Annonce
Midtfyns Posten

Helle Pedersen har malet akvareller til børnebog

En af Helle Pedersens illustrationer fra bogen: Havkongen.
Den tidligere lærer på Nr. Søby Skole, Helle Pedersen, har illustreret børnebog og udstiller sine akvareller fra bogen i FOF's cafe i Odense.
Annonce

Nr. Lyndelse: Helle Pedersen fra Nr. Lyndelse har bidraget med illustrationer til børnebogen “Fortællinger omkring et bjerg", som er skrevet af Marianne Gyllensten Jahn. Helle Pedersen har i mange år arbejdet som lærer på Nr. Søby Skole, men er nu pensioneret. Hun deltager på akvarelkursus hos Charlotte Niemann, FOF i Odense.

Bogens fortællinger opstod i løbet af en uge i sommeren 1995. På en campingferie med forfatterens sønner på seks og otte år begyndte Marianne Gyllensten Jahn en aften at fortælle om alfen Alf.

Alf kan tale dyresprog, men det vil ingen høre tale om i Alfeland. Alf kan ikke flyve, det taler man meget om: For en alf, der ikke kan flyve, er uhørt. Alf går hjemmefra, og hans første rejse ud i verden bliver langt større og mere eventyrlig, end selv alfer kan drømme om. Undervejs bliver han venner med Nis, og de to drenge bliver dragens hjælpere i den store opgave med at samle de mange adskilte verdener til en.

Arbejdet med at illustrere bogen har varet et par år, og Helle Pedersen fortæller, at det har været spændende at samarbejde med forfatteren om bogen, men nok også lidt sværere og mere tidskrævende, end hun først havde forestillet sig. Historien har mange malende beskrivelser og episke malerier, og til sidst i processen havde Helle Pedersen så mange ideer, at hun blev nødt til at begrænse sig.

Man kan se akvarellerne fra bogen og møde både forfatteren og Helle Pedersen til ferniseringen torsdag 16. januar kl. 15.30 i FOF's café, Vindegade 72-74 i Odense. Her er akvarellerne udstillet frem til 15. marts.

En af Helle Pedersens illustrationer: Bogens for- og bagside.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

SF har valgt ny bestyrelse

Midtfyns Posten

Affaldsindsamling i Gislev

Annonce