden for et geografisk område, der omfatter Fyn og omkringliggende øer.

Fondene kan søges frem til den 31. januar 2020 via ansøgningsskema på www.energifyn.dk/fonde.

Modtagerne offentliggøres ved en fondsuddeling i april 2020.

I sidste ansøgningsperiode modtog de to fonde omkring 400 ansøgninger. 21 projekter blev udvalgt og modtog samlet knap 2,5 million kroner.

Energi Fyns Almene Fond støtter kulturelle, turistmæssige og sundhedsmæssige projekter på Fyn. Projekterne skal være af blivende karakter, have almennyttigt eller almenvelgørende formål og appellere til og nydes af et betydeligt publikum. Energi Fyns Udviklingsfond støtter forsknings- og udviklingsprojekter på Fyn inden for energiudvikling og elektrotekniske fagområder, herunder projekter, der støtter den grønne omstilling. Ansøgerne kan være både fysiske og juridiske personer, herunder uddannelsesinstitutioner, foreninger og erhvervsvirksomheder. Projekterne må gerne være etableret i et samarbejde mellem flere uddannelsesinstitutioner eller i samarbejde med erhvervslivet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce