Annonce
Midtfyns Posten

Heidi laver venskabsstævner med ponyer: Folk kommer fra både Fyn og Jylland for at deltage

Der er farverige rosetter på spil, når Stald Funnyfarm afholder venskabsstævner. Foto: Privatfoto
Heidi Møller Larsen fra Sandager har altid haft interesse for heste. I dag har hun ti ponyer inklusive to føl og afholder venskabsstævner efter hendes yngste datters idé. Konceptet er så populært, at der ikke er flere pladser til næste venskabsstævne lørdag den 17. oktober.
Annonce

Sandager: Man er ikke i tvivl om, at man er kommet til Stald Funnyfarm, når der står shetlandsponyer på grønne folde, og der lugter af hestepærer.

Heidi Møller Larsen holder cirka fire gange årligt venskabsstævner med blandt andre sine egne shetlandsponyer for børn mellem 0 og 14 år. Temaerne til stævnerne varierer mellem for eksempel sommer, påske eller halloween.

Det var hendes yngste datter, 10-årige Agnes Bech Larsen, der fandt på det kreative koncept, som senere blev til en stor hobby for både Heidi Møller Larsen og hendes to døtre. Heidis primære formål var i starten, at shetlandsponyerne skulle bruges til avl. I dag bruger hun dem også til udstilling og børneridning.

Heidi Møller Larsens hobby-bedrift Stald Funnyfarm er blevet en stor succes. Foto: Sandra Goldek
Annonce

"Det er bare for sjov"

Et venskabsstævne går ud på, at deltagerne trækker en pony igennem en forhindringsbane, som Heidi Møller Larsen, hendes mand og deres to døtre selv har udtænkt og bygget. Nogle børn rider også på deres egen pony, men det kommer an på deres alder.

Stald Funnyfarm er opstået som et hobbyprojekt, men i dag kommer børn fra nær og fjern for at deltage i de populære venskabsstævner. Her løber Heidi Møller Larsens datter Frida Marie med shetlandsponyen Excellente gennem en af forhindringerne på banen. Foto: Sandra Goldek

De skal blandt andet have et æg på en ske, samtidig med at de trækker ponyen og går over krydsbanen. De større børn kan også få lov til at hoppe over et spring med ponyen.

- Der er så to dommere, min ældste datters venindes mor og så mig selv. Jeg er dog ikke dommer for mine egne piger, som også deltager, forklarer Heidi Møller Larsen.

Det er datteren Agnes, der har de fleste kreative idéer. Børnene og hestene er for eksempel klædt ud med blomster på ridehjelmen og farverige kjoler og skørter til blomstervenskabsstævnet.

Datteren Agnes på hesten Flora. Til venskabsstævnerne skal deltagerne igennem flere forhindringer enten gående med hesten i tov eller på hesteryg. Foto: Sandra Goldek

Heidi Møller Larsen har ti ponyer inklusive to føl, så hvis et barn ikke selv har en pony, så kan de låne en hos hende. Udover det har hun børneridning  i et par weekender om måneden med forældre, hvor hun går ture med børnene og shetlandsponyerne.


De få penge, det koster at være med som deltager til børneridning, går til pigerne som en slags lommepenge.

Heidi Møller Larsen


- Det er bestemt ikke en virksomhed. De få penge, det koster at være med som deltager til børneridning, går til pigerne som en slags lommepenge. De bruger dem på rideundervisning og udstyr til hestene, fortæller Heidi Møller Larsen.

Pengene, det koster at deltage i venskabsstævnerne, går til farverige rosetter, som hun køber til cirka 50 kroner stykket, så alle får en præmie.

- Vi kalder det venskabsstævner, fordi det bare er for sjov. Det handler om, at børnene får en god oplevelse, siger Heidi Møller Larsen.

Annonce

Vejret spiller ingen rolle

Udover at de deltagende børn modtager en roset, får de også point og en bedømmelse af, hvordan de klarede forhindringsbanen sammen med deres hest.

- Det næste venskabsstævne er lørdag den 17. oktober med halloweentema, men der er slet ikke flere pladser. Folk kommer fra hele Fyn og også fra Jylland, og nogle med egen pony, fortæller Heidi Møller Larsen.

Både rytter og hest klædes farverigt ud, når der afholdes venskabsstævner. Her ses Laura Anemone Dyhrberg på 4 år sammen med ponyen Zanette. Foto: Privatfoto

Jorden er smattet, og der er hestepærer flere steder på stierne i familiens egen skov. Både børneridning og venskabsstævnerne foregår i alt slags vejr.

- Det er hård natur, men pigerne er altid ude ved ponyerne, siger Heidi Møller Larsen.

Hun elsker heste og ponyer og har fået et helt særlig forhold til shetlandsponyer.

- De har en stor personlighed, de er kloge, nemme at træne, arbejdsomme, elsker mennesker, de har respekt, og så vælger de deres menneske, forklarer Heidi Møller Larsen.

Stald Funnyfarm

Heidi Møller Larsen er 50 år og har to døtre, Agnes Bech Larsen på 10 år og Frida Marie Bech Larsen på 11 år, sammen med sin mand Torben Bech Larsen.

Datteren Agnes fik idéen om venskabsstævner i 2015 efter inspiration fra engelsk dressur. Det skulle hedde ‘venskabsstævner’, fordi det bare er for sjov. Heidis ponyer bliver også brugt til udstilling og børneridning for børn op til 14 år.

Tilmelding sker via henvendelse til Heidi over Facebook. Begivenheder bliver løbende opdateret på Facebooksiden Stald Funnyfarm.

Familien bor i Sandager mellem Gislev og Kværndrup og har ti ponyer, fem katte, to marsvin, fire kaniner og en undulat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Halloween i Ryslinge

Midtfyns Posten

Allehelgen i Nazarethkirken

Midtfyns Posten

Morgensang i Nr. Lyndelse Kirke

Annonce